17 Nisan 2022 Pazar

Mostafa Mohamed şu an elimizdeki en iyi forvet ve onun da transferi konuşuluyor


Torrent sonrası, Mostafa Mohamed ciddi ivme kazanmıştı. Kullanılış tarzını beğeniyordum. Biraz daha işin mücadele tarafına eğildi, profili daha çalışkan hale geldi. Fatih Hoca da böyle kullanmaya çalıştı ama yeni yeni bu role alışıyordu. İvmesi tam da iyi giderken, yaşadığı şu sakatlık şanssızlık. Yine de erken dönüyor. Feghouli'den ağır sakatlığı ama Feghouli sezonu kapatırken, Mostafa Mohamed bu aralar sahalara döner.

Kendine bakmaya başlayınca, güçlü fiziği parlıyor. Galatasaray'a geldiğinde de en büyük farklarından biri buydu. Fiziği çok güçlüydü, yıkılmıyordu ve gol anında ayakta kalan isimdi. Sonra biraz ortama ayak uyduramadı, İstanbul onu dağıttı. İlk etaptaki çıkışını doğal olarak koruyamadı. Bu sezon öncesi de gitti geldi derken, bir şekilde katkı almaya başladık. Son dönemde ise ciddi anlamda performans veriyordu.

Mostafa Mohamed'in takımda kalması halinde, gelecek sezon da ilk 11'de olacağını düşünüyorum. Her geçen zaman üstüne koyacaktır. Yeter ki bu fiziği, mücadele ruhunu korusun. Gol gelir mutlaka. Sen o organizasyonu oluştur yeter ki. Bitiriciliğini de hatırlar mutlaka. Takımda kalır mı derseniz, gelen bu teklifler arasında kendisini tutmak zor. 10 milyon avro civarı bir rakam görüldüğü an tutmayız diye düşünüyorum.

Gelecek sezona bakınca, Mostafa Mohamed / Gomis / Diagne'li rotasyon var. Eren Aydın gibi gençler de gelecek. Böylesine 3 yabancı, o rotasyon için lüks. Hele ki yabancı kontenjanının böyle olduğu ortamda. Diagne, sözleşmesine 1 yıl daha ekledi. Gomis'in de 1 yılı daha var. Aldıkları maaş da yüksek. Bu futbolcularla yolları ayırmak kolay değil. Mostafa Mohamed satılırsa da, bu 2'li güven verir mi, çok sanmıyorum.

Diagne sakatlıktan dönecek, Gomis de 11 oynarken o kadar etkili görünmüyor. Yaz kampında biraz daha toparlar kendini de, sonuçta yaş haddi var. Kenardan getirmek adına, iyi bir tecrübe diyelim. Gelecek sezon için forvet işi karışık yani. Rotasyon bir hayli kafa karıştırıyor. İsim isim bakınca büyük isimler var da, rotasyon ne denli içe siniyor? Mostafa Mohamed şu an elimizdeki en iyi forvet ve onun da transferi konuşuluyor.

4 yorum:

  1. Yeni gelen hoca Muhammed'i her türlü ister de Gomis işi nasıl olur onu bilemiyorum. Bir de Muhammed de biraz fazla sakatlanıyor. Arkasında sağlam yerli bir yedek lazım bence. Ali Yavuz Kol belki bunu yapabilir hâlâ bizim oyuncumuzsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mohamed bence o kadar sık sakatlanmıyor. Öyle uzun sakatlıklar hatırlamıyorum.

      Sil
  2. Muhammed kalacaksa takımın 1. forveti olmalı. Sakatlanmadığı sürece hiç kesilmemeli. Gomis 1 sene daha kalıp kenardan getireceğin güçlü yedek olabilir. Ama Diagne ile bir şekilde yollar ayrılmalı bence. Ben talibi varsa satardım. Eren Aydın gibi çok yeteneki bir gencimiz var. Onu 3. alternatif olarak tutalım. Rotasyonda ona da yavaş yavaş şans verelim. Mustafa sonrasına hazırlayalım çok isterim. Eğer Mustafa bizde güçlü 1 sezon geçirip 30 maç + 20 gol yaparsa çok daha iyi paralara satabiliriz. Zira bizim daha acil çözüm bekleyen bölgelerimiz var. Ben bu ortamda bir santrafor arayışına artık girilmemesi gerektiğini ve eldeki bu değerleri parlatmamız gerektiğini düşünüyorum. son 5 seneye bakıldığında golcü için belki 10 kişi aldık, büyük bonservis ve maaş/prim harcamaları yaptık artık duralım ve şans verelim.
    GS kadrosu için en acil konu herkesin de ortak kabulü orta sahadır. 3 kuruş paramız varsa o bölgeyi tartışmasız şekilde çok iyi hale getirmek zorundayız. Yoksa seneye başkan, hoca kim olursa olsun yine bu sene yaşanan senaryo yaşanacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de satarım ama talibi olacağını da düşünmüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir