12 Nisan 2022 Salı

Nuri Şahin, ilk sezonu itibarıyla büyük bir hikaye yazıyor


Nuri Şahin, ilk sezonu itibarıyla büyük bir hikaye yazıyor. Her ne kadar uzun zamandır bu işe kafa yorup, kendini geliştiriyor olsa da, teknik direktörlüğe geçişi çok keskindi. Sezona futbolcu olarak girdi, ligin ilk haftalarında 11 oynayıp, 90 dakika sahadaydı. Ersun Yanal'ın ayrılığı sonrası ise, göreve talip olan o oldu. Kendine inandırdı, yapacaklarını anlattı ve görevi aldı. Bu görevi kendisine vermek de, o sorumluluğu almak da keskin ve cesur kararlar.

Nuri Şahin de bu isteğinin altını doldurdu. Ligin ilk yarısında kalan bölümde geçişi sağladı, Ocak ayı transferleriyle bizzat ilgilenip, sonrasında da takımı çıkış sağladı. Düşme adayıyken, ligin üst sıraları bir anda geldi. Bunu da iyi futbol oynayarak yapıyorlar. Doğukan Sinik başta olmak üzere, bireysel performanslarda da birçok gelişim var. Nuri Şahin'in iyi bir teknik direktör olabileceğine de en başından bu yana inanıyorduk.

Galatasaray da yeni sezon için teknik direktör düşünürken, Nuri Şahin olabilir mi, var bir hayalimiz gibisinden şeyler yazılıyor. Olmaz diye düşünüyorum. O da yapamayacağından değil. Antalyaspor yönetimi ona bu denli güvenmiş ve cesur bir karar almışken, onları yarı yolda bırakmaz. Oradan en az 2 yılı daha var. Sonrası da Bundesliga olacaktır. Onun da kariyerinde bir yerlerde mutlaka Dortmund var. O hedefe ulaşacak.

Galatasaray'a dönersek. Okan Buruk'un tek yol olduğunu düşünüyorum. Daha önce de yazdım. Yıllardır konuşuyor, kariyerinde mutlaka Galatasaray'ın olacağını yazıyoruz. Onun görev almadığı her dönem de, "acaba gelse nasıl olurdu" sorusu sorulacak. Bu soru cevabını bulmalı. Tam da ortamı bir de. Maddi olarak sıkıntı yaşıyorsun, yabancı kimi getirebilirsin? Onun bir de transfer beklentisi olacak. Ligi ve camiayı tanımak, elde olanı yükseltebilecek bir teknik adamın önemi büyük.

Trabzonspor şu an dahi sallanmaya başlamışken, seneye Avrupa da olacak ve Abdullah Avcı ile aynı çizgiyi sürdürürler mi bilmiyorum. Fenerbahçe'de İsmail Kartal düşünceleri sanki sağlıklı karar almalarına engel olacak. Yabancı, etiketli bir teknik adam gelse ve başarısı olsa denilecek ki "İsmail Hoca olsa daha iyiydi." İsmail Hoca kalsa ve başarısız olsa da denilecek ki "hani geçiş hocasıydı". Bu kararı almak zor.

Beşiktaş'ın potansiyelli ve iyi bir teknik adam bulduğunu düşünüyorum ama onu da beklemek lazım. 2 maç oldu henüz. Topa biraz daha sahip olmaları gereken maçlarda neler yapacaklar, şampiyonluk yarışı verilen ortamda neler yapacak, futbolcu ilişkileri nasıl olacak? Galatasaray'ın tam da bu yüzden, tüm bilinmezliklerden sıyrılması ve kendisini iyi bilen bir teknik adamla yola devam etmesi gerekiyor. "Uyum" adı altında kaybedilecek zaman yok.

14 yorum:

  1. Başkan belli olmadan, başkanın tarzı ve futbolu nasıl ve kimlerle yöneteceği belli olmadan, yorum yapmak imkansız.
    2 aday da iyi sinyal vermiyor. Metin Öztürk aşırı dengesiz ve patavatsız ve aynı zamanda şovmen bir profil çiziyor. Genelde böyle iddialı açıklamalar yapanların vaatleri ve hep havada kalır.
    Eşref Bey seçilirse de seneye de 6-12 arası bir sıralama beklemek gerçekçi hedef olur.
    Galatasaray'ın ciddi derecede kaynağa ihtiyacı var. Bu takıma belki öyle aman aman transfer gerekmiyor ama bence en az 3 orta saha oyuncusu alınmalı. Hiçbir kimse almasak ve herkes aynı kalsa bile 3 tane orta saha oyuncusu ile bambaşka şeyler konuşabiliriz. O zaman tabi iyi ve gelecek vadeden bir hocanın elinde hem mevcut oyuncuların kapasitesi artar hem de altyapıdan 2-3 kazanım yapılır.
    Ama önce orta sahadaki inanılmaz kalite problemine çözüm bulmak şart.
    Bu olmadan istediğin hocayı getir bu takımın başarılı olma şansı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçim gerçekleşsin, tüm bu konuları ancak öyle yorumlarız.

      Sil
  2. Türkiye'de istediği şartları bulması özellikle de İstanbul takımlarında çok zor Nuri Şahin'in. Antalyaspor sonrası Almanya'ya gitmesi çok mantıklı olur kendi adına. Orada kendini geliştirip kaliteli Alman hoca ekolünün en genç temsilcilerinden olabilir rahatlıkla. Sonrasında Premier lig bile yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da bunu planlıyordur. Sanmıyorum ki direkt bize gelsin.

      Sil
  3. Takım arkadaşlarının neler yapabileceklerini gözlemleyip hepsinden maksimum verim aldı. Bize çok yakıştırıyorum, hem efendi hem de fazlasıyla nitelikli bir hoca. Ama senin de dediğin gibi bize gelmez, direkt Almanya yapar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu da kendisi istedi ve göreve geldi. Büyük iş çıkarıyor, potansiyeli çok.

      Sil
  4. Bir cogumuzun soyledigi gibi Torrent yerine Okan Buruk gelmis olsaydi su an gecen senelerde Trabzonspor'un yaptigi hazirlik asamasinda olacaktik ve bu sezon icin de degisen bir sey olmayacakti, bundan daha kotu ne olabilir derken daha da kötü karar alindi, su an en az 1 sene kaybimiz var Burak Elmas yönetimi yuzunden ve seneye yine yarista yokuz, taraftar icin cok zor durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Hem günü kurtarır, hem geleceğe daha parlak bakardık.

      Sil
  5. (Emre)
    Galatasaray disinda biraz da diger takimlar ve hocalar hakkindaki dusuncelerini paylasan guzel bir yazi olmus.

    Fenerli olmasak da sonucta futbol taraftariyiz ve takip ediyoruz rakipteki gelismeleride. Oyuzden
    Merak ettigim icin soruyorum, sence Ismail Kartal devam etmeli mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence devam etmeli. Daha garanti adım çünkü. Maddi olarak da açılamazsın, bunu kabul edecek bir td. İlk döneminde de bence başarılıydı. Tek transfer yapmışlardı o takıma.

      Sil
  6. Yabancı takıntısı yıllardır futbolumuzda bizi geriye götürüyor.Fatih Hoca yerine Okan Buruk hatta Çağdaş Atan dahi duaunulebilirdi.Torrent bir kumardır ve maalesef tutmadı.Nuri Şahin iyi bir Galatasaray taraftarı. Bence yeni sezonda Okan Buruk veya Nuri Şahin düşünülebilir.Galatasaray potansiyel olarak çok iyi oyunculara sahip.2-3 nokta transfer ile çok farklı bir takım izleyebiliriz. Yeterki kadro planlaması düğün yapılsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yerli teknik adamlar var. Bu yükseliş varken de, oradan devam ederdim.

      Sil
  7. Nuri Şahin için gerçekten erken daha galatasaray gibi bir takimın yükünü kaldıramaz diye düşünüyorum okan buruk en mantıklı ve gönlümüz den geçen isim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken mi bilmiyorum ama bu işlerin artık yaşı yok, onu biliyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir