14 Nisan 2022 Perşembe

Düşmüyor, düşse de direkt kalkıyor ve hep oyunun içinde


Ayhan Akman'ı nasıl bilirsiniz diye sorsam, benim yaşıtım veya benden yaşça büyük Galatasaraylılar iyi hatırlar. Çok uzun yıllar Galatasaray formasını giymişti ve geçen yıllarda gelen başarılarda da ciddi pay sahibidir. Ofansif orta saha olarak geldiği Galatasaray'da, önce merkez orta saha, sonrasında 6 numaraya dönüşmüştü. Arada da oynamadığı mevki kalmamıştı. Gerets dönemi mesela, Heinz'den istenilen alınamadığı için o sezon sol kanattaydı.

Mücadelesiyle, oyun aklıyla, lider ruhuyla daima ön plana çıktı. Maalesef yaşı genç arkadaşlar onun son dönemine yetişti ve Barış Özbek / Mustafa Sarp'li 3'lüyü hatırlıyor, bunun üstünden "kötü futbolcu" olduğunu iddia eder. En azından edenler var diyeyim. Son dönemi düşüşteydi, bu doğru da, öncesinde geçen uzun yıllarda bu takıma ciddi emeği olmuş ve kalite katmıştır. Oğlu Hamza Akman da o yola gün itibarıyla girmiş bulunmakta.

Altyapı performanslarını uzun zamandır konuşuyorduk da, ilk kez bu denli ciddi şekilde A takımda izledik. Yarım saate yakın, ciddi de bir süre aldı. Keşke daha uzun oynasalar tabii. Kiralık ya da sezon sonu sözleşmesi bitecek olan, takımda da kalmayacağı belli futbolculara şans veriyoruz. Gerek yok işte. Hele ki hazırlık maçında. Hamza Akman'ı en başından bu yana izleyebilsek belki daha farklı şeyler de görecektik.

Neyse, o yarım saat bize yetti. Teknik özelliğiyle ön plana çıktı ve saha içerisindeki ağabeylerine dahi pası nereye atmaları gerektiğini gösterdiği anlar var. Düşmüyor, düşse de direkt kalkıyor ve hep oyunun içinde. Sürekli de dikine oynamak için çabaladı. Top ayağındayken çok seri futbolcu. Sorumluluktan kaçmaması da en güzel özelliğiydi. Son haftalarda o kadar fazla sorumluluktan kaçan orta saha izledik ki, Hamza Akman bünyeye iyi geldi.

Kendisini U19'a tekrar indirmeden, A takımda devam ettirmek gerekiyor. Kalan 6 maçta oynasın, süre almaya devam etsin. Kalan haftalarda artık bunu yapacağız. Gelecek sezon için kimleri kazanırız diye bakıp, özellikle bünyemizdeki genç isimleri kazanmaya bakacağız. Böyle kötü bir sezonun tek artısı bu olabilir. Doğrusu da budur ama Torrent'in bu yönde düşündüğünü sanmıyorum. Kendi etiketinin peşine düşüp, maç kazanmaya odaklanacak ama bu takımda devam edemeyecek.

10 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Tarzı andırıyor, kalite veya potansiyel yorumu değil bu asla.

      Sil
  2. Ayhan Akman, Ali Akman ve Hamza Akman.Futbolculuk aile genlerinde var.Ayhan Akman çok beğendiğim bir oyuncuydu.Umarım babası gibi başarılı olur. Ligde hiçbir iddia kalmadı ve bu gençlere şans verilir umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Efe Akman da geliyor alttan, asıl potansiyel o diyorlar :)

      Sil
  3. Fiziği yaşına göre çok iyiydi. Hedefsiz kaldığımız bu günlerde oynamalari gerekiyor bu oyuncuların kesinlikle. Pulgar'in yerine giren çocuk Pulgar'dan çok daha iyi oynadı. Aynı şey Hamza için de geçerli. Cicaldau kadar oynar bu çocuk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baran Aksaka'yı ayrı olarak yazdım. Katılıyorum dediklerine.

      Sil
  4. Sol kenarda, dar alanda dripling ile ilerlerken, müdahaleden sonra kolaya kaçıp düşmeyi tercih etmemesi ve devam etmesi, hem de çok iyi bir şekilde devam etmesi o kadar hoşuma gitti ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunu düşünüyor, aklı sahada. Bunlar güzel detaylar.

      Sil
  5. Ayhan Akman Hagi'li sezonda da orta sahanın solunda oynamıştı galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru olabilir, şu an çok anımsayamadım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir