5 Nisan 2022 Salı

Bu hamle gerçek ise, Metin Öztürk'ün seçilme ihtimali beni düşündürür


Levent Nazifoğlu'nun, Metin Öztürk'ün başkan seçilmesi halinde sportif aş'de yer alacağı ve futbolda tek yetkili isim olacağı söylenmiş. Burhan Can Terzi'nin Ajansspor'da yapmış olduğu haber bu şekildeydi. Levent Nazifoğlu'nu, Dursun Özbek döneminden hatırlıyoruz. Kendisi Alp Yalman'a daha yakın bir isimdi ve onunla birlikte, Dursun Özbek döneminde sportif aş'ye atanmışlardı. O dönem de futbolda alınan kararları bu isimler veriyordu. Sonra Alp Yalman ayrıldı, Levent Nazifoğlu devam etti.

Sportif aş'ye atanmasına rağmen, sportif direktör gibi hareket ediliyordu. Her transferde kendisini görüyorduk. O yaz dönemi yapılan transferlere bakınca da, fazlasıyla başarısız ve karanlık bir dönem vardı. Bonservis harcandı çünkü, büyük rakamlardı. 14 yabancılı düzen, yerli ağırlığı çok da fazla hissedilmiyordu. Buna rağmen biz bonservisleri yerli futbolculara ödedik. Serdar Aziz, Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci transferlerini hatırlayın. Sadece bonservis değil konu, bu futbolcuların yıllık ücretleri de abuk seviyelerdeydi.

Josue, Cavanda, Kolbeinn Sigthorsson ve Nigel de Jong. Josue, bedelsiz bir kiralama olduğu için iyi hamleydi. Sneijder'e alternatif üretildi. Cavanda'dan da zarar etmeyeceğimizi düşünüyordum ki, etmedik de. Katkı alamadık tabii. Kolbeinn Sigthorsson'un maçı yok, son derece karanlık bir hamle. Nigel de Jong da, Sneijder'in devre arkadaşı. Bonservis olmasa dahi, büyük yıllık ücretlerden bahsediyorum. Kaçından, ne şekilde istediğimiz katkıyı aldık.

Ocak ayında da Ahmet Çalık ve Garry Rodrigues transferleri geldi. Bu hamleler için bir şey diyemem. Ahmet Çalık, potansiyeli olan bir yerliydi. Garry Rodrigues'in de maliyeti uydu ama onu ayağa kaldıran da Fatih Hoca oldu. Burada genele bakmalı. Ödenen tüm paralar ve ligi hangi noktada bitirdiğimiz. Teknik direktör bulamadılar mesela, sezona Riekerink ile başladık, sonra Tudor'a döndük. 2 aylık süreç, teknik direktör için kimler kimler yazılmıştı.

Transferler bir yana, söylemleri de hayal kırıklığıydı. Sevmediğimiz bir futbol figürü olmuştu. Metin Öztürk de bana göre yanlış bir karar vermiş ve seçimlerde hanesine eksi yazacak. Hele ki şu dönemde, futbol yönetimi buralara düşmemeli. Burak Elmas'ı eleştirdik, yine de yaptığı çoğu hamlenin mantığı var. Gençleşme, potansiyelli isimler, sportif direktör, Luis Campos gibi. Şimdi buradan çıkıp, Levent Nazifoğlu'na mı dönülecek? Metin Öztürk'ün seçilme ihtimali beni düşündürüyor.

20 yorum:

  1. Sadece o degil ki Metin Ozturk'un Torrent ile ilgili soyledikleri de skandal, üslup vs. Felaket kaba ve kalitesiz ben Özturk'ün baskanligi kaldirabilecegini düsünmuyorum sen de kesinlikle iyi bir nokta yakalamissin.

    YanıtlaSil
  2. bu hamleye ne gerek var metin öztürk'ü görmüyor musunuz her cümlesi boşa gaz vermek üzerine. yaparız hallederiz, bayrakları hazırlayın vs. 2 seneye cl alırız rahat olun bile dese şaşırmam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçilirse de eminim planlamadan şaşılacak ve büyük paralar harcanacak yine.

      Sil
  3. Dursun Özbek döneminin tarihin en karanlık yönetimi olmasının en büyük sebeplerinden biri olan bu şahsı sportif aşnin başına koymak nasıl bir zihniyettir ya. Işıtan Gün mü Levent Nazifoğlu mu desen, her defasında Işıtan Gün derim. Umarım Eşref Hamamcıoğlu seçilir. Ama Burak Elmas'ı mumla arayacağız gibime geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O transfer döneminin üstünden kısaca geçtim. Herkes hatırlıyor. Yerli transferlere ödenen o yıllık ücretler unutulamaz. 2 milyon avro'dan açıyordu kapıyı herkes.

      Sil
  4. Gelen başkan kim olursa olsun Torrent'le devam etmeli. Ayrıca Luis Campos hamlesi de doğruydu. Hocayı gönderip her şeye sıfırdan başlamak çok doğru gelmiyor bana

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben etmem. İleriye dönük ışık alamıyorum. Ama Campos ve sportif direktörle devam ederdim.

      Sil
    2. Kesinlikle katiliyorum bugün haberlerde cikan Torrent'in ekibindeki isimleri ve neler yaptiklarini bir okuyun derim eger görmediyseniz, bu ekip acik ara bu ülkedeki en iyi teknik ekip, bence de maddi ve sureklilik acisindan mutlaka kalmali, kendi kadrosunu kursun basarisiz olursa zaten devre arasinda Okan Buruk gelsin ama bu kadroyu Torrent'e verip basarisiz demek buyuk haksizliktir.

      Sil
    3. O röportajı iyice irdeleyeceğim. Çok güzel bir röportaj.

      Sil
  5. Maalesef mevcut iki aday Fatih Terim 'i öncelik olarak görüyor.Ders almamışlar ve Fatih Terim'in takıma zarar verdiğini göremiyorlar.Fatih Hoca'yı çok seven biri olarak tekrar gelmesine karşıyım.Artık Okan Buruk gibi yeni yüzler ve heyecana ihtiyaç var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl öncelik görüyorsun. Metin Öztürk'te geçen dönem vardı, bu dönem ise yok. Eşref Hamamcoğlu'nda ise hiç olmadı. Nasıl görüyorsun bunu.

      Sil
    2. Basında bu yönde haberler çıktı son günlerde.

      Sil
    3. Çoklu evrendeki basın mı bu :)

      Sil
  6. Hem teknik ekip hem sportif direktörden çıkabilecek para var mı bilmiyorum. Hiç sanmasam da, teknik ekibi gönderip sportif direktöre yeni TD bulma görevi verirlerse bu da yüzde yüz yabancı olur. En ideal tercih Okan Buruk diye düşündüğümden bu da sıkıntı olur bence. Ancak popülist söylemleriyle meşhur Metin Öztürk, hep kötü tercihler yapacak gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çekincelerim çok büyük. Ön yargıyla yaklaşmak istemem de, iş beni ön yargıya sürüklüyor.

      Sil
  7. Ben hep Cavanda transferi basın toplantısını açarken "yine çok önemli bir transferle karşınızdayız" demesiyle hatırlayacagim kendisini :) Gerçi ondan bile kar ettik satarken, bu olay karlı satış yapabildiğimiz eski zamanlardaydı tabii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama o transferi sonrası söylemiştim. Bu transferden zarar etmeyiz, Cavanda'nın yaşı ve cv'si bizi kurtarır diye :)

      Sil
    2. Belcikali Çamdal ya, efsane kitledik o bonservisle, bir iki sezon yalandan oynayıp gönderildi futbol hayatı bitmiş gibi

      Sil
    3. Cavanda maliyeti daha ucuzdu :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir