22 Nisan 2022 Cuma

Bu iletişimsizliğin faturası büyük olur


Başkan adaylarının elbette belli düşünceleri, planları var. Teknik direktör konusu da bu planların belki de ilk sırasında. Torrent'le devam edilmeyeceği artık neredeyse belli. Bu yüzden de şimdiden bir plan olmak zorunda. Henüz kimseyle görüşmedik denilse de, bu görüşmeler yapılır, hatta şimdiden teknik direktör belirlenir. Dikkatli olmak lazım. Ya anlaştığınız isim için "bizim teknik direktörümüz x olacak" demelisiniz, ya da isim vermemelisiniz. Yerli, yabancı ya da ekol üstünden genel yorum yaparsınız da, özellikle takımıyla sözleşmesi olan teknik adamlar için yapılan yorumlar yanlış.

Metin Öztürk, ısrarla yerli teknik adamla çalışacağını söylüyor. Yerli deyince de, doğal olarak bazı isimler kendisine soruldu. O da Nuri Şahin hakkındaki beğenisini ve çalışmak isteyeceğini söyledi. Bu yanlış anlaşılabilir işte. Sonrasında, Antalyaspor'un sözleşmeli teknik direktörü olduğunu, uzun yıllar orada devam edebileceğini ve devamında Milli Takım'da çalışacağını düşündüğünü de ekledi. Yine de o ilk yorum kıvılcımı yaktı.

Antalyaspor haklı olarak bir çıkış yaptı. Çünkü sözleşmeli teknik adamları "seçim malzemesi" olsun istemiyorlar. Metin Öztürk de sert karşılık verdi derken, Antalyaspor'dan da karşılık geldi. Gereksiz bir iletişimsizlik. Metin Öztürk'ün bu tarz polemiklere girmemesi gerekiyorken, bir anda karşısında Antalyaspor'u buldu. Antalyaspor'un açıklaması da Galatasaray'ı değil, Metin Öztürk'ü bağlar. Henüz seçilmedi, sadece aday. Galatasaray'ı şu aşamada temsil edemez. "Biz Galatasarayız" gibi bir çıkış yapamaz.

Dengede gideceğini düşündüğüm bir seçimdi. Bu iletişimsizlik kendisine eksi yazacak. "Ben taraftarım, başarıyı vaat edeni" desteklerim diyen taraftarlar dahi, iletişimsizlikten dem vuruyor. Bazı söylemlerin popülist olduğunu biliyorduk. Başarı vaadi güzel de, şu aşamada agresif hareket edilmemeli. Başkan seçilmesi halinde, yeni kaoslara sürüklenmekten korkuyoruz. Bu tarz polemik ve savaşlar içine girmeye gerek yok. Önümüze bakalım, niye cepheler açılıyor ki.

Mustafa Cengiz döneminin en büyük eksilerinden biriydi. Herkesi düşman edindik ve bu kötü algı da, transfer yaparken önümüzde engel oldu. İlişkileri iyi tut. Nuri Şahin ile alakalı düşüncen varsa da dile getirme. Sezon sonu olur, talebini dile getirirsin. Şimdi öyle bir çıkış yaptın ki, bu ihtimali de kapatmış oldun. Nuri Şahin de polemik malzemesi olmaktan rahatsız olmuştur. Bile bile kendine çelme takmak, seçimde eksi yazmak. Bu iletişimsizliğin faturası büyük olur.

12 yorum:

  1. Fatih Develioğlu bir bakıma haklı. Bu aday ve adayların yönetimi ile seçime girmek bizi daha da geri götürür. Acı ama gerçek bu. Hatta daha da ileri gidiyorum Nejat İşler de bir bakımdan haklı. Bizde hep en azından büyük bir çoğu , kravatlı iş insanları. Amaçları ilk başta Galatasaray gibi gözükse de sadece kendi işlerini büyütmek için aday oldular. Herşeyini Galatasaray için feda etsin demiyorum ama ( Mustafa Cengiz dışında ) bunu gösteren bize hissettiren kimse olmadı günün sonunda.... Ben yine ne kadar hata da yapsa bu konuda Burak Elmas i ayrı tutuyorum . Revize edilmiş güçlü bir yönetimle aldığı tecrübe ile daha da iyi olabilirdi herşey...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı değil, Galatasaray'ı kaosa sürükledi resmen.

      Sil
  2. Seçilir seçilmez bilemem ama bu herhangi iyi bir liderin,yöneticinin yapması gereken en son şey. Metin bey her gün daha da antipatik hale gelmek için çabalıyor. Üstelik yaptıkları sadece kendini değil camiayı etkiliyor ama farkında değil. Acayip bir şuursuzluk bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İletişim bu işin temeli. Metin Öztürk temelde sorun yaşadı daha.

      Sil
  3. Benim bildiğim kadarıyla transfer işleri gizli saklı yürütülür. Böyle bağıra bağıra isim söylersen adamlar da karşılık verirler. Mustafa Cengiz örneği çok doğru aynı kâbusu bir daha yaşamaya gerek yok. Anadolu'dan futbolcu alamıyoruz sonra.

    YanıtlaSil
  4. Her ne kadar kendisini de pek tutmasam da, ehvenişer diyerek Eşref Hamamcıoğlu sanki daha mantıklı olur gibi duruyor, Metin Öztürk'e kıyasla. Tabi burası Galatasaray. Hiçbir şey için emin olamayız. Metin Öztürk'ün verdiği sinyaller nispeten daha çok eksi yazıyor.

    YanıtlaSil
  5. Metin Öztürk 'ün seçilme ihtimali azdı.Nuri Şahin için Antalyaspor ile yaşadığı polemik ile seçilmesinin imkansız olacağını düşünüyorum.Antalyaspor tepki göstermekte çok haklı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az değildi, ciddi şansı vardı. Şu mevzu ciddi anlamda azalttı.

      Sil
  6. levent nazifoğlu'nu listeye alarak da bi eksi yemişti zaten. allah akıl fikir versin yani nazifoğlu gibi isimlerle seçimi kazanacağını düşünüyorsa bu adam galatasaray başkanı olacak kalibrede değildir zaten diye düşünüyorum. diğer tarafta cenk ergün de çok ahım şahım işler yapan biri değil ama levent nazifoğlu'ndan iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çok büyük eksi. Ne düşünülerek futbol emanet edildi? Başarısız bir dönemin tekrarı niye?

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir