10 Mayıs 2022 Salı

Alpaslan Öztürk'e dönersek, onun bu rotasyonda yeri olacak


Alpaslan Öztürk, sezona iyi giren futbolculardandı. Sonrasında Nelsson / Marcao'nun doğal olarak arkasında kaldı ama yine de iyi alternatif diye düşünüyorduk. Torrent dönemi yaşadığı düşüş büyük oldu. Kadroya alınmadığı dönem vardı ki, sorun çıkardığı söyleniyordu. Gün sonunda ise, Marcao'nun sakatlığında yine ona döndük. Torrent, bir anlamda dönmek zorunda kaldı. Bir önceki maçta, Nelsson / Semih Kaya tandemi ile ne düşünüyordu bilmiyordum da.

Semih Kaya'nın transferi, seferberlik hareketi gibiydi. O an paran yoktu ve stoper rotasyonunda sakatlar vardı. Yeri doldursun diye aldın. Ben de bu transfere mantıklı bakmıştım. Bugün ise, sakatların döndü. Semih Kaya da gelecek sezon yok. Alpaslan Öztürk oynar, Işık Kaan Arslan'a da bakabilirsin. Hadi genci oynatmıyorsun da, Marcao yoksa, Alpaslan Öztürk oynayacak. Nelsson'nun yanında daha hareketli ve geriden oyun kurabilecek stoperin olmalı.

Alpaslan Öztürk de bu rol adına ideal. Haliyle de iyi alternatif. Yerli ağırlığının arttığı ortamda, gelecek sezon da takımda yeri var. Yeri gelecek sağ beke atacaksın, yeri gelecek 6 numaraya yazacaksın. Joker yapısı da var ama bunu da hiç kullanmadık. Torrent bir maçta orta sahaya yazdı da, orada da van Aanholt ile partnerdi. En olmayacak 2'liydi ve maçı doğal olarak kaybettin. Torrent'in mantıksızlıkları üzerine de bir ara değiniriz.

Başakşehir karşısında o baskıya rağmen gol yenmediyse, öncelik elbette Muslera'nın. Devamında da Nelsson / Alpaslan Öztürk'ün, özellikle de Alpaslan Öztürk'ün iyi oyunu. Çok kritik müdahaleleri oldu ve hareketliliğiyle de rakip karşısında güçlü durdu. Semih Kaya ile şu maçı oynasak olacakları tahmin dahi edemiyorum. Semih Kaya da maç kadrosunda bile yoktu. Bir önceki maç, üstelik sol stoperde 11. Sonraki maçta ise kadroda yok.

Aslında doğru olan Işık Kaan Arslan'a da şans vermek. O da yetenekli bir genç ama yüzüne dahi bakmadık. Fatih Hoca onu bir maçta 11 başlatmış, sakatlık yüzünden erken oyundan çıkmıştı. O gün bir şanstı, olmadı. Bir daha şans da verilmedi. Torrent malum, gençleri pek sevmiyor ve yüzlerine bakmıyor. Genci de geçtim, adamın yeni isme karşı takıntısı var. Alpaslan Öztürk'e dönersek, onun bu rotasyonda yeri olacak.

4 yorum:

  1. Yerli yabanci kurali aynen devam ederse görüldü ki Alpaslan Semih'e göre daha olabilir bir oyuncu üstelik biraz daha parlatabilirsek piyasasi da olabilir takasta da kullanilabilir ileride, Semih icin ise bu formuyla bizde oynamasi artik cok zor diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Semih Kaya imkansız. O zaten seferberlik durumu adına geldi. Şu an, o gün eksik isimler de dönmüşken, niye oynatıldı bilmiyorum da.

      Sil
  2. Çok yönlü olması da avantaj Alpaslan'ın. Defansın önünde de oynayabilir. Ya da sağ bek. Bu açılardan bakınca önümüzdeki sene Aytaç'la birlikte takımda kalmalılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytaç Kara'nin Göztepe günleri iyi geçmedi aslında. Yeni hoca görmeli tabii de, şansı azaldı gibi. Alpaslan Öztürk 'un ise mutlaka rotasyon içinde olması gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir