7 Mayıs 2022 Cumartesi

Başakşehir FK 0-0 Galatasaray, hak etmedik ama kazanabilirdik de


Galatasaray maçı hak etti mi, bence hayır. Kazanabilir miydi, fazlasıyla. İlk 10 ve son 5 dakika bunları söylüyor. İlk 10 dakikada topa daha çok sahip olan ve oyunu rakip yarı sahaya yıkan bir Galatasaray izledik. Belki yine hücum organizasyonu yoktu ve etkili olamadı ama oyun orada oynanıyordu. Sonrası Başakşehir'in hakimiyetiydi. Özellikle 2. yarının uzun bölümünde ciddi anlamda etki ettiler. Trezeguet, takımını öyle sürükledi ki, o dalgaya sadece Muslera dayanabildi.

Bu orta saha yapısıyla ayakta kalabilmek gerçekten zor. Başakşehir'in topa daha çok sahip olması doğaldı da, eskiden bu tip maçlarda rakibi iyi durdurabiliyorduk. Artık savunma tarafı da iyi değil. Cicaldau kayıp, Taylan Antalyalı hataya çok müsait. Berkan Kutlu ise savunmada var olduğu kadar, hücumda da sorumluluk almaya çalışan tek orta sahan. O anlamda meziyeti düşük, pas hataları yapabiliyor da o sorumluluğu alıyor.

Sadece Berkan Kutlu'yla da hücum yapamıyorsun. Mostafa Mohamed hareketli ama sadece o kadardı. Babel seni hücumda tutmaya çalıştı, tek başınaydı. Kerem Aktürkoğlu ise çok etkisizdi. Organizasyonun yok, bireysel yeteneklere bakıyorsun. Kerem Aktürkoğlu da bu ortamda kötü oynarsa, hücumda var olamazsın. Senin bu orta saha yapısında topa sahip olman, tempoyu düşürmen zaten imkansız.

Başakşehir de bir noktada akın akın geldi. Tolga Ciğerci, Mahmut Tekdemir, Berkay Özcan 3'lüsü ile hem orta sahayı süpürüp, hem hücumda zorluyorlar. Bu 3'lü sürekli senin ceza sahana girip, pozisyonlar buluyor. Senin orta saha yapına bak bir de. Trezeguet gibi bir kozları da var. Boey'i her fırsatta geçti ve etkili oldu. Neyse ki Muslera bu sezonun en iyi performansını gösterdi. Alpaslan Öztürk ve Nelsson da ayakta durunca, böyle bir maçta gol yememeyi başardın.

Son 5 dakika ise rakip hataları ile geçti. Galatasaray, Morutan ve Barış Alper Yılmaz gibi isimlerle bir anda ön alanda etkili oldu. Rakip geriden çıkamadı, orada bir kaos oluştu ve gol imkanları yakaladın. Hareketlilik bu işin olmazsa olmazı. Kerem Aktürkoğlu bu kadar kötü oynarken çok fazla sahada kaldı. Babel'i de daha erken oyundan alıp, hareketli olabilirdin. Rakip üstüne geliyor, alan açılmış ve onlar da hata yapmaya müsait. Son 5 dakika bunu zorlamış olmak üzücü.

Barış Alper Yılmaz, 2 dakika oynadı da, 2 gol imkanı yakaladı. İlki iyi şuttu, 2.'sinde bence şanssızdı. Kalitesizlik değil, şanssızlık. Sezon başından bu yana her maçta oynar, böyle goller kaçırır da, derim kalitesiz. Zaten bulduğu tek tük şans var, o kaçırsın bu golleri. Bu çocukların daha uzun süreler alması gerekiyor. 2 dakikada yakaladığı 2 gol imkanına bakarım ben. Keşke geleceğe odaklanabilsek de, bu isimleri izleyebilsek.

6 yorum:

  1. Basaksehir büyük takim gibi biz ise Anadolu Takimi gibi oynadik, bu düsüs gercekten inanilmaz sanki yerel bir takimi izliyorum hissine kapildim bilemiyorum da Baris Alper ve biraz Morutan harici heyecan veren oyuncumuz yok gibi.
    Gomis ve Babel de kalitesi olan ayakta kalmaya calisan iki oyuncu gibi gozuktu geriye Muslera haricinde bu armaya yakisan kimse yok, durum bu kabul etmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle 2. yarıda öyle bir baski yedik ki. Muslera olmasa 1 puan mucize bile değildi.

      Sil
  2. Bizim orta saha begenilmiyor da Mahmut Tolga Berkay üçlüsü de çok olağanüstü isimler değiller ama bizim orta sahaya top vermediler. Bu adamlara Galatasaray forması giydirsen Galatasaray'a yakışmıyor bu orta saha der herkes. Takım olarak sürekli oyuncuları aşağıya çekiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En azından topla ilişkileri ve dikine oynayabilme kabiliyetleri yüksek. 3 isim de sürekli rakip ceza sahasini zorluyor. Ama söylediğin doğru. İş taktik tarafta biter.

      Sil
  3. zamanında kalas dediğimiz tolga ciğerci bile taylan ve berkan'dan daha yetenekli oyuncuymuş. berkan ve taylan'dan sonra tolga gözüme xavi gibi göründü. düşünün artık bizdekilerin vasatlığını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kalas demedim, hiç de öyle olmadı. Sık sakatlanıyordu, onun sorunu bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir