17 Nisan 2022 Pazar

Ozan Kabak özelinde ise, Galatasaray'a dönüşü daima ihtimal


Schalke 04'ün, Ozan Kabak'ı 8-9 milyon avro gibi bir bedele elden çıkarmak istediği yazılmış. Milli Takım'da yaşadığı son sakatlığın ardından da sezonu kapatmıştı. Norwich'de kiralık geçirdiği dönemi de çok iyi geçirdiğini söyleyemeyiz. Henüz 22 yaşında, çok genç ama o kadar çok takım değiştirdi ki. Kariyeri talihsiz şekilde ilerliyor diyeyim. Stuttgart'a gitti, o iyi görüntü verse de, takımı küme düştü. Schalke 04'e gitti, bu iyi bir transferdi de, orada da takım için işler iyi gitmedi. Sonra Liverpool'a kiralandığı dönem. Aşaması büyük olsa da, performansı öyle değildi.

Bu sezon da Norwich'e kiralandı. Oynayarak başladı ama performansı iyi ilerlemedi. Sonra kesildi, sakatlık dönemleri oldu derken, rotasyonda devam etti. Bundan sonra ne olur bilmiyorum mesela. Schalke 04 onu elden çıkartacak gibi de,  22. yaşında 6. takımı olacak. Bu iyi bir kariyer planlaması değil. Oynadığı takımların kalibresi de, performansı da her geçen zaman aşağı düşüyor. Yeniden toparlamaya ve kendisini sıfırlamaya ihtiyacı var.

Ozan Kabak için Galatasaray daima bir ihtimaldir. Galatasaray'da stoperlerden 1'i, hatta 2'sinin satışı konuşuluyor. Şu an eldeki en değerli futbolcular da onlar. Orada doğacak boşluk için de, Ozan Kabak ciddi adaydır. Tabii 8-9 milyon avro'lu bonservis miktarları bizim için imkansız. Rakam 4-5 milyon avro seviyesine düşse düşünülür. Ya da kiralama ihtimali konuşulur. Ozan Kabak'ta böylece ayağa kalkmış olur. Şu sıralarda Galatasaray'a ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Galatasaray'da maalesef çok uzun süre izleyemedik. Son dönemde yakaladığımız en büyük potansiyeldi. Fatih Hoca, direkt formayı verdi ona ve takımın en önemli parçalarından biri oldu. 18 yaşında Şampiyonlar Ligi stoperi oldu, ötesi yok. Sezonu tamamlaması adına, Fatih Hoca kendisiyle anlaşmış olsa da, yönetim kararıyla satıldı. O sezonu Galatasaray'da tamamlamasını çok isterdim. Doyamadık çünkü.

Şimdi hatırladığım bir detay var. 2000'li grupla profesyonel sözleşme yaparken, o sözleşmelere 7.5 milyon avro'luk çıkış maddesi koyan isimdi Cenk Ergün. Ozan Kabak biraz da bu yüzden elden kaçtı. Sadece o değil, altyapının başına Emrah Bayraktar'ı getirmiş, o da kendi bulduğu futbolcuları oynatmak adına, 2000'li gruba mobbing uygulamıştı. Bunlar da unutulmasın. Ozan Kabak demişken aklıma geldi. Ozan Kabak özelinde ise, Galatasaray'a dönüşü daima ihtimal.

6 yorum:

  1. Şanssızlığı nerdeyse gittiği her takımın en kotu dönemine denk gelmesi oldu. İtalya'ya gitmeli orada kendini çok geliştirir. İtalya da mutlaka o paraları veren çıkar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da kariyer yönetimi artık. Bunu kötü yönettiler.

      Sil
  2. Marcao ve Nelsson'un ayrılması durumunda , Denayer ve Ozan Kabak ikilisi bence çok iyi olacaktır.Denayer'in sözleşmesi bitiyor ve Galatasaray 'a nasıl baktığını biliyoruz.Ozan'da Galatasaray 'ın evladı ve bizde çok iş yapacaktır.Maalesef Ozan erken ayrılmıştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş de ikili olurlardı.

      Sil
    2. hangisi sol stoper olacak

      Sil
    3. Sol stoperde illa sol ayaklı stoper oynayacak diye bir kural yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir