14 Nisan 2022 Perşembe

Galatasaray 1-3 Dinamo Kiev, insanın beklentileri daha farklı oluyor


Güzel bir hazırlık maçı oldu da, insanın beklentileri daha farklı oluyor. Sezonun bitmesine 6 hafta kalmış, artık bazı futbolcularla yola devam edilmeyeceği belli. Kiralıklar ve sözleşmesi bitenler var. Bu maç için, alt yaş gruplarında yer alan bazı futbolcuların A takıma katıldığını biliyorduk. Yola devam etmeyeceğin futbolcuları artık kullanma, en azından şu maçta 11 oynat. Ruh gibi gezinen Pulgar'ı ilk yarıda izlemeyelim. 2. 45'in başında Baran Aksaka oyuna girdi. Daha mı kötü oldu?

İyi futbol beklentim de yoktu. İlk 11'i görünce de, Barış Alper Yılmaz haricinde izleme nedeni yok demiştim. Halil Dervişoğlu'nun hücumda sürüklemeye çalıştığı bir Galatasaray vardı. Top onun ayağına geldiğinde, yaratıcılık adına çabası var da, eşlik eden kimse olmadı. Merkezden ne hücum, ne savunma katkısı alamıyorsun. Emre Kılınç biraz ön tarafı zorluyor da, Pulgar ve Arda Turan'ın etkisi yok. Morutan sağ kanatta hapis, solda da Barış Alper Yılmaz ilk yarıda biraz savruktu.

Açık alan bulduğunda etki etmeye çalıştı ama organizasyonu olmayan bir yapıda da katkısı ancak attığı goldeki gibi olurdu. Sağına müthiş çekti ve harika bir gol attı. Solda oynamalı derken kastım bu. Attığı gol sürpriz değil, 1. Lig'de sık sık izliyorduk. Halil Dervişoğlu ile de biraz uyum gösterebilse, gol sayısı bu maç özelinde artardı. İlk yarıda Halil Dervişoğlu'nun 2 savunmacı arasından müthiş bir pası vardı. Barış Alper Yılmaz da güzel sarktı ama yetişemedi.

Halil Dervişoğlu bunları hep yaptı zaten ama yalnızdı. Sadece hücumda değil, savunmada da organizasyon yok. Pulgar orayı boşalttı, rakip kaptığı her topta çok rahat geldi. 2 golde de bireysel, basit hatalar var. İlk golde Barış Alper Yılmaz koşuyu kesti, rakibi ceza sahası içinde boş bıraktı. 2. golde Semih Kaya'nın pas hatası, devamında Pulgar'ın rakibin karşısında duramayışı. Dinamo Kiev de hazırlık sürecinde ve akılları doğal olarak başka yerlerde. Yine de her şeye rağmen organizasyon işte, kaybetmiyorlar bunu. Galatasaray'a karşı zorlandılar diyemem.

2. yarının özel yanı gençler açısındandı. Gençler oyuna girdikten sonra da, skor odağım kaçtı. Baran Aksaka, Pulgar'dan iyi görüntü veriyor. Hamza Akman, gençler arasındaki en hazır isimdi. Teknik meziyeti yüksek, kolay düşmüyor, düşse de hemen kalkıyor, ısrarla dikine zorluyor. Hiç U19'a geri dönmemeli, kalan 6 haftada A takımda şans bulmalı. Diğer gençler de maçın son bölümüne doğru oyuna girdiler. Keşke bazısı direkt 11 başlasaydı, olmadı 2. yarının başında hepsi oyuna girseydi.

4 yorum:

  1. Pulgar'in kiralık sözleşmesi feshedilmeli öyle bir imkan varsa. Takımdan bu kadar uzak bir oyuncu hiç görmemiştim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke edilse. En azından kulübede dahi yer almasın bu adam.

      Sil
  2. Baris dedigin gibi özguvenli oynadi seneye patlama yapabilir gibi duruyor, Hamza da hic sırıtmadı bu seviyede begendim ama Beknaz en az yarim saat oynamaliydi saniyorum geride oldugumuz icin Halil ile gol bulmayi bekledi Torrent 3-1 olunca degistirdi ancak.
    Genele bakarsak ulkesi isgal altindaki moralsiz genc.futbolculardan kurulu bir ekipten yine fark yedik diyebiliriz zaten Torrent ile rahat kazanilan belki 1 macimiz var diger hazirlik macinda da fark yemistik, artik bu ekibin bir sey degistirebilecegini dusunmuyorum yine de kim gelirse gelsin ortaya en az 3 net 11 oyuncusu lazim, 1 ya da 2 kisi kurtaramaz bu takimi zira genclerden de Kerem gibi takimi sirtlayacak kimse yok gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adamlar doğru dürüst idman dahi yapamadan, bizi rahatlıkla yendiler. Durumumuz iç açıcı değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir