25 Nisan 2022 Pazartesi

Oysa çok açık alan vardı ve o alanı da doldurabilecek bir futbolcu


Torrent göreve geldiğinde, Emre Kılınç'ı ısrarla oynatıyordu. Galatasaray'da daha öncesinde kanatta oynadığı oyunları çok tutmazken, o dönem iyi iş çıkardı. Takım kötü gitse de, Emre Kılınç çıkış yakalayan futbolculardan biriydi. O çizgiyi korur diye bekliyordum. Maalesef yine düşüşe geçti ve istikrarsız görüntüsü devam ediyor. Altay maçında da sahanın bizim adımıza en kötülerinden biriydi. Bu noktada nasıl toparlayacak merak ediyorum.

Emre Kılınç, bağlantı futbolcusu. Sahada iyi bir taktik varsa, orta sahada o bağlantıyı sağlar. Taktik işlemediğinde ise, sahanın en kötülerinden gibi olarak görünür. Fatih Hoca onu direkt olarak orta sahaya çekmiş ve orta sahanın sol içine yazmıştı. Performansı da beklentinin ötesinde, iyi ilerliyordu. Sonra istikrarı sallandı ve kulübeye geldi. Devamında da rotasyonun derinliklerinde devam etti. İyi bir alternatif de, istikrar sağlaması lazım.

Galatasaray'da kanatta olmayacak, orası kesin gibi. Sıradan kalıyor çünkü. Sivasspor'da sürükleyen bir futbolcu olsa da, Galatasaray'da seviye başka. Daha fazlası beklendiğinden, teknik kapasitesi o pozisyon için kısıtlı kalıyor. Orta sahada yürümesi tek ihtimal. İstikrar kazanmak adına da biraz kendisine bakacak. Hoca da değişti ama görüntü aynı. İyi ve kötü çizgisi arasında çok fark olduğunu düşünüyorum.

Altay karşısındaki görüntüsü kötüydü. Varlık dahi gösteremedi. Oysa çok açık alan vardı ve o alanı da doldurabilecek bir futbolcu. Hızlı, topla dikine iyi çıkabilen bir orta saha. Hücumda bunu sağlayamadığı gibi, mücadele tarafında da ezildi. Lig bitiyor, hedef yok, kadro derinliği yok derken, şans ona gelmeye devam edecek. Kalan haftalar onun adına şans aslında. Yeni teknik adamı da görmek lazım. Emre Kılınç adına düşüncesi farklı olabilir.

4 yorum:

  1. Oyununu değiştirip bizdeki kariyerini uzatabilir. Kendini orta saha oyuncusu olarak görmeli artık kanat yerine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle görüyor da, nerede şans verilince oynamak zorunda kalıyor :)

      Sil
  2. Bence emre kılınç ısrarından vazgeçip Erkan Süer, Atalay Babacan yada hamza akman gibi gençlerimizi kazanmamız lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamza Akman denenmeliydi. Erkan Süer / Atalay Babacan'dan çok ümitli değilim :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir