23 Nisan 2022 Cumartesi

Hücum kalite ve organizasyonunu güçlendirmek gerekiyor


Bugünden bakınca "Gomis transferi gerekli miydi" sorusu soruluyor da, o günün şartlarında tekrar yorumlamak lazım. O gün için yazdıklarımız da duruyor zaten. Şaka değil, ciddi anlamda "acaba düşer miyiz" sorusunu soruyordum. Galatasaray düşmez denilse de, bu ülke ikliminde hiçbir şeye inanmıyorum. O süreçte görüntü hiç iyi değildi ve takımın üzerinde büyük bir ölü toprağı vardı. Torrent de felaket başlayınca, hafiften korkulu rüyalar görüyordum.

O süreçte kıvılcıma ihtiyaç vardı. Torrent göreve gelirken günü kurtarmanın tanımı "Avrupa kupalarıydı". Kötü başlangıç sonrası ise tanım "ligde kalmak" oldu. Bu tanım adına da kısa vadeli adımlar atıldı. Biraz daha tecrübeye dönerek, ihtiyacı kapatmak, takımı biraz daha ateşlemek tarafında. Gomis transferini bu açıdan yorumluyorum. Ölü toprağını kaldırmak adına o gün için en ideal isimdi. Gomis'i de alıyorsanız maliyeti bellidir, 1.5 yıldan aşağı imzalamazdı.

Almasak ne olurdu derseniz, o günün ateşini yakalamak zordu. Göztepe ve Rizespor maçları kader tayin edecekti. O maçlardan kötü sonuçlar alınsa, ciddi anlamda düşmeyi konuşacaktık. 6 puan aldıysak da, Gomis'in katkısı çok büyük oldu. Oyuna dahil oldu, enerji kattı, ölü toprağını kaldırdı ve galibiyetin mimarlarından oldu. Sonrasında kayıp tabii. Fizik durumu maalesef düşündüğümün çok daha gerisinde. Hem yaş haddi var, hem de Arap diyarının futbolcuyu fizik olarak geriletmiş olacağı gerçeği.

Gomis 36 - 37 yaş aralığında. Ne kadar çalışırsan çalış, şu noktada toparlaman zor. Maçların son 15 - 20 dakikaları adına büyük koz. Gücünü ekonomik kullanır, seni hücumda tutar ve bitirici noktan olur. 11 başladığında ise görüntü bambaşka oluyor. Performansını yayması zor ve takımın da hücum kalitesi maalesef iyi değil. Gomis'i tüm yarı sahada koşturarak oynatamazsınız. Pozisyon hazırlar, ceza sahası içinde bitirmesini beklersiniz.

Gomis'e bunu sağlayamadık. O da bu yüzden kötü görünüyor. Gelecek sezon da takımda kalacak. Ayrılacağını hiç düşünmüyorum. Mostafa Mohamed ve Diagne ile birlikte forvet rotasyonu olacaklar. Tabii bu 2'liden biri ayrılır mı bilmiyorum. Gomis'in kalacağını kesin görüyorum diyeyim. Mümkün oldukça ekonomik kullanıp, tecrübesinden faydalanacağız. Bunun için de hücum kalite ve organizasyonunu güçlendirmek gerekiyor.

2 yorum:

  1. 20 dakikalık bir oyuncu için hem yabancı hakkını , hem paramızı, hem de bir genç altyapı oyuncusunun hakkını harcamamamız gerektiğine inanıyorum. Bence de içinde olduğum o darboğaz zamanında elzemdi. 6 aylık bir proje için Ok ama devamı için bence gereksiz.
    Eren, Taha gibi gençlerin gelişmesini engeller.
    Muhammed bu takımın tartışmasız golcüsü olmalı artık. Sakat değilse banko her maç oynamalı. Hatta ben olsam Muhammet'in rahat etmesi için Diagne'yi bile satardım. Yedekleri de gençler olsun.
    zaten seneye sadece lig var. Haftada 1 maç demek. Daha çok konsantre bir takım. Muhammed'in dilinden anlayan onu geliştirecek iyi bir hoca bulursak seneye 20+ gol katkısı alacağımıza inanıyorum.
    Bizim acilin de acili bekleyen sorunlarımız 6-8-10. Bunlara odaklanalım. Başka kimseyi almasak bile 6-8-10 almalıyız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harcamayalım da, Gomis başka türlü gelmezdi. Maalesef gelmesi de olmazsa olmazdı. Ligde tuttu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir