25 Mayıs 2022 Çarşamba

Burada şu tartışılabilir, altyapıda kimse mi yok?


Ya tutarsa tadındaki yerli transfer hamleleri her dönem yapılıyor. Kadrolardaki yerli ağırlığı arttıkça, daha da şiddetli şekilde devam edecek. Ben bu tarz transferlere karşı değilim. Ya tutarsa diye bakacaksın ve elde ettiğin kazanım yanına kar kalacak. Futbolcu tutmazsa da bir şekilde talibi çıkıyor, rahatlıkla transfer olabiliyor. Galatasaray'ın da son yıllarda, bu tarz birçok transferi var. Aralarında tutan da oldu, tutturulamayan da.

Burada şu tartışılabilir, altyapıda kimse mi yok? Alternatif olarak düşündüğün futbolcular sonuçta. Altyapıdan ya da x takımlara kiraladığın takımlara giden isimlerden, rotasyon için düşünebildiğin kimse mi çıkmıyor? Bu soru da sorulabilir. Haklı bir soru çünkü. "Yerli bek" konusu, pozisyon fark etmeden sorun olabilir. Galatasaray'ın şu an 2 yabancı sağ beki var ve düşen yabancı sayısında da bu durum sorun olabilir.

Bünyamin Balcı gibi bir yerliyi bonservis ödeyerek alabilirsin de, rakamı ciddidir. Cebrail Karayel'in ise sözleşmesi bittiği için gözde oluyor. Altay küme düşse de, takımın en istikrarlı futbolcularından biriydi. Tempolu, hücumu çok seven bir sağ bek. Transferi halinde de alternatif olabilir. Fazlasını hayal ettirmiyor çünkü. Yerli sağ bek bence de düşünülebilir. Boey / Omar belki güzel rotasyon da, 2 yabancı sağ bek, genel yabancı sayısı adına lüks.

Omar mı kalır, Boey mi bilmiyorum. Omar, iyi şekilde geri dönmüştü. Boey'in ise yüksek potansiyeli var ama sezonu felaket bitirdi. Bunun kararı da kampta verilir. Bu 2 isimden 1'inin alternatifi yerli olur. Sadece lig oynayacağımızı düşünürsek, beklerden birini yerli tutmak doğru harekettir. Omar'ın talibi olacağını çok sanmasam da, Boey'i kiralayabilirsin. Ya da Boey oynar, Omar'la bir şekilde yollar ayrılır. Bunun kararını yeni teknik direktör verir.

6 yorum:

  1. Bugün dinledigim bir programda bahsedilen göre Son 10 senede saniyorum 700 civari oyuncu gecmis altyapi takimlarindan ve Ozan Kabak harici dise dokunur bir faydali satış olmamış, rakamlar ortada taşıma su ile zaten degirmen dönmuyor.

    YanıtlaSil
  2. Alt yapıya guvenilmiyor onun yerine vasat bir Avrupa takımından gelen orta halli bir oyuncu daha çok güven veriyor. Bu kafa değişirse işler de değişir. Beşiktaş Fenerbahçe bu yönde adımlar atabildi bu ölü sezonu bir şekilde degerlendirdiler. Biz hâlâ yapamadık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda artık atılım lazım diyeceğim de, hamle gelmiyor bir türlü.

      Sil
  3. Konu dışı olacak ama teknik direktörlük için Ömer Erdoğan hakkında ne düşünüyorsun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başta umutluydum da, sonradan sıradan kaldı sanki. Biraz daha beklemek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir