16 Nisan 2022 Cumartesi

Dinamo Kiev karşısında müthiş gol atsa da, ben çok şaşırmadım


Barış Alper Yılmaz'ın yeteneğine fazlasıyla inanıyorum. Transferinin gerçekleştiği dönemi hatırlayın, bu işi çok istemiştim. Oynadığı sezonun, 1. Lig'deki "bana göre" en yetenekli genç futbolcusuydu. Galatasaray'daki sezonuna baktığımızda ise, beklenen etkiyi tam anlamıyla gösterebildi diyemem. Beklediğimden erken şans bulmaya başladı ve sezona güçlü de girmişti. Yer yer şanslar gelse de, istikrarlı şekilde devam edemedi.

İstikrarlı şekilde devam edememe nedenlerinden biri, ısrarla sağ kanata zorlanması. Sağ kanatta oynarken, sadece fizik gücüyle hareket etmeye çalışıyor. Fiziğimi kullanayım, çizgiden inmeye çalışayım, daha çok "çalışkanlık" tarafında var olayım üzerinden hareket etti. Solda ise görüntü ve potansiyel değişir. Kat etmeye başlar, gole yaklaşır, hem fiziğini kullanır, hem de iyi olan sağ ayağını hatırlar.

Dinamo Kiev karşısında müthiş gol atsa da, ben çok şaşırmadım. Bu golleri var çünkü, izleyenler biliyor. Sağda kendisini o kadar sınırladık ki, bu tarz bir hareket yapabileceğini unuttuk. Dinamo Kiev karşısında da çok iyi oynamadı bu arada. Özellikle ilk yarıda savruktu ama adam yetenekli işte. Açık alanı iyi kullanıyor, patlayıcı özelliği yüksek ve kat ettiği an da sağ ayağı şut tehdidi. Gençler için yazdığım, fazlasıyla onun adına da geçerli. Kalan 6 haftada ısrarla şans verirdim.

Bu isimler oynayacak artık. Gelecek sezon kadroda olmayacağı belli isimler üzerinden ısrarda bulunmaya gerek yok. Gençler oynasın. Yeni sezon adına, rotasyona kimleri katabiliriz diye düşünmeliyiz. Kalan haftaların bize tek artısı bu olacaktır. Barış Alper Yılmaz da o gençlerin başında. Solda Kerem Aktürkoğlu varken nasıl olacak diyenlere de, bu ayarlanır. Kerem Aktürkoğlu'nu merkeze de kaydırabilirsiniz. Bir de orada görelim.

18 yorum:

  1. Solda bambaska oynuyor, Dinamo Kiev macinda da ozellikle genclerle oynarken diger oyuncularimiza gore kendine guveni üst duzeydeydi Baris'in. Duzenli forma bulursa en fazla 2 sene sonra Kerem katkisi verir bence, hatta fizik avantajiyla Kerem'in de önune gecebilir kimlerle calisacagina bagli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda oynarken yeteneğinin farkında. Kat etmesi lazım bu çocuğun. Sağda sınırlı kalır, sadece fizik gücüyle var olmaya çalışır.

      Sil
  2. İnşallah ben yanılırım ama oynadığı mevki itibari ile tekniği çok kötü. Bir çok eksiğini yaş itibariyle ilerde düzeltsede bence büyük bir takımda oynama potansiyeli yok. Klasik bir Anadolu topçusu olur. Yine söylüyorum umarım ben yanılırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağda oynamaya devam ederse daha da körelecek.

      Sil
  3. Israrla gençlere forma vermiyoruz onlarda doğal olarak düşüyor. Önümüzdeki 6 maçta sol veya sağda farketmez oynaması gerekiyor belki kerem sahte 9a çekilir yada başka bir diziliş ama artık halil babel tarzı oyuncuların oynaması mantıksız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan haftalar şans, umarım şans bulurlar.

      Sil
  4. Muşlara

    Emin nelson marcao

    Barış berkan cica PVA

    Yunus kerem
    Mostafa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz sağ kanatta bek gibi oynarsa daha da kısıtlanacak. O merkez de zor.

      Sil
  5. Kerem 'in takımdan ayrılması kesin gibi.Barış sezonun geri kalanında sol kanatta oynatılıp,gelecek sezona hazırlanabilir. Hamza Akman gibi oyunculara da sonradan süre vermek mantıklı.Kaybedecek ne kaldı.Küme düşme imkansız görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isındırmak lazım işte, gelecek sezonu şimdiden kurgulamalı.

      Sil
  6. İlk kontrolde sıkıntısı var topu ayağına geldiğinde ilk anda kontrol edemiyor o da zaman kaybı. Ayrıca sonraki yapacakları için de negatif etki ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelişecek, zaman lazım. Oynatılmalı, şans bulmalı.

      Sil
  7. Kerem gitse bile barış alper yılmaz yerini doldurabilecek potansiyel de önemli olan gerekli şansı verip sabrederek kalitesini artırmak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalan haftalarda ısrarla 11'de kullanırdım.

      Sil
  8. Baris ve Morutan Malatya macinda kadroda bile yok, Torrent tamamen kendini kurtarmaya oynuyor, yazik.

    YanıtlaSil
  9. Son 20 yılda Barış Alper kadar tekniği bu kadar kötü bir kanat oyuncusu gelmemişti bu takıma. Genç iyi hoş ama çok yetersiz. İzlerken acı çektiğim nadir oyunculardan. Top ayağına geldiği an sabır çekmeye başlıyorum, o kafayı eğip olmayan yeteneğiyle ve kendini hızlı zannetmesiyle birebire girip her topu öldürmesi... Formayı giyen herkese destek olmak gerekiyor ama bazen olmuyor. Umarım iyi kariyer yapabileceği bir takıma gider. Galatasaray'da olmaz, olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yanlış düşünüyorsun. Bu konular hep dokunabilecek teknik adama bakıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir