30 Mayıs 2022 Pazartesi

Anadolu Efes'i bu kadar mı kaybetme korkusu sardı, bu kadar mı dengelerini bozduk


Bu seride favori olmadığımızı biliyorum. İlk maçtaki o farklı galibiyetten sonra da bu durum değişmedi. Yapabileceğimizi görmek, buna inanmak dahi büyük mutluluk. Yapabileceğimizi o kadar göstermişiz ki, Anadolu Efes'in tüm ayarları bozulmuş. 35 sayılık farkın da acısıyla, işi önce saygısızlık, sonra da gerilime sürüklediler. Burak Elmas'a yaptıkları muamele asla kabul edilemez. Özür borçlular ve herkes Galatasaray başkanlık makamına saygı duymak zorunda.

Euroleague yolunda, kapalı gişelere oynarken, bunda Galatasaraylı taraftarın da payı vardı. Ergin Hoca'la olan hürmet, bu desteği getirmişti. Ergin Hoca da şu saygısızlığa karşı, Anadolu Efes yönetimine ses çıkarmadıysa, ona da yakışmaz. Elbette turu geçmek isteyecek, bu konuda da elinden geleni yapacak ama şu an üyesi olduğu kulübün başkanlık makamına yapılan saygısızlık söz konusu. Buna asla sessiz kalınmamalı.

Salı günü seri bizim sahamıza taşınıyor. Bu gösterdikleri muamele, misliyle onlara dönmüş olacak. Aynı saygısızlığı, hem de katlanırcasına onlar da yaşayacak. İlk maçta Galatasaray taraftarının sesi çok çıktı diye, 2. maçta Galatasaray diyen herkesi salonun dışına aldılar. Oradaki 200 300 Galatasaraylı, salondaki tüm Anadolu Efeslilere bedel, bunu gördüler. Tüm tuşlara basıyorlar yani. Acaba seriyi kaybeder miyiz korkusu yaşıyorlar.

Koskoca Anadolu Efes'ten bahsediyoruz. Son 2 yılın Euroleague şampiyonu. Bugünün de, Avrupa'daki en güçlü erkek basketbol takımı. Şu takıma böyle bir korku yaşatabilmek dahi gurur vesilesi. Bu seriyi de geçebiliriz, bunu yapabileceğimizi gösterdik. 2. maçta hakem rüzgarını sonuna kadar arkalarına aldılar da, bizim sahamızda bu iş öyle yürümez. Anadolu Efes'in şu seriyi geçebilmek adına hakem desteğine gerek duyması dahi büyük olay.

Kravish yerine Ndour ile başlamak hatadır. Anadolu Efes'in Dunston hamlesine karşı yapılmış bir hamle. Tutmadı maalesef. Kravish, hücum anlamında kozdu. Ndour ise ciddi anlamda ritim kaçırdı. Tabii bu ritmin kaçmasında en büyük etken hakemlerdir. Maça müthiş başladık, seri 3'lükler yine geldi ama savunmamıza izin vermediler. 2 tarafa çalınan düdükler arasında adaletsizlik var. Savunmada güçlü durmamıza izin vermeyince, iş bir yerden sonra koptu. Hücumda o ritmi de bir daha bulamadık.

7 yorum:

  1. Son maçta turu gecseler de cehennnemi yaşar öyle geçerler. Ergin Ataman kaynaklı Anadolu Efes'e bir sempatimiz vardı bu bitmiş oldu. Bir dahaki maçta fazlasıyla yıpranacaklar.

    YanıtlaSil
  2. Ergin Ataman'in hatri bir yere kadar, Efes'i Naumoski zamanindan beri takip eder ve severdim ama öyle bir havaya girmisler ki Fenerbahce'nin dahi yapmadigi muameleyi bize layik gördüler benim icin Efes sempatisi bitmistir, yapilan hareketler bir Sivasspor, Rizespor tepki kalitesi ayarinda belki de daha kötüydü benim icin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygısızlık yaptılar. Hoca neyse ki özür diledi ama Anadolu Efes yönetiminden alınacak bir intikam var.

      Sil
  3. ortada bir sorun yok. gs içinde birileri taraftarı ateşleme niyetinde. ergin ataman olan bitenleri açıkladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortada sorun yok da, ondan mı özür diledi?

      Sil
    2. Burak Elmas'in son aciklamalarinda da sorunun sadece baskana ayrilan yerin olmamasi degil Galatasaray uyelerinin de tek tek zorla oradan cikarilmasi oldugunu söyledi zaten, sorun var buyuk ve bilincli bir saygisizlik var, Efes su an basketbolda güclü olabilir, bizi de eleyebilir ama Galatasaray ile boy olcusmeye hicbir anlamda caplari yetmez, ayni muameleyi görecekler.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir