28 Mayıs 2022 Cumartesi

Dün ne izlediğimizi biri bana anlatsın


Dün ne izlediğimizi biri bana anlatsın. Pistolis Hoca geldiğinden bu yana takımın ivmesi yukarıda da, dün "zirveyi" gördük diyebiliriz. Anadolu Efes karşısında, böyle bir fark. Savunma ya da hücumda ne kadar mükemmel oynayabilirseniz, o kadar mükemmeldik. İlk yarıdaki savunma konsatrasyonu, 2. çeyreğin ortasından itibaren, Golden State tadındaki şut performansıyla, mükemmel bir galibiyet aldık. Yine de bir an önce bu galibiyetin havasından bir an önce çıkıp, serinin diğer maçlarına odaklanmalı.

Çünkü bu seride hala favori Anadolu Efes. İlk maçı deplasmanda kazanarak, ne kadar dişli olacağımızı gösterdik. Anadolu Efes'in bu maçta, Pleiss dışında bir kozu olmadı. O da boy ve şut avantajıyla, takımını ancak 1.5 periyot oyun içinde tuttu. Sadık Emir Kabaca'nın x faktörlüğü sayesinde, Kravish ve Blackshear nefes almayı başardı. Çift 4 numaralı düzende de, uzunlar olarak pota altında üstündük. Hücum ribaunları bu maçın kilit noktası.

Anadolu Efes serinin diğer maçlarında mutlaka uzun rotasyonunu daha güçlü kılacak ve yabancı tercihlerini bu yönde yapacak. O zaman da kısalar tarafında, Dee Bost, Melo Trimble ve Canaan ile avantajlı olabiliriz. Melo Trimble bu maçta biraz daha "yönlendirme" tarafındaydı ve 2. çeyrekte takımını önde tutan o oldu. 2. çeyreğin ortasından itibaren ise, Dee Bost ve Canaan'ın şut performansıyla fırtına gibi estik.

Öyle bir noktadaydık ki, sahada kim olursa olsun, bu şut performansını gösterdi. Galatasaray'ın Ekrem Memnun döneminde de oyunu tempo ve şuta dayalıydı. Pistolis ile ise "savunma" da bu denklemin içine girdi ve çok dişli bir takım olduk. Pistolis ile çok daha öncesinde anlaşılmış olsa, Şampiyonlar Ligi de rahatlıkla kazanılabilirdi. Sağlık olsun diyeceğiz, Ekrem Hoca'nın bu takım üzerinde emeği çok büyük. Gelecek adına ise fazlasıyla umut doluyuz.

4 yorum:

  1. Abdi İpekçi olsaydı kesin seriyi aldık derdim ama Sinan Erdem'de ev sahibi avantajı kullanılamıyor. tribün baskısı hiç olmuyor.

    5 bin kişilik İpekçi bile 15 bin kişilik Sinan Erdem'den daha iyiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de belli ölçüde baskı oluşur. Kendi salonumuzu yapmak çok değerli.

      Sil
  2. Efes müthiş saygı duyduğum bir takım ve başında Ergin Ataman varken hedef maçlarda asla bu kadar çaresiz kalmamıştı. Ne yaptık nasıl başardık bunu anlamak zor kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başardık da, son maçta yaptıkları saygısızlığı unutmayacağız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir