3 Nisan 2022 Pazar

Eldeki değeri kötülemeyi ve etikete sevdalanmayı çok seviyoruz


Covid sonrası formunu kaybettiğini ve yavaş yavaş toparladığını söyledi. Geçen Milli maçında attığı golü paylaşınca "alay edenler" olmuştu. Toparlıyor işte, formunu yukarı taşıyor. Covid öncesi sürecini övmüyor muyduk mesela, hepimiz beğenmiyor muyduk? Ne oldu da bir anda "kötü futbolcu" oldu. Formu düştü, kötü maçlar çıkardı, sorumluluktan uzaklaştı. Bunları eleştirdik de, formsuz haftalar onu kötü kılmaz, potansiyelini yok saydırmaz.

Berkan Kutlu için de bu geçerli. Bazı boş boş yorumları "çöp kutusunda" görüyorum, sizler de okusanız güler geçersiniz. Futbolcunun bir potansiyeli vardır, onu doğru kullanarak parlatma işi de sizindir. Torrent'in Berkan Kutlu özelindeki dokunuşunu beğendiğimi söylemiştim. Hücuma biraz daha yaklaştırdı ve en azından "asist" tarafında tabelası gelmeye başladı. Artık iyi şutlar da atıyor, mutlaka gol atacak.

Topla ilişkisi eleştiriliyordu, orada mutlaka eksiği var da, Karagümrük maçının ilk yarısındaki hücum aksiyonuna bakın. Final pasları atmaya başladı, o bölgede daha etkili. Temposu, dinamizmi zaten yüksek. Cicaldau da biraz daha sorumluluk almaya başlayıp, hareketli oynayınca orta sahan oturmuş oluyor. Bir diğer doğru da, Berkan Kutlu'nun sol, Cicaldau'nun sağ içte oynaması. Ters ayakla oynamak zorunda kalmaları da onlar adına artı.

Fatih Hoca onları ısrarla ters tarafta oynatıyordu. Torrent ise özellikle Berkan Kutlu özelinde doğrusunu yapıyor. Cicaldau'yu ise biraz daha hücuma yaklaştırabilmek lazım. Hala orta sahanın derinliklerinde kalıyor ve bu da etki düşürür. Rakip ceza sahasına yakın oynayıp, sık sık içeri girse, gol etkisini çok daha üst düzeyde yaşayacağız. 4-3-3 değil de biraz daha 4-1-4-1 gibi oynamaya çalışmak lazım ama orada da 6 numara aksayabilir. Taylan Antalyalı'yı da yalnız bırakmamak lazım.

Geçen gün kadroyu paylaşmıştım. Temelimiz gayet sağlam. Bu yapı, 3-4 tane kaliteli hamle istiyor. Berkan Kutlu ve Cicaldau gibi isimleri silmek yerine, kazanmaya çalışmalısınız. Değerli futbolcular yani, gayet iyiler. Eldeki değeri kötülemeyi ve etikete sevdalanmayı çok seviyoruz. Özellikle Cicaldau'nun bu performansından dolayı mutlu oldum. Onun toparlanması çok değerli. Orta sahada hücuma bakan çok fazla silahımız yok. O şu an olmazsa olmazımız.

11 yorum:

  1. Cica ve Moruţan'ın yetenekleri var o belli potansiyelleri de yüksek ancak biz oyuncu kazanmaya değil kaybetmeye çalışıyoruz. Dün Kerem sakatlandiginda oyuna iyi bir milli ara geçirmiş Barış girmiyor mesela ya da eldeki iki sağbek sakatken altyapıdan bir oyuncuyu atamıyoruz oraya (illa bir devşirme olacak ışık kaan da olabilir). Seneye 4 türk ve 1 Altyapı oyuncusu şartının farkında değiller sanırım 1. Isim Emin ama sakat ve cezalı olduğunda ne olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık bir planlama düşünecekler. Biz ne yazsak boş :(

      Sil
    2. Cicaldau için çok kötü yorumlar yapılmıştı.Covid olana kadar en iyi oyuncularımızdan birisiydi.Futbolcuları makina gibi gören ve sürekli iyi performansı bekleyen insanlar var.Çok güvendiğim bir oyuncu.Umarım değeri bilinir.

      Sil
    3. Formsuzdu, o dönem bizler de eleştirdik. Yine de bu onu kötü futbolcu kılmaz.

      Sil
  2. elbette kötü oyuncu değiller ama kesinlikle galatasaray seviyesinde oyuncular değiller. 15. olduğumuz için söylemiyorum bunu ama taylan-berkan-cicaldau üçlüsünün en formda halleri bile bu takımı ilk 3'e zor sokar. bu takımın orta sahası bu takımı şampiyon yapmalı. bu gözler selçuk'u izledi, melo'yu izledi. sneijder'e filan gelmiyorum bile. bu oyuncuları kör kütük de eleştirmiyorum, ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarına da eminim ama yetmiyor işte. galatasaray seviyesinde böyle orta saha hattın olduğu zaman anadolu takımı gibi orta sıralarda dolaşıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı mantıkla, Saidou seni tek başına şampiyon yaptı. Ya da Fleurquin'lere yetişsen ne düşünürdün :) Etiketle alakası yok işin. Bu etiket aşkı sonumuz olacak. Beşiktaş'ın orta sahasında Pjanic'ler var da ne oldu. Aynı Sneijder ile son sezonunda 5. oldun.

      Sil
    2. saidou ve fleurquin'lere küçük yaşlarda da olsa da yetiştim :) ama anlatmak istediğim şey oyuncuda etiket değil kaliteydi. mesela sasa iliç'in etiketi yoktu ama kaliteli topçuydu ve şampiyonlukta büyük pay sahibi oldu. ya da yakın tarihten ryan donk diyelim. k.paşa'dan aldık bi etiketi yoktu ama kaliteli topçuydu işte

      Sil
    3. Demek istediğin şey belki böyleydi de, yanlış örnekler üstünden yürüdün :) Direkt etikete bağlanır o konu.

      Sil
    4. Cicaldau da, Berkan da, Taylan da kaliteli oyuncular. Doğru taktik, doğru td bu iş. Geliştirici olacaksın.

      Sil
  3. Ceza sahası etrafında daha etkili bir oyuncu 8 oynadığında kayboluyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir