9 Nisan 2022 Cumartesi

Mostafa Mohamed için 3-4 hafta olmaz derken, 1 haftada geri dönmüş olacak


Kerem Aktürkoğlu, takımla çalışmalara başladı. Taş olsa çatlar demiştim, o da doğal olarak çatladı ama geri dönmek adına canını dişine takıyor. Fenerbahçe maçını istiyor. Varlığı önemliden öte, olmazsa olmaz. Galatasaray hücumu neredeyse başlı başına bu adam. Boey geri dönmüş, Omar da iyileşti. Sağ bekte en azından doğru profilde bir isimle oynayacağız. Şimdi bir de Mostafa Mohamed'in geri dönüş ihtimali var.

Mostafa Mohamed için 3-4 hafta olmaz derken, 1 haftada geri dönmüş olacak. Güçlü futbolcu. Fiziğini toparladı, iyi olduğu noktaları tekrar hatırlıyor. Torrent'in elinde de güçlü bir koz. Torrent'in dokunduğu futbolcular arasında listenin ilk sıralarında. Daha tempolu, ön alanda baskı seven, hareketli bir oyun oynamaya çalışıyoruz. Gomis bu oyun adına biraz hareketsiz kalıyor. Doğal o da, yaş haddi var. Sonradan oyuna girdiğinde çok daha etkili. Çünkü enerjisini ekonomik kullanmış oluyor.

Mostafa Mohamed, ön alandaki hareketliliğiyle, rakip stoperleri çok yıpratıyor. Fiziği güçlendi, hava toplarına iyi çıkıyor. Kolay yıkılmaz, seni orada tutmaya çalışır. Mostafa Mohamed varken, Galatasaray hücumu çok daha aktif diyelim. Alan da açıyor, Kerem Aktürkoğlu o boşlukları iyi dolduruyordu. Umarım oynar, bizim adımıza çok önemli bir koz olur. Oynamazsa da, ön alanda biraz daha durağan bir futbol bizleri bekler.

Her şeyin başında Kerem Aktürkoğlu gelir tabii. Hücum başlı başına o çünkü. Takımın hem en golcü ismi, hem de sizi ön alanda farklı kılan unsur. Sizi taşıyacak, rakip eksiltecek, rakip savunmanın dengesini bozacak. Kerem Aktürkoğlu oynamazsa, alternatifleri de maalesef orayı dolduramayacak nitelikte. Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç gibi alternatifler var. Orayı doldurmak güç. Kerem Aktürkoğlu oynamazsa, bambaşka bir formasyonla oynamak gerekir.

Torrent'in bu tarz büyük maçlardaki planlarını beğeniyorum. Fenerbahçe'yi de en doğru şekilde analiz etmiştir. Eksiklerin dönüyor olması mutlaka elini güçlendirecek. Fenerbahçe'nin son haftalarda formda olduğu doğru. Bunu durdurabiliriz, doğru bir oyun bekliyorum. Belki yine bekleyeceğiz, daha savunma kimliğiyle ön planda olacağız ama doğru bir futbol oynayacağız. Barcelona, Beşiktaş ve Trabzonspor maçları önemli bir göstergeydi.

8 yorum:

  1. En büyük korkum Allah korusun keremin daha büyük sakatlık geçirmesi kendini çok zorluyor

    YanıtlaSil
  2. Mustafa Muhammed de oynayacak mı derbide? Oynarsa ciddi güzel haber olur bu. Planları daha net şekilde uygulayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oynayacak mı bilmiyorum da, oynarsa elimiz çok güçlenirdi.

      Sil
  3. Derbinin kaderini şekillendirebilecek kilit tercihlerden birinin baş aktörü olacak. Torrent, derbiye Mostafa Mohamed ile mi başlayacak, yoksa Bafetimbi Gomis ile mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed iyi durumda ise o başlar. Enerjisi olmazsa olmazımız.

      Sil
  4. Mohammed olursa çok iyi olur.Hem baskı hemde yardımlaşma açısından çok iyi oyun oynuyor. Aslında Diagne'nin Torrent ile çalışmasını ve oyununu da görmek isterdim.Torrent ve ekibi Diagne 'yi de Mohammed gibi çok iyi kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir