20 Mayıs 2022 Cuma

Antalyaspor 1-1 Galatasaray, yaşandı ve bitti


Galatasaray'ın son durumuna bakınca, beklediğimden iyi ilerleyen bir maçtı. Antalyaspor, ligin formda ekiplerinden ve yenilmezlik serileri var. Yenilmezlik serisine 1 maç daha eklemelerine rağmen, Galatasaray bu maçı kazanabilirdi. Maça iyi başlayıp, hareketsizlik kurbanı olundu. Gomis ve Babel ön alanda çok hareketsiz kalınca, Halil Dervişoğlu'nun hareketliliğiyle bir yere kadardı. Pulgar / Taylan Antalyalı / Berkan Kutlu 3'lüsüyle de doğal olarak üretmekte zorlandın.

Buna rağmen yer yer organizasyon denemeleri vardı. Hareketsizlik ve yetenek kurbanı olundu diyelim. Devreye 1-0 geride girmek de dezavantaj tabii. Boey'in Doğukan Sinik karşısında düştüğü kötü hal de, geçen maçlarda olduğu gibi, bu maçta da düşündürdü. 2. yarıda ise Kerem Aktürkoğlu / Mostafa Mohamed hamlesiyle birlikte hareketlenen ve pozisyonlar bulmaya başlayan bir Galatasaray izledik. O kısım ise keyif verdi.

Ön alanda hareketlilik ve pres artınca, rakibi de hataya zorluyorsun. Antalyaspor, ısrarla pasla çıkmaya çalışırken, hataya da bir o kadar müsait. Antalyaspor'a çalıştık diyerek, bu kadar hareketsiz bir kadroyla oynamayı anlamıyorum. Oyun hareketlendikten sonraki etki ortada. Halil Dervişoğlu, ilk andan itibaren seni pozisyona sokmaya çalışan bir futbolcu ama o koşuyu atabilen yok. Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed boşluğu doldurunca, takımı sürükleyebildi. Halil Dervişoğlu'daki sıkıntı kararsızlık ve biraz da bitiricilik. 

Berkan Kutlu'nun kullanılma şeklini beğeniyorum diyorum. Takımın en çok pozisyona giren isimlerinden biri ve kimsenin sahnede olmadığı ortamda da sorumluluk alıyor. Onda da kararsızlık ve bitirememek tarafında sorun var. Bu özelliklerini biraz törpülese, mücadele ve çalışkanlığının önemi daha net ortaya çıkacak. Çünkü insanlar finale bakıyor. O da "pozisyon" anlamında yapamadıkları oluyor.

Şu maçta bazı futbolcuları izlemenin anlamı yok tabii. Tam kadro değiliz, yedek kulübesi -1 isim ve 2 kaleciyle dolu ama herhangi bir genç kadroda yok. Gelecek sezon takımda olmayacak isimler yine sahada. Bu konuları çok konuştuğumuz için yorum yapmak istemiyorum da, amaçsız, hedefi olmayan maçlar oynadık durduk. Yeni sezona yönelik, rotasyona da şu ismi yazdık, Torrent buna dokundu diyebileceğimiz kimse yok.

4 yorum:

  1. Diri ve prime bir Pulgar Berkan ve doğru bir başka orta saha ile birlikte bu takımda olacak gibi sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diri bir Pulgar'i Galatasaray forması altında görmeyiz artık :)

      Sil
  2. Sağlam bir kadro yapılanması, nokta atışları gerekecek. Omurga yok çünkü. Satılacak isimler, doğru bonservisle satılabilecek mi, o da şüpheli. Bu işleri yapabilen bir camia değiliz. Çok kritik aylara girdik. Bir oyuncuyu doğru rolde oynatamadığında direkt çöp ilan edilmesi de, en büyük handikaplarımızdan biri. Bunlara kulak asmamak lazım. Bazı oyuncularımız için geçerli bu. Bizim taraftarın da kafası karışık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce yeni yönetim ve imkanlarını göreceğiz. Bu konu sonra yorumlanır :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir