14 Mayıs 2022 Cumartesi

Fatih Hoca, o kadar inandırmış ki, Barella etkisinden kurtulamamış


Cicaldau da röportajında "Barella" benzetmesinden bahsetmiş. Cicaldau'nun transferi döneminde bahsetmiştim. Fatih Hoca, Cicalcau'dan Barella tarzı bir isim çıkartmaya çalışıyor diye. Kendi de bunu dillendirmişti. Cicaldau da bu benzetmeye o kadar odaklanmış ki, şu an ben "8 numarayım" diyor. Cicaldau'nun 8 değil, 10 numara olduğunu düşünüyorum. Romanya'daki günleri böyle geçmişti. Daha çok gol katkısıyla, bitiriciliğiyle ön plandaydı. Kendi de bunu dile getirmiş.

Galatasaray'da ise oyunun merkezine geldi ve 2 yönlü katkı vermeye çalışıyor. Bu da onu skor katkısından uzaklaştırdı. Oynamaya çalıştığı yeni oyuna da ilk etapta cevap veriyordu. Sezona iyi girdi, hatta ligin ilk yarısını bütünüyle iyi geçti. Arada covid süreci var ve Fatih Hoca da ayrıldıktan sonra ciddi anlamda düştü. Şu an takımın en kötülerinden. Ayakta kalamıyor, hiç oyun içinde değil ve sorumluluktan bir o kadar uzak.

Cicaldau böyle oynarsa, orta sahada kim yaratıcılık gösterecek? Zaten rotasyon da dar. Morutan'ın yüzüne bakılmıyor, Halil Dervişoğlu da oraya bir türlü çekilmedi. Şu an ben de Cicaldau'yu oynatmazdım. Oynamıyor çünkü, o sahadayken 1 kişi eksiğiz. Ligin ilk yarısında ise gayet iyi gidiyordu. Toparlar mı bilmiyorum. Taliplerinin olacağından söz ediliyordu. Kafaya yatan bir rakam gelirse de satılır. Ben hala değerli bir futbolcu olduğunu düşünüyorum.

Yine de 8'den ziyade, biraz daha 10 numara gibi kullanmaya çalışıyorum. Forvet arkasına ne zaman yaklaşsa ve rakip ceza sahasına girse gol buluyor. 10 numara da değil hatta, 2. forvet gibi diyeyim. O ise 8'e biraz daha odaklandı, burada iyi olacağını düşünüyor. Avrupa'da ciddi piyasa yapabilmesinin yolu belki de bu. Fatih Hoca, futbolcuyu o kadar inandırmış ki, "Barella" etkisinden kurtulamamış diyeyim.

4-4-2 oynasak mesela, orta sahanın merkezinde onu düşünemiyorum. Ne kadar 2 yönlü oynamaya çalışsa da savunma tarafı zayıf kalacak. Çok hızlı bir futbolcu da değil. Bu kadar toptan uzak kalarak da orta saha oynanmaz. Berkan Kutlu, sorumluluk almaya çalışan tek orta sahamız ve hata yapınca oklar ona dönüyor. Oysa saha içinde toptan uzak ve topla buluşma rakamları olabildiğince az. Morutan dahi şans bulduğu kısıtlı anlarda kendini göstermek adına her şeyi yaparken, Cicaldau o kadar uzaklarda. Barella bu şekilde olunmuyor.

6 yorum:

  1. Futbolcuların genelinde torrent e karşı tavır var gibi. Röportajlarından bu hissiyata kapıldım. Doğru bir haber mi bilmiyorum ama Marcao da Fatih hoca sonrasında değişen seyler ile ilgili konuşmak bile istemiyorum demiş. Belki hocayı satıyorlar (zaten kötüydü ve hocada zaten kovulmalik ona lafım yok ekstra etken olabilir)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir o. Hoca orada dokunacak, kendini kabul ettirecek. Burada futbolcuya suç bulmam. Otoriteyi sağlayamadı, ağırlığı yok. Bile bile ladesti. Suç onda da değil aslında.

      Sil
  2. İlk yarıda hem lig hem de Avrupa maçlarında oynadığı oyunda ne kadar kaliteli oyuncu olduğunu gösterdi.Arkasında iyi bir ikili olursa çok iyi performans alacağımızı düşünüyorum.Berkan'ın yanında Diawara tarzı bir 6 numara önlerinde de Cicaldau 'yu 10 numarada görmek gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net potansiyel, kalitesi de var ama Cicaldau'ya 6 7 verdikten sonra, onu da oynatmak için bir o kadar daha harcamak eleştiriliyor. Bu da doğru bir eleştiri.

      Sil
  3. Bizim gözümüzde de ilk geldiğinde "fakir Barella'si" gibiydi. Fakat söylediğin gibi oyununun bununla alakası yok. Rakip kaleye oldukça yakın olmalı. 4-4-1-1'in forvet arkası gibi oynadığında daha etkili. Gole ve rakip ceza sahasına yakın oynamalı sanırım daha fazla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendisini böyle görmemeye başladı. Tehlike de burada:)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir