13 Nisan 2022 Çarşamba

Gençlerin üzerine düşüp, kalan haftalarda onları kazanması da bunun yolu


Dinamo Kiev ile hazırlık maçı oynayacağız. Bu maç için de bazı genç futbolcuları A takım bünyesine alıyoruz. O isimler de,  Beknaz Almazbekov, Hamza Akman, Emir Tintiş, Baran Aksaka ve Zeki Saki. Umarım bu durum sadece hazırlık maçıyla sınırlı kalmaz. Fenerbahçe maçı da geçtiğine göre, lig adına hedef kalmadı. Hatta hedefi kalmayan takımlara dikkat edin, teklif alan futbolcularını, transfer tahtası açık olan ülkelere satıyorlar. 

Galatasaray'ın da şu andan itibaren geleceği kurgulaması lazım. Maç kazanalım tamam da, kalan 6 maç ile ulaşılabilecek maksimum nokta belli. 7. ol, 8. ol bir şey değişmeyecek. İddia ve hedef yok. Bu ortamda hedef belirlemek, genç futbolcuları kazanmak olmalı. Gelecek sezon bazı futbolcuların takımda devam etmeyeceği belli. O isimlere de artık süre vermeden, gelecek sezon kimi kazanabiliriz üzerinden hareket edelim.

Babel'i son haftalarda övüyorum mesela, isyan edebilen yegane isimlerden. Yine de gelecek sezon takımda olmayacak işte. Haliyle de ona değil, Barış Alper Yılmaz'a süre verelim. Onu hazırlayıp, ana rotasyona dahil etmeliyiz. Bu bir örnek, farklı isimler de sayabilirim. Altyapıdan yetişecek ve beklenti duyulan gençler de bu listeye girmeli. Onlara da süre verip, gelecek sezon için hangilerini rotasyona yazabiliriz diye bakmalıyız.

Beknaz'dan ümitliyiz mesela, uç potansiyel diyoruz. Fenerbahçe'de Arda Güler oyuna girerken, Galatasaray'da Arda Turan oyuna giriyordu. Bu iyi bir görüntü değil. Artık Galatasaray'ın da bu tarz hareketlere girişmesi lazım. Tabii Torrent'in de geleceği karanlık. Kalan 6 haftada kendisini kanıtlamaya çalışacak. Bu performansın kendisi için "kalabilme ihtimalini" oluşturabileceğini düşünüyor. Umarım bu düşünceyi tecrübeden yana değil de, gençlerden yana kullanır.

Beşiktaş'ta ilk etapta Ömer Karaveli'yi övüyorduk. Bir anda gençlere döndü çünkü, ciddi süreler verdi. Bu da onu farklı kılmış ve Beşiktaşlı taraftarları heyecanlandırdı. Sonrasında tecrübeye dönüp, sonuç da alamamaya başladı. Bu durumda da onu farklı kılan bir şey olmadı ve sezonu tamamlayamadı. Torrent'in de kendisini farklı kılacak, gelecek adına bizleri heyecanlandıracak hareketlerde bulunması lazım. Gençlerin üzerine düşüp, kalan haftalarda onları kazanması da bunun yolu.

4 yorum:

  1. 3 maç 9 puan almak zorundayız. 3 kolay rakip. o kadar da değil. gençler değil maç kazanmak önemli şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençler ve gelecek en önemlisi. O 3 maçtan da gençlerle de 9 puan alabilirsin.

      Sil
  2. Çok fazla kiralık var. Kiralık göndererek kazandığımız çok az oyuncu oldu. Yoksa bu süreçte birçok oyuncu kazandırirdik bizde as takıma

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir