8 Nisan 2022 Cuma

Sneijder'in son hali


Sneijder'in son hali. Üzücü tabii, bu adam ne yaptı kendisine sorusunu sorduruyor. Özel hayatının elbette buna etmeni var da, futbol hayatının son döneminde de salmıştı. Galatasaray günlerinde de, bir futbolcuya oranla fazla kiloları vardı. Hatta bir dönem tüm gücü eline geçirince, iyiden iyiye saldı. Buraya istatistiklerini, o günlerden kalan güzel gollerini sıralarız ama takımın ligde bulunduğu konumu da unutmamalı.

Sneijder'in Galatasaray'da zirve günleri var elbette. İzlemekten keyif aldığımız, gerçek anlamda yıldız olduğu ve bizi şampiyonluğa ulaştırdığı. Son dönemine bakınca da müthiş goller, asist sayıları görürüz. Kadro kalitesi de o dönemler iyiden iyiye düştü. Bu düşüşte Sneijder de faktördü. Bir futbolcu, kendisini kulübün üstünde gördüğü ve türlü imtiyaz sahibi olduğu an, o kulüp için işler iyiye gitmez. Messi / Barcelona ilişkisinde dahi bunu görebilirsiniz.

Riekerink'le yola devam ediş, Nigel de Jong gibi hamleler bunlardan bazıları. Tudor'un doğru hareketlerinden biri varsa, o da Sneijder ile yolları ayırmak istemesiydi. Kadro yenileniyordu, o da otorite oluşturmak zorundaydı. Sneijder varsa ona bağlı oynarsınız, üzerine kadro kurarsınız. Tempo aradığınız noktada da, Sneijder'in son dönemindeki ruh ve fizik hali size ne kadar yardımcı olurdu? O dönem çok tartışıldı da, doğru hareketti.

Çalışmayı da çok sevdiğini düşünmüyorum. Çalışsa, şu anki halinde olmaz, kariyeri de uzardı. Galatasaray sonrası Nice'a gitmiş, sadece yarım sezon kalabilmişti. Sonra da Arap diyarı. En son gördüğümde, Bülent Uygun ile mangal yapıyordu. İş ahlakı önemli. Sneijder kalite ve kariyerinde bir futbolcu, kendini o noktada görünce üzülmüyorsa, bizlerin söyleyebileceği bir şey kalmaz. İnanın şu görüntüsü beni çok üzüyor. Olması gereken seviye bu muydu?

4 yorum:

  1. Büyük futbolcular bu derece geriye gitmemeli. En büyük ayıbı kariyerlerine yapıyorlar.
    Bir sağlık sorunu varsa işin ucunda bilemem tabii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de gitmemeli. Kariyerinin son dönemi de maalesef buraya doğru gidiyordu.

      Sil
  2. Yeri dolmayan bir yetenek, aklima gelen kötü bir sey yok neredeyse Sneijder ile ilgili gecen sene olsa su halinde dahi Sampiyon yapardi, benim bildigim özel hayati sayesinde bu hale geldi Yolanthe ile ayrildiktan sonra toparlayamadi.
    Hagi'den sonra izledigim en yetenekli futbolcumuzdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapamazdı. Şu halinden daha iyi dönemlerinde de yapamadığı oldu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir