16 Mayıs 2022 Pazartesi

Dursun Özbek, hiç istemesek bile kabul etmek zorunda olduğumuz bir gerçek


Dursun Özbek'in, basketbol maçındaki o fotoğrafı vermesi boşuna değildi. Başkan adayı olmasını bekliyordum ve görüntü de o yönde. En başından bu yana söylenen de, "çatı aday" olması halinde başkan adayı olmak istediği. Bu da güçlü bir yönetim demek. Çatı aday olması bekleniyor. Bahsi geçen yönetimi de olabildiğince güçlü. Erden Timur ve Ali Yüce gibi isimler konuşuluyor. Galatasaray adına hayırlı olmasını dileyelim.

Mevcut 2 aday dışında başka bir ismin ortaya çıkmasının etik olmayacağını düşünüyordum. Bu söylediğime koyduğum şerh ise, "birleşme" hali dışındaydı. Dursun Özbek adaylığı da birleşme demek. Metin Öztürk yarıştan çekilecektir, hatta Dursun Özbek'in yönetimine de girebilir. Eşref Hamamcıoğlu'ndan da bu bekleniyor ama gerçekleşir mi bilinmez. Herkesin hemfikir olacağı ve geleceğe umutla bakacağı bir yönetim görmek isteriz.

Galatasaray'ın buna ihtiyacı var. Maalesef tarihin en sönük seçim dönemini yaşamak üzereydik. Ortada ne vaat var, ne gelecek planı. Metin Öztürk'ün söylemlerinin altının boş olduğunu gördük. Eşref Hamamcıoğlu da sürekli küçülmekten bahsediyordu. Yönetimleri ise bir önceki seçim döneminin dahi gerisindeydi. Galatasaray oldukça zor durumda. Hem önünde büyük ödemeler var, hem gerçekleşmesi beklenen projeler (Florya, Kemerburgaz, basketbol salonu gibi), hem de başarılı olması gereken bir takım.

Şampiyonluk da olmazsa olmaz. Bu da transfer demek. Küçülerek büyüyemezsiniz. Elde satılması muhtemel futbolcular var da, onların varlığında dahi başarı geldi. Bir de onları satıp, yerlerini doldurma durumu var. Ki onlar kalsa dahi ciddi hamleler gerekiyor ve kalite artmalı. Bunu başarabilmenin yolu, güçlü ve parası olacak bir yönetim. Dursun Özbek, hiç istemesek bile kabul etmek zorunda olduğumuz bir gerçek.

Galatasaray'ın geldiği konum üzücü elbette. Dursun Özbek, seçimi kaybettiği dönemde çok mutluyduk ve istediğimiz olmuştu. Çünkü başarısız bir dönemdi. Son hamleleri ne kadar başarılı olursa olsun, genele bakınca büyük bir başarısızlık vardı. Yine de ondan bu yana ortaya proje koyabilen yok. Seçilen yönetimler dahi onun ortaya koyduğu projeler üzerinden yürümeye kalktı. Başkan olmak isteyen adaylar da bu projeleri vaat ediyor.

6 yorum:

  1. Ölümü gösterip, bir de sıtma var seçenek olarak dediler resmen. Senin gibi başkan adayları arasında seçim yapmama kararı almış olsamda (sanki kararım etkiliyorda) bence en mantıklı aday gerçekçi konuşan Eşref Hamamcıoğlu gibiydi. Artık vaatlere, hayallere değil gerçeklere bakmamız lazım. Her yönetim sözde ya parayla geliyor, ya sponsorla ama işin sonu hep hüsran oluyor. Fatih hoca ile başlanan yolculuk doğru bir hareketti ama bu ülkenin genlerinde sabır diye bir şey olmadığı için 6 ayda terk edildi proje. Harcanacak para yoksa öze dönmek zorundayız. Beşiktaş'ın, hatta Fenerbahçe'nin altyapısından taş gibi oyuncular çıkıyor işte, bizdekileride değenlendirelim; değerlendirecek bir hoca getirelim takımın başına. Şimdi yine etikete döneceğiz, yine günü kurtaracağız, 5 sene sonra daha kötü olacak. Biz başarıyı nakide çevirmeyi bilmiyoruz. Bilsek UEFA Kupası zaferi sonrası yapardık bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da ne kadar gerçekçi konuşsa da, düşündüğü hamleler o gerçekler ile uyuşmuyor maalesef.

      Sil
  2. Camia o kadar kötü durumda ki kısa zaman önce arkasına teneke bağlayıp gönderdiği adama bugün başkan olması için yalvarıyor ve o da şartlarını kabul ettirip öyle geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle. Galatasaray 'in içine düştüğü hal içler acısı.

      Sil
  3. Bir konu cok kafami kurcaliyor gecenlerde Sörloth transferinde masadamiyiz diye bir yayin dinlerken yorumcular Galatasaray Besiktas, Fenerbahce gibi takimlarla yarisamayacagi icin masada degiliz dedi benim.anlayamadigim bu takimlar bizden daha cok borc ve daha az gelir ve samspiyonlukla ve hatta gbuzim.gibi gayrimenkul ve satacak yerleri olmamasina ragmen basil bu kadar rahat para harcayabiliyorlar, hani fyeni futbol yasasina göre kasa kolayligi zor duyorlar o zaman Dursun Özbek'e ne gerek var bilgilendirirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne gerek var, çünkü maddi imkanları var ve çevresindeki isimlerin de o imkanı var. Kasaya katkı yapmanın tek yolu da kasa kolaylığı değil. Ali Koç, kasa kolaylığı mı yapıyor sizce :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir