25 Mayıs 2022 Çarşamba

Teknik adamı ve oynayacağı oyunu bilebilirsek, Seri'yi de düşünürüz


Fulham, başarılı bir sezon geçirdi. Seri de bu yapı içinde, Afrika Uluslar Kupası öncesinde olmazsa olmazdı. O da iyi bir sezon geçiriyor, kendisini biraz olsun hatırlamaya başlıyordu. Fulham'a transferi öncesi, çok daha büyük takımlarla adı anılıyordu. Fulham dönemi ise beklenildiği gibi geçmedi ve Galatasaray, Nice gibi takımlarda kiralık olarak forma giydi. Sonrasında Fulham'a geri döndü ve sözleşmesinin son sezonunu yaşadı.

Takımı Premier Lig'e çıksa da, o takımdan ayrıldı. Afrika Uluslar Kupası öncesinde 11'in vazgeçilmesi, kupa sonrası ise rotasyonun parçası. Ağırlıklı olarak da 6 numara oynamaya başladığını ekleyelim. Galatasaray'da da 6 numara oynarken, performansı çok daha iyi durumdaydı. Nzonzi / Lemina / Seri'li yapı kağıt üzerinde harika dursa da, hareketsiz kalmıştı. Lemina'nın sakatlık yaşadığı dönemler çoktu. Ligin 2. yarısında da Seri 6 numaraya kaymıştı ve bambaşka bir futbolcu izlemiştik.

Seri / Belhanda / Ömer Bayram'lı orta saha ile oynadığımız Fenerbahçe deplasmanını hatırlayın. Yine o 2. yarıda yakaladığımız galibiyet serisinde, Seri'nin performansı ön plandaydı. Tam bir oyun kurucu. Oyun aklı ve pas özelliği o kadar yüksek seviyedeki, geriden oyun kurulumunda "oyunu" sürüklüyordu. Kendi çok hareketli olmasa da, pas hızını yükseltiyordu. Geriden takımı o organize ediyordu ve sahaya daha iyi yayılan bir Galatasaray izliyorduk.

Galatasaray sonrası kendisi adına çok iyi gitmese de, biten sezondaki görüntüsü iyiydi. Kaliteli de bir orta saha. 30 yaşına gelmiş olsa da, oynayacağın oyuna göre net hamle olabilir. 4-3-3 ve pas temelli bir futbol oynarsın, 6 numarada onun pasör özelliği seni yukarı taşır. Yeni teknik direktörümüzü ve ne oynayacağımızı pek bilmediğim için, Seri adına "gelsin ya da gelmesin" gibi bir yorum yapamam. Teknik adamı ve oynayacağı oyunu bilebilirsek, Seri'yi de düşünürüz.

6 yorum:

  1. Berkan ve cica kalacaksa eklenebilecek en net parça olur ikisinde de eksik olan pas özelliğini tamamlar berkana B2B oynatır cicayı ileri tutar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle top kullanım noktasında. Yine de Cicaldau bu şekilde hayalet gibi gezerken, o iş zor yürür :)

      Sil
  2. Bonservisi olmamasi güzel... Tabi ki maaşınin da yüksek olmaması lazım. Orta sahada oyun kurma topla çıkma konusunda tam da aranılan oyuncu olur.

    YanıtlaSil
  3. Seri bence ne olursa olsun gelsin abi, muhtesem oyuncu bana göre her oyuna uygun degil belki ama icerde cok buyuk etki ediyor form tutunca, en buyuk eksigimiz kalite zaten onda da bu fazlasiyla var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de onun iyi olacağı oyun formatında oynayacaksak gelsin. Diğer türlüsü sıkıntı. O da sırıtır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir