29 Nisan 2022 Cuma

Seçim işleri, transfer konusunu sekteye ister istemez uğratıyor


Seçim işleri, transfer konusunu sekteye ister istemez uğratıyor. Eğer bu seçim oldu da Mayıs ayına kalsaydı, transfer konusu daha da sarpa sarardı. Galatasaray adına hedef görünmüyorken, bu günlerde transfere başlamayı geçtim, imzaları atabiliyor olmak lazımdı. Burak Elmas'ın yeni sezon adına düşündüğü bir yapılanma vardı. Campos geldi, sportif direktör atandı. Yeni gelen yönetimler de mutlaka bu listeye göz atacaktır. Bu listede de, Altay forması giyen Kazımcan Karataş'ın isminin olduğu söyleniyordu.

Galatasaray'da işin gençleşme ayağı geçen yaz döneminde gerçekleşmiş olsa da, bu tarz fırsatları da kaçırmamak gerekiyor. Yerli ağırlığının arttığını biliyoruz. Yerli transferi her şartta daha da önem kazanacak. Yabancı konusunda ise kaliteli hamlelere ve seviyeyi yükseltmemize ihtiyaç var. Mevki olarak bakınca, yerli sol bek en önemli noktalardan. Ülkede de yerli sol bek kıtlığı var ve alınabilecek isimler belli.

Ya Kasımpaşalı Eren Elmalı, ya Altaylı Kazımcan Karataş. Eren Elmalı'nın maliyetinin biraz daha yüksek olabileceğini düşünüyorum. Altay'ın küme düşüyor olması, Kazımcan Karataş için istenen rakamı mutlaka aşağı çekecek. Galatasaray karşısında da izlemişsinizdir, yetenekli bir sol bek. Önce forvetti, sonra kanada kaydı, devamında da sol beke. Potansiyelini de gerçek anlamda sol bekte gösteriyor.

Hücum oynadığı dönemde atılan temel kaynaklı bir fiziği var. Teknik meziyet, hız gibi artıları da konuşabiliriz. Hücum düşünen bir takım adına iyi bek. Savunma özelliklerini de zamanla geliştirir. Şu an için temposunu ve fiziğini ön plana çıkarırım. Kaptırılması halinde üzülürüz. Böyle potansiyelli, yerli bir sol beki de bulmak kolay değil. Zaten atabileceğin adımlar kısıtlı. van Aanholt kalabilir de, şu an yedeği yok ve biz bu sorunu sezon içinde yaşadık.

2 yorum:

  1. Geçen sene Fatih Hoca her ihtimale karşı resmi olarak olmasa da çalışmalara uzaktan devam ediyordu. Bu da az da olsa bir avantaj olmuştu bizim için bu sene öyle bir şey de yok. Tamamen kayıp bir sezona şimdiden merhaba diyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve iyi bir liste bırakmıştı. Bugün böyle bir liste olsa da, hocadan gelene güvenemem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir