4 Nisan 2022 Pazartesi

Bu tarz bir Muslera performansına hasrettik diyelim


Karagümrük maçının en güzel noktalarından biri, Muslera'nın geri dönüşü diyelim. O bildiğimiz ve sevdiğimiz performansına yaklaştı. Kurtardığı penaltı, onun en çok eleştirdiğimiz noktalarından biriydi. Bunu dahi hatırlamış olduk. Karagümrük'ün ciddi baskı kurduğu bir sekans var, orada bizi Muslera ayakta tuttu. Bu tarz bir Muslera performansına hasrettik diyelim. Kendisini eleştirdiğim, gelecek adına düşünmediğim taraflar çok da, bu onu sevmediğim anlamına gelmiyor.

Ben biraz daha "gerçekler" tarafındayım. Maaşının, yükselen yaşına doğru orantılı olmadığı net. Bu da lüks kalabiliyor. Muslera'nın "lüks" durumu kaldırması adına, bu performansını istikrarlı şekilde ilerletmesi lazım. Onun performansı ise maalesef çok dalgalıydı. Sakatlanması şanssızlık da, öncesinde de pek iyi görüntüsü yoktu. Biraz da rekabet bu işler. Pena'nın gelmesi ister istemez onu etkiledi ve yükseltti diye düşünüyorum.

Pena'yla devam ederdim diye de yazdım. İyiydi çünkü görüntüsü. Özellikle de ayaklarının iyi olması, senin pas oyunun için bulunmaz nimet. Şu da var, kiralık futbolcu ve gelecek sezon sende olmayacak. Hedefler de bitmiş gibi görünüyorken, Barcelona için futbolcu hazırlamayalım diye de düşünülmüş olabilir. Bu da bir düşünce ve saygı duymak gerekir. Pena'nın transferi her şartta kıymetliydi tabii. O sayede kritik haftaları atlattık ve rahat nefes aldık.

Muslera, Galatasaray'da kalmaya devam eder. Kalırsa da oynar. Ben ise "yerliyle" devam etmeyi düşünürdüm. Okan Kocuk ve Batuhan Şen gibi 2 yerli kaleci de varken. Bu tabloda 1'i kalır, diğeri ayrılır. Muslera devam edecekse de, mutlaka rekabet içine girmeli. Onu tek bırakmanın acısını yıllar içinde yaşadık. Ne zaman doğru rekabet oluşur ve forma tehlikeye girer, Muslera'nın vitesi de artmaya başlar.

6 yorum:

  1. Son birkaç yıldır sakatlık sonrası prime günlerinden kesitler sunuyor ama sonrasında düşüşe geçiyor. İnşallah yine aynı olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım olmaz. Olmaması için de rekabet lazım :)

      Sil
  2. Guzel yazi olmus Muslera rekabet varsa her zaman üst seviye oynar abi ne zaman Pena geldi hem ayakla attigi paslara dikkat etmeye basladi, hem de performansi yeniden yükseldi zira kendisi de biliyor biraz sallansa Feghouli'ye yapilan elestiriler ona da yapilacak.
    Bir de Ozornwofor.Belcika'da haftanin 11'ine secilmis ve son 10 mactir ilk 11 oynuyormus, maclarini izlediysen bir yazi konusu olabilir gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekabet Muslera için değerli. Arkası ne zaman boş kalsa sallanıyor. Ozornwafor'u da konuşuruz mutlaka.

      Sil
  3. Bu performansın süreklilik sağlaması lazım. Bir sakatlık daha yaşarsa performansında geri dönülmez düşüşler yaşar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir