10 Nisan 2022 Pazar

Kerem Aktürkoğlu oynamazsa tarafı sıkıntı, ne tercih edilir ben de bilmiyorum


Kadıköy'de son 2 maçı kazandık. Yılların kazanamama serisinin ardından, 2 maçtır oradan çıkıyoruz. 3.'sü gelir mi bilmem de, elimizden geleni yapacağımıza eminim. Büyük maçları farklı bir konsantrasyonla oynuyoruz. Odak farklı oluyor ve elbette hazırlığı da başka. Torrent'in bu tarz maçlardaki dokunuşunu beğendiğimi söylemiştim. Bu maça da elbette iyi hazırlandı ve planı var. Bazı eksikler kafamda soru işareti. Oynayacaklar mı, oynamayacaklar mı?

Kazandığımız ilk derbide Onyekuru, 2.'sinde ise Mostafa Mohamed sahne almıştı. Bu maçın da bir kahramanı var mıdır? Olacaksa da, bu isim kim olacaktır? Kazanalım da, işin o noktasında değilim. Fenerbahçe, baskıyı oturttu. Oyunları çok daha hareketli. Özellikle de ön alanda rakiplerini iyi bozuyorlar. Galatasaray, Barcelona karşısında olduğu gibi bekleyecektir. Fenerbahçe'nin oyun hakimiyetini görebiliriz ama "pozisyon bulma" tarafında onları durduracağız.

Bozmak ve durdurmak istediğimiz maçlarda da istediğimizi alıyoruz. Fatih Hoca dönemi Avrupa macerasında da bu durum böyleydi. Ligde de Torrent'in, bu tarz büyük maçlarda iyi performansları var. Trabzonspor ve Beşiktaş maçlarını çok üstün oynamıştık. Fenerbahçe deplasmanında aynı hakimiyet zor da, bekleyerek ve durdurma odaklı istediğimizi alabiliriz. Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu / Cicaldau 3'lüsünü hücum açısından eleştirsek de, bu tarz maçlarda "durdurma" noktasında iş görüyorlar.

Kerem Aktürkoğlu oynayacak mı, en önemli soru bu. Kerem Aktürkoğlu, başlı başına Galatasaray hücumu demek. Yerine yazılabilecek bir alternatif olmaması sıkıntı. O olmazsa, başlı başına yeni bir plan gerekiyor. O plan da ne olur bilemiyorum. Çünkü Kerem Aktürkoğlu, sezon başından bu yana her maç sahadaydı. Çok sayıda maçta forma giydi ve dinlenme fırsatı bulamadı. Bir noktada çatlaması doğaldı. Yine de ona bu denli bağımlı kalmak sıkıntı. Alternatif üretemedik ve o olmadığında ne olacağını bilemiyoruz.

Mostafa Mohamed de önemliydi. O sahada olduğunda, ön alanda daha hareketli ve istediği baskıyı yapabilen bir Galatasaray var. Gomis'in o enerjisi göstermesi imkansız. Bence Babel'e de mecburuz. Ön alanda topu tutabilmek, rakibi bekleme odaklı oynarken de, geriden atılan uzun topları toplayabilmemiz açısından önemli. Gomis / Babel, 2'si bir arada da ön alandaki enerji iyiden iyiye düşüyor. O noktada, orta sahanın dinamizmi devreye girecek. Neyse ki sağ bekler geri döndü, hücum açısından artı olacak.

Muslera
Boey Nelsson Marcao Aanholt
Taylan Berkan Cicaldau
Babel Gomis Kerem

11 bu olur, değişiklik beklemiyorum. Kerem Aktürkoğlu oynamazsa tarafı sıkıntı, ne tercih edilir ben de bilmiyorum. Emre Kılınç, Morutan, Barış Alper Yılmaz gibi isimler var da, hiçbiri o boşluğu doldurmaz. Mostafa Mohamed de keşke oynayabilse bir de. Oyunun çehresini direkt olarak etkiler, Gomis de bu sayede güçlü bir alternatife dönüşürdü. Bu maçta daha çok orta sahamızın dinamizmine ve savunma kalitemize güveneceğiz.

2 yorum:

  1. satıp para kazanacağımız adam riske edilmemeli. allah korusun çok kötü şeyler olabilir.

    solda babel sağda emre kılınç ya da barış ile oynamak doğru olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir