30 Nisan 2022 Cumartesi

Şu an için konuşulması gereken, Ozornwafor'un yapmış olduğu piyasadır


Ozornwafor'la alakalı daha önce de konuşmuştuk. Şu an ne kadar iyi performans gösterirse göstersin, Galatasaray'da geleceğinin olacağını çok düşünmüyorum. Belki bir derece alternatif olur dersin de, yerli ağırlığının artacağı ortamda, yabancı bir yedek stoper ne kadar gerçekçi olur?  Hele ki Marcao'nun yerini onunla doldurmayı düşünüyorlar gibi haberlerin hiç aslı yoktur. Kampa alırsın, dener, görmek istersin. Bunlar ayrı konular.

Şu an için konuşulması gereken, Ozornwafor'un yapmış olduğu piyasadır. Charleroi formasıyla, Ocak ayının sonlarından bu yana her maçta sahada ve 11 başlıyor. İyi de oynuyor. Haftanın karmalarına girdiğini görüyoruz. Belçika / Hollanda piyasasını da bir anda yapmış oldu. Yaş 22 hala. O coğrafyada, bu yatırımı yapmak isteyen takımlar olacak. Menajeri de güçlü. Maça çıkmamasına rağmen, Galatasaray etiketi dahi onu birçok takıma kiralatmış ve kiralık ücretiyle dahi kar elde ettirmişti.

Şimdi de satış imkanı doğdu. Sözleşmesi fesih olur diye düşündüğümüz bu çocuk, en kötü ihtimalle 1.5 - 2 milyon avro'ları getirmiş olacak. Daha üzeri olur mu bilmem. Yetenek sınırı ve piyasası da bir noktada sonuç olarak. Sol ayaklı, fizikli bir stoper olması da avantaj. Kusuru ise ağırlığı. O ağırlığı da zaten Galatasaray'da devam edememesine sebep olacak. Şu an için gelişim gösteriyor ve piyasa yapıyor olması artıdır.

Sınırları bilir, anlamsız beklentiler içine girmezsek, kazancı büyük olacaktır. Ozornwafor'un Galatasaray günleriyle de alakalı konuştuğumuz konular olmuştu. Artık onları geride bırakıyorum. İlk kez bu denli ciddi şanslar buluyor ve başarılı oldu. Elde edeceğimiz bonservis gelirine bakıyorum. TL'e vurunca rakam büyüyor ve kazanç daha da anlamlı hale geliyor. Transfer edilirken de söylemiştim. Bu tarz transferlerde zarar etme şansınız yok.

4 yorum:

  1. (Emre)
    Ben bundan daha iyi olabilecegini dusunuyorum. Fazla ucmadan 6-7 milyon euroluk bir oyuncu olma potansiyeli oldugunu dusunuyorum. Eger 2 milyon euro verilirse satilsin tabi, kar ediyoruz sonucta. Ama eger satilmaz ise bir daha kiralik gøndermektense takimda tutardim. Ønumuzdeki sezon Nelsson, Ozornwafor, Emin Bayram ve Kaan Arslan'li stoper rotasyonunun yeterli olacagini dusunuyorum avrupa' da yokken. Satis potansiyelli 4 isim. Yeni bir stoper almayi gerekli gørmuyorum. Marcao ve Luyindama'nin satis geliri borclara kulanilmali.

    YanıtlaSil
  2. Sonraki satıştan opsiyon koyarak bırakabiliriz. Çok büyük bir bonservis beklemiyorum bizim futbolcu satamama gibi bir eksikliğimiz var bilindiği üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar için önce bir yönetimimiz olmalı :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir