13 Nisan 2022 Çarşamba

Ribery'nin kaçırılışı, Galatasaray tarihinin en büyük skandalıdır


Geçtiğimiz günlerde Bülent Tulun röportajına denk geldim. Ribery'nin kaçışından konu açıldı. O dönem 200 bin avro'luk ödemenin gecikmesinden ötürü elimizden kaçırmıştık. Bülent Tulun da bu durum için "iş ahlakından, zaten çok fazla takım değiştirdiğinden" bahsetti. Atladığı ise, Bayern Münih'de bayrak adam olmayı, Real Madrid'lere tercih ettiğiydi. Marsilya ve Bayern Münih formaları giydi, hatta Bayern Münih'de bayrak adam oldu. Bugünler ise kariyerinin son günleri, takım değiştirmesi doğaldır.

Ribery'nin kaçırılışı, Galatasaray tarihinin en büyük skandalıdır. Skandallarından biridir demiyorum, skandalıdır. Bunda parmağı olan herkesin bir daha Galatasaray çatısı altında bulunmaması gerekirken, bir de mikrofon uzatılıyor. Bülent Tulun'un Gerets, Iliç, Elmander gibi iyi işleri vardır da, bir de bu tarafta skandal işlerde parmağı da vardır. Dönemin Galatasaray yönetimini bütünüyle suçluyorum. Bugünlerdeki Bülent Tulun seviciliği, biraz da Fatih Terim nefreti kaynaklı.

Fatih Hoca'yı sevmeyenler, soluğu Bülent Tulun'un yanında alıyor. Çünkü Ünal Aysal döneminde, Fatih Hoca'nın altını oyan ekipten biriydi. Hocanın da o dönem kendisini istemediğini biliyoruz. Hoca bugün başarısız diye, geçmişi de inkar edilir halde. Bülent Tulun da sevilir, Ünal Aysal'ın kaçışı da farklı türlü anlatılır. Bol bol 2002 - 2004 yılları arasına inilir ama öncesine bakılmaz. Tarihin en başarılı günlerinde imzası var çünkü.

Gerets'i severim. Hatta Fatih Hoca sonrası en sevdiğim Galatasaray teknik direktörü dahi olabilir. Bu adam 2 senede türlü zorluklar yaşadı. Ekonomik anlamda en sıkıntı yaşanan günlerde göreve geldi ve ne başardıysa içeriden halletti. Görevi kabul ediyorsunuz, plan yaptığınız esnada elinizde Ribery var ama onun da elden kaçmasını öğreniyorsunuz. Sadece 200 bin avro için. O adam devamında Dünya'nın en iyi sol kanatlarından biri oluyor.

Ribery gibi bir potansiyele sahip olabilir miyiz bilmiyorum. Anelka'nın bonusu diye nitelendirilen bu çocuk, zamanı geldiğinde çok büyük bir efsane oldu. Biz de Galatasaray'da geçirdiği yarım sezonla avunduk. Özhan Canaydın'ı hatırlıyorum, 10 milyon avro'yu getirmek zorundalar diyordu. 1 kuruş kazanamadığımız gibi, Metz'e ödediğimiz bonservis bedeli de unutulmasın. Bu çok büyük bir skandaldır. Asla unutmam.

10 yorum:

  1. Barcelona'nın bu yaz Pedri'yi bedavaya kaptirmasi gibi bir şey işte. O kadar büyük iş başarmıştı yönetim sağ olsun :)

    YanıtlaSil
  2. (Emre)
    Rahmetli oldu diye gørdugum cogu yorumcu Øzhan Canaydin hakkinda køtu konusmamaya ve elestirmemeye calisiyor, ama bugunki durumun birinci sorumlusu kendisi. Tamamen profesyonel disi duygusal kararlar verirdi. Buyuk basari ve gelir elde etmisiz. Bunu dogru yønetemeyip, o dønemki marka degerimizi dogru yønetemeyip Galatasaray'i borclandirmistir. Cok iyi baskandi diyen cok, ve bunu hic anlamiyorum. bence Galatasaray'a en buyuk zarar vermis insanlardan biridir.

    O 10 milyon aciklmasini hatirliyorum. Abdurahim Albayrak'in Diagne 15 milyon euro dediginde Ribery'yi hatirlamistim. Komik olan onun da bedavaya gitmis olmasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ödediğin bonservis havaya uçmuş oldu :)

      Sil
    2. canaydın sevmediğimiz tarzda "liseciliği" sokan adamdır ayrıca.
      bizi değil torunlarımızı bile etkileyecek skandal m.köy'den çıkma kararını sarıgül'e uyup veren adamdır.
      inanılmaz ötesi kötü başkandı. gençler bilmez sorsunlar anlatalım.

      Sil
    3. Galatasaray tarihinin en kötü başkanıdır.

      Sil
  3. Candaydın Gs tarihinin açık ara en kötü başkanıdır. İnanılmaz başarısızlıklarla dolu dönemlerinin yanında, kulübün muazzam derecede borçlanmasına sebep olmuştur. Stat konusundaki fiyaskolar onun eseridir. Mecidiyeköy'den çıkmamız, 2 senelik olimpiyat rezilliği, sonra tekrar stada geri dönüş. Lisecilik illetini kulübe sokması. Saymakla bitmez yaptığı kötülükler. O sebeple birisi öldü diye onun ne kadar kötü başkan olduğunu söylememe riyakarlığında bulunmayacağım. Ribery skandalı hala içimde acıdır. O kadar üzülmüştüm ki, koca bir yaz zehir olmuştu bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz kötü işleri vardır ve hepsi de negatif anlamda kırılma olmuştur :(

      Sil
  4. Ribery'nin kacirilmasi zamaninda genctim bayagi uzulmustum bence de en buyuk sacmalik bu olaydir artik is bilmezligin zirvesi ama bu son dönem de cok kotuydu kabul edelim en basitinden Donk'u tutmayip Assuncao ve Pulgar'a cok daha fazla para verip iki seviye assagiya dustuk resmen orta sahada. Donk kalsaydi bu sene bu hallere dusmezdik bu konu hakkinda ve orta saha özelinde bir yazi bekliyorum blogda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donk stoper oynuyordu ama, hala da orada. Orta saha kıyası yapamam :) Kalmalıydı, o ayrı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir