19 Nisan 2022 Salı

Fotoğrafta Pulgar yer alsa da, konumuz Torrent


Fotoğrafta Pulgar yer alsa da, konumuz Torrent. Maç sonunda, "Galatasaray en iyi futbolcularla oynamak zorunda" diyor. Biz Galatasarayız diye de ekliyor. Sanki 40 yılın Galatasaraylısı, bu camianın ağırlığını çok iyi kavramış. Amacı, kazanabildiği kadar çok puan kazanmak ve kendince en iyileri oynatmaya çalışıyor. Barcelona serisinde zaten bir etiket aldı, ligde de çıkabildiği kadar yukarı çıkmak ve sezon sonunda ayrıldıktan sonra iş ararken "bakın bunları bunları yaptım" diyebilme çabasında.

Biri de çıkmış, 15. olmakla 10. olmak arasında çok fark var diyor. Evet var. Ligdeki sıralamana göre bir para alıyorsun. Galibiyet başı da bir para var. Lakin o sıralamadan elde edeceğin rakamlar, kazanacağın bir gencin değerinden daha yüksek değil. Mevcut gençlerinden birini kazanıp, şimdiden parlatmaya başlasan, ileride çok daha büyük kazanım elde edeceksin. Belki o sayede yeni sezonda 1 transfer eksik yapacaksın, belki o ismi ileride çok büyük paralara satacaksın.

Popülizm bu işte. İlle bir konuda çıkıntılık yapayım da, farklı görüneyim sevdası. Şu an bu isimlerle oynuyor olmamızın tek nedeni, Torrent'in gelecek adına kendi piyasasını yapma çabası. Galatasaray'da geleceği olmadığını biliyor. Sezon biter bitmez görevine son verilecek. O da bu son vermeyle birlikte, hangi takıma gidebilirim diye bakacak. Giderken de bir cv oluşturmak zorunda. Guardiola'nın yardımcısı etiketi artık yemez. O etikete ancak bu futbol aklı kanar.

Yardımcısı olursun da, teknik adamlığa 58 yaşında başlamazsın. Arteta gibi genç olursun, bu şekilde işe başlarsın. Neyse, bu konuları konuştuk. Yeni Malatyaspor maçına çıkan 11'in ve kenardan oyuna dahil olan futbolcuların bir izahı yok. Pulgar, Babel, Arda Turan diye uzar bu liste. Alpaslan Öztürk'ü son dakika oyuna giriyordu. Altyapıdan gelecek gençleri geçtim, Barış Alper Yılmaz ve Morutan maç kadrosunda bile yok.

Torrent'in umurunda değil bu konu. Sezonu tamamlayıp, kendisi adına olabilecek en iyi etiketi oluşturmak istiyor. Tazminatını da alacak ki, hakkıdır. Torrent'e tazminat ödemek gibi bir külfet oluşması dahi, Burak Elmas'ın ibra edilmemesi için yeterli sebep. Galatasaray'ın geleceğini kurgulamamız lazım olan şu zamanlarda, maalesef bu olgudan olabildiğince uzağız. Sezonu 10. tamamlasan ne değişecek, kendini başarılı mı sayacaksın?

17 yorum:

  1. Şu adamın Galatasaray'ın hocası olması büyük facia. Lig sonuncusuna karşı üç çapayla oynaması, Arda Turan'ı oynatması bile kovulması için başlı başına bir sebep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. 1.5 yıllık sözleşme verilmesi de ibra edilmemesine sebep.

      Sil
  2. Son paragrafta yazdiklarinin altina imzami atarim, su an Galatasaray tarihinin en basarisiz hocasi olan Torrent en cok puani nasil toplarim ona bakiyor baska bir sey degil. Yetistirici hocayim iddiasi kesinlikle yok Arda Turan nedir abicim sok altyapidam bir genc bak Besiktas ve Fenerbahce 2ser tane 11e yerlestirci simdiden cok geride kaldik, cok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakıyor da, mevcut kadro ile de ne büyür, ne kısalıyor oluyorsun. Gerek yok ki.

      Sil
  3. Alt yapı oyumcularini bu maçta oynatamazdi çünkü gunduz maçları vardi ve bir çoğu milli takim kampında.
    Orta üçlüsü ligin en dar ve yeteneksiz kadrosu ile 10. Olmamız çokta şaşılacak durum değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azindan Baris Alper'i oynatabilirdi ya da Morutan'i, Kerem yine sakatlandi lig sonuncusuna karsi gereksiz zorladik cocugu.

      Sil
    2. Aynen öyle. Barış Alper ve Morutan dahi yok piyasada. Ayrıca u19'un amacı nedir :)

      Sil
  4. Kerem konusunda katılıyorum fakat dostlar bir teknik adam iyi oynayan bir topçusu varsa onu kullanır diye düşünüyorum konu hırsızın hiç mi kabahati yoka geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pulgar mı iyi oynayandı onu anlamadım :( Neredeydi geldiğinden bu yana.

      Sil
    2. Pullar kesinlikle beğendiğim bir isim değil fakat Malatya maçı özelinde sahanın en iyisiydi u 19 pazartesi şampiyonluk maçına çıktı eleştirecek tek nokta bence barış neden yorgun keremin yerine oynamadı olur

      Sil
    3. Sahanın en iyisi olmasının sana yararı ne işte. Lig bitmiş zaten. Pulgar gelecek sezon kadroda mı olacak :) Sana ne faydası oldu.

      Sil
    4. Kim oynamaliydi o pozisyonda hepi topu 4 tane orta sahan var

      Sil
    5. Cicaldau yedek oturuyor. Senin futbolcun. Gençler var, beklentiler var, geleceği kurgulamak istiyoruz. Malatya maçında günü kurtarsan ne olur?

      Sil
  5. Bu noktada Torrent'e hiçbir şey diyemem. Kendi reklamını yapacak tabii ki. Gençleri oynatıp bir puan daha az alacaksa bile böyle kadrolarla çıkıp bir puan fazlasını düşünür. Suç Torrent'in değil. Bu kadar bencil davranan Galatasaray'ı değil kendi çıkarlarını düşünen kulüp üyelerinin, Galatasaray camiasının. Torrent Galatasaray'a geleli 3 ay oldu adam tabii ki kendini düşünecek. Yıllardır kulüp üyesi olup damarımi kesseniz sarı kırmızı akar diyenler farklı bir şey yapmıyor ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak da, olan bizim geleceğimize oluyor. Haklısın tabii.

      Sil
  6. Terim'in gidişinden sonra hemen Torrent'i açıkladılar, 1,5 yıl sözleşme yapıldı ve bahsedilen rakam yeni gelecek yönetimin elini bağlayacak seviyede değil. Devre arası transferlerine minimum para harcandı ve verim alındı. Çok konuşulan Pulgar ve öncesindeki Gustavo'nun toplam maliyeti 1 milyon euro civarında. Bence ibra edilmemeyi hiç haketmediler, ama taraftarın tepkisi haklıdır, orası ayrı. Eşref Hamamcıoğluna başkanlık altın tepsiyle sunuluyor, üstelik Terim'in gönderilmesinin vebali de kendisine kalmamış oldu, zira yazın seçilmiş olsa Terimle çalışmayacağını açıklamıştı.
    Bir de Işıtan Gün mevzusu var, adamı komisyon almakla suçluyirlar, iki transfere dahil olmuş, birisi Barış Alper diğeri Nellsson, ikisi de hem maliyet hem potansiyel açısından çok iyi transfer. Burak Elmas yönetimi hata yapmış olabilir, başarısız olabilir, ama vaatlerine, sözlerine uygun davrandı, sonuç alamasa da bu değişmez. Devrim yapmayı denediler ve devrildiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca döneminde de onu düşündüler. Her şey planlı, programlı maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir