2 Nisan 2022 Cumartesi

Yeni yönetimin elini güçlendirecek noktalardan biri


Yeni yönetimin elini güçlendirecek noktalardan biri de, bazı yüksek kontratların bitiyor olması. Yaz döneminde ciddi bonservisler ödenmiş gibi görünse de, yıllık ücretler düşük tutuldu ve maaş baremi aşağı düştü. Bu yaz dönemi de maaş baremi daha da aşağıya düşürülecekti. Gençleşme mi deriz buna, ne deriz bilmem de, maaş politikasından sapmamak gerekiyor. Tabii daha doğru ve eksiği olmayan bir kadro mühendisliğiyle. İddiayı kaybetmemek gerekiyor.

Feghouli ve Babel, en yüksek maaşlar. Maalesef beklenileni de veremiyorlar. Şu maaşlardan çıktıktan sonra, ferahlama o kadar büyük olacak ki. Arda Turan'ın bu yıl aldığı rakam da alakasız mesela. Oradan da çıkmak, yerliler adına nefes aldıracak. Pulgar'ın dahi yarım sezonluk ücreti 750 bin avro ve hiç katkı alamıyoruz. Halil Dervişoğlu, Fatih Öztürk gibi isimlerin ayrılması dahi maaş bütçesine ciddi katkı sağlayacak.

Şu ekipten bir tek Pena'yı tutmak isterim. O da, Muslera ile yolların ayrılması halinde. Muslera'nın maaşı da bugün adına büyük lüks. O da elimizi kolumuzu ciddi anlamda bağlıyor. Mustafa Cengiz döneminde uzayan bir sözleşme. Marcao konusunda doğru yapıldı, Muslera konusunda ise hata. Burak Elmas döneminde yenilenen sözleşmeler ise İsmail Çipe haricinde oldukça doğru. İsmail Çipe, şu takımda 1.5 milyon TL kazanıyor, inanılmaz.

Luyindama da eleştirildi o dönem ama gün sonunda kendisinin opsiyonunu kullanacaklar ve bonservis geliri elde edeceğiz. İşin satış konusunu zaten konuştuk. Doğru bir akıl ortaya konulursa, satışlardan çok ciddi rakamlar elde edilebilir ve yeni yönetimin eli oldukça rahatlar. O paralarla da olabilecek en ideal kadro planlaması yapılmak zorunda. İmkan var yani. Doğru yolu da, hataları da gördük. Dersleri çıkardığımızı düşünüyorum.

5 yorum:

  1. Musleraya güzel bi vedanın zamanı geldiğini düşünüyorum ben. Kaleye de kesinlikle bi yerli bulunmalı vevısrar edilmeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son maç iyi oynadı bu arada. O performansı da özlemişiz :)

      Sil
  2. (Emre)
    Bazi bølgelerdeki altnernatifleri de altyapidan gelmis genc isimlerle doldurmak ana rotasyonun bir parcasin yapmak da maas butcesini rahatlatir. Alpaslan ve Semih Kaya yerine Kaan Isik ve Emin Bayram (ilk 11'e de yerlesebilir diye de dusunuyorum) , Ømer Bayram yerine Suleyman Lus, Aytac Kara yerine Atalay Babacan yada Abdussamed Karnucu mesela. Kalite olarak geriye dusurmezler bizi, hatta mevcut isimlerden daha iyi katki verebileceklerini dusunuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tabloda elde olanı parlatmak, alttan kazanmak en değerlisi.

      Sil
    2. Gerçekten şuan ki mevcut kadromuzda yer bulup en azından rotasyon da kullanılabilecek çok değerli ve yetenekli gençlerimiz var önemli olan bu saatten sonra bunu yapacak takımı toparlayacak bir teknik direktör yerli yabancı farketmez

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir