20 Nisan 2022 Çarşamba

Halil Dervişoğlu, Pulgar ve Omar ön plana çıkar


Yeni Malatyaspor karşısında "iyi" diye nitelendirebileceğim performanslar nadir. Halil Dervişoğlu, Pulgar ve Omar ön plana çıkar. Halil Dervişoğlu'nun yeni sezonda takımda olup olmayacağı bir muamma. Pulgar yok, dolayısıyla bu iyi performansın hükmü de yok. Omar ise yaşadığı tüm sıkıntıların ardından müthiş şekilde geri döndü. Bunu ilk oynadığı maçın ardından da söylemiştik. Yedlin'in Avrupa Ligi performanslarının hakkını vereyim de, kendisi genel anlamda hayal kırıklığıydı. Omar'ı çok aradık.

Boey de iyi başladı, potansiyeli yansıttı ama sık sakatlandı, uzun ayrılıklar yaşadı. Omar'ı orada da aradık. Bu şekilde iyi dönebileceğini de düşünmüyordum. Profesyonel işte, sahalara geri dönebilmek adına çok çalıştı. Ameliyatlarının arasındaki dönem arasında bile geldi takımla yapabileceği idmanları yaptı. Sadece göz sakatlığı olarak düşünmeyin, işin mental tarafı daha ağır. Omar'ın iyi şekilde geri dönüşü bizler adına hem güzel bir sınav, hem de hikaye.

Belli ki üstüne ekleyerek devam edecek. Kalan haftalarda da devam edecektir. Omar / Boey rotasyonu da olabildiğince güçlü. Omar'ın ayakları yere daha sağlam basıyor ve dengeli. Boey'in atletizm ve enerji kaynaklı öne çıkan birçok özelliği olsa da, işin hücum tarafında Omar daha ağır basar. Halil Dervişoğlu'na kestiği orta mükemmeldi. Beklerden bu yönde katkı alabilmeyi özlemişim. Halil Dervişoğlu da kafayla beklediğimin üstünde iyi bitirdi.

Halil Dervişoğlu'nun da takımda kalmasını istiyorum. Belki sezon bitiyor, transfer durumları oluşacak diye yeniden hareketlendi. Önemli bir yetenek, potansiyeli çok yüksek. Bunları konuşmuştuk. İyi bir teknik adamın elinde, özellikle de forvetin arkasında kullanılırsa çok büyüyecek. Belli özelliklerini çok seviyorum. Oyun aklı yüksek, teknik becerisi var, kolay rakip eksiltebiliyor ve sırtı dönük topla dönüşleri imzası.

Pulgar'ın performansını önemsemiyorum. Lig bitti, şimdi mi oynamaya başladı. Bizim beklentimiz çok daha üst düzeydi. Yeni Malatyaspor karşısındaki orta saha üçlüsü de olabildiğince yanlıştı. Belki de Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu arkasında Pulgar iyi göründü. Pas yapabiliyor en azından, dikine oynamayı zorluyor. Bu özellik dahi bir farklılık oluşturuyor. Keşke bunları daha öncesinde gösterseydi de, ligdeki konumumuz daha iyi olsaydı. En büyük eksikliğimizdi.

6 yorum:

  1. Halil kalmalı bana göre de eşrefin getireceği hocalar genel de 3lü oynatıyor ve ileride çift fwli düzende Halil bulunmaz Hint kumaşı misali değer kazanır

    YanıtlaSil
  2. Cok iyi yazi aynen katiliyorum Pulgar gibi siradan bir pasör özellikli adam hatta kiyaslarsak iyi bir 10 numara ayarinin yanindan gecmeyecek bir pasör bile ne kadar farkediyor abi. Hani Taylan Berkan iyi diyoruz ama diger baslikta da yazdim, skor, pas, asist bunlar Galatasaray seviyesinde asla degil ikisinde de.
    Rachid Gezzal'in iki kosan oyuncunun.arasindan Rosier'e asistini izle mutlaka Taylan veya Berkan onu duragan oyunda bile atamaz bize o ayarda en az 1 isim lazim orta Sahada maestron yoksa bu oyun degismez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pulgar'ı tanıyor, geçmişini biliyorum. Transfer olurken de bunun üzerinden övmüştüm. Ama bize gelen halinin izah edilecek tarafı yok.

      Sil
  3. Halil'i takımda tutmak güzel olur ama dediğin gibi bu performansın sebebi transferde daha iyi teklifler almak istemesi de olabilir. Yine de bir alternatif olarak bonservisi ile düşünülebilir.

    Boey-Omar ikilisi ise sağ beki kafamızın en rahat olduğu yer haline getirdi sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir