14 Mayıs 2022 Cumartesi

Galatasaray adına en çok hakkını yediğimiz futbolcu o mu?


Futbolcularımız sezon değerlendirmesi tadında, çeşitli spor medyasına röportajlar veriyorlar. Dün de van Aanholt'u görünce, Galatasaray adına "en çok hakkını yediğimiz futbolcu o mu" sorusu aklıma geldi. Şu an dahi eleştirilir, beğenilmez. Transfer olduğu dönem de istenmemişti. Ben de soğuktum hatta. Sezon başından şu zamana bakınca, takımda ayakta kalabilen yegane isimlerden olduğunu düşünüyorum. Kendisi adına istikrarlı bir sezondu.

Sakatlık etkisinden korkuyorduk, bunu hiç yaşamadık. Tabelası eleştirildi sonra, hücumu yok diyenler oldu. Tabelasının olmayışı bizim "bitirici" eksikliğimiz. van Aanholt'un kenardan getirip de, ceza sahası içinde topa dahi dokunulamayan birçok an hatırlıyorum. Hücuma bakınca da, teknik kapasitesi tarafında yine takımın en iyilerinden. Organizasyondan giderek uzaklaşan Galatasaray hücumunda, tek tük hücum kalitesi ancak sol kanatta belirebiliyor. Bu da van Aanholt ve Kerem Aktürkoğlu etkisi.

O sol kanattaki hareketlilik de hücumdaki tek organizasyon. van Aanholt getiriyor, pas alışverişi bir anda hızlanıyor, hücumda da az buçuk kalite görmüş oluyoruz. Tabii bunun bir sürekliliği yok. İşin savunma tarafında da van Aanholt'un ayakta kaldığını izledik. Zorlu Avrupa maçlarında da, ligde de böyle. Nice kanat karşısında aman vermediğini izledik. 1'e 1'lerde kolay geçilmez, ayakta kalır. Aklıyla savunuyor.

Hakkı teslim edilmiyor nedense. Israrla "kötü" anılıyor. Takımda kalması halinde, gelecek sezonun da kozlarından biri olacağını düşünüyorum. Lider özelliği de var. Şu kötü ortamda isyan edebilen "yegane" isimlerden. Yegane kelimesini çok kullansam da, Galatasaray'ı maalesef bu özetliyor. İsyanımız da bitti, kabullendik. Sezon bitiyor olmasına rağmen, olabileceğimiz en iyi seviyede dahi olamıyoruz. van Aanholt gibi isimler şu ortamda ayakta.

Benim için Galatasaray adına sezonun en çok hakkı verilmeyen futbolcusu. İyi de bir sol bek. Kalır mı, gider mi göreceğiz. Kalırsa katkı sağlar, giderse de iyi bir bonservis geliri hedeflenmeli. Şartlanmış halde kötüleyenler var çünkü. Bir ek daha, Torrent dönemindeki van Aanholt performansı daha iyi. Fatih Hoca bekleri biraz daha çizgide, Torrent ise içeride kullanıyor. van Aanholt da bu sayede teknik özelliğiyle ön plana çıkabildi ve biraz daha Mariano havasında oynamaya çalışıyor. Boey bocaladı mesela bu oyunda, Omar biraz daha cevap verebildi.

15 yorum:

  1. Tek eksisi bir beke göre çok fazla golü düşünmesi. Sürekli şut deniyor. Belki verdiği pasların heba olduğunu gördüğü için yapmıştır böyle tabii.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok ki ileride organizasyon ya da pası düşüneceği ortamı.

      Sil
  2. (Emre)
    Van Anholt Fenerbahce'de olsaydi, Vitor Pereira'nin sol kanat bekinde buyuk katki veriridi, ve biz niye almadik derdik. Sampiyon takim bile sol bekte istikrar saglayamadi.
    Van Aanholt'un degeri biraz daha anlasilmistir umarim. Son bes senedir sol bek problemi yasamiyoruz. Nagatomo, Sarrachi ve Van Aanholt hepsi iyi is cikardi, ve cikariyor (takimin durumundan bagimsiz). Problememiz net bir alternatifleri olmamasi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her işleyen hücum düzeninde bence o katkıyı verirdi.

      Sil
  3. Bu senenin en standart performanslarindan birisi. Daha iyisini bulmak zaten mümkün değildi mevcut şartlarda. Kalsın takıma daha çok alisiri devamlılık sağlanmış olur en azından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarı düşmedi de. Bir çizgide gitti bence.

      Sil
  4. Orta sahasızlık o boyutta ki PVA bana Marcelo gibi geliyor. Ayrıca atletik özelliklerinden ötürü iyi bir planda ve sağlam ortsa sahalarla hücum özelliklerini daha çok göstereceği bir sezon yaşayabilir. Kale, defans, bekler gayet yeterli. Golcümüz de var. Yunus da gelirse kanatlar da tamam. Bu takımın 3 tane orta sahaya ihtiyacı var. 3 tane ilk 11 kalibresinde, Galatasaray kalibresinde yaşından bağımsız orta saha alması lazım. Berkan, Taylan gene kalsınlar dursunlar kimse bir şey demiyor. Belki as olmadıkları zaman daha da kıymetli olurlar faydalı olurlar. Ama bizim 3 tane direk 6-8-10 numara almamız şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir sol bek. Savunma ve hücum meziyetini yeterli buluyorum.

      Sil
  5. Defans hattımız bu ligin çok üzerinde olmasına rağmen ortasahada alternatif ve kalite eksikliği bu takımı geri itti.Tabiki İsmail Çipe'nin kalede olduğu dönemi saymıyorum.
    Berkan , Taylan ve Cicaldau 'ya o kadar yüklendik ki formsuz dönemlerinde yerine kimseyi koyamadık.Pulgar son maçlarda biraz iyi oynamaya başladı. Bu sezonun maalesef en büyük nedeni yetersiz ortasaha alternatifi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalite eksikliğin ve senkronun oturmamış olması ana etmendi.

      Sil
  6. İlk dövrə Kasımpaşa oyununda səgv etmirəmsə 4ə 2 epizodda pas yrrinə zərbə vurdu
    Sən də yazı yazmısan sezonun qrılma nöqtəsi deyə:) o oyunun qırılma anı həmin epizod idi
    Van Aanholt qalsa iş görə biləcək getsə bonservis qazanacağın birisi
    Ən az 2 3 il saxlasan fayda verəcək oyunçudur zənnimcə
    Oyun ağlı yüksək sadəcə final paslarında sorun var ancaq çox önəmli pasları da bu il puç etdilər kamanda yoldaşları
    Əgər gələcək sezon 7+4 olacaqsa Aanholtun satılmasından yanayam
    Sol bek yerli bir gənc tapmaq lazım olacaq

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol beke yerli kimi yazacaksın? Yok ki alternatif.

      Sil
    2. Alt yapıdan Emir Tintiş var
      Beşiktaş örneği var qabağımızda Rıdvan Serdar Emirhan Rıdvan bir sıra gənc oyunçularans verilir oynayırlar
      Biz də də gələcək sezon üçün bir çox gəncə şans verilə bilər

      Sil
    3. Ya da gurbetçi kimise tapmaq olar
      Ligdə də bəzi gənc sol beklər var iı görə bilər

      Sil
    4. Değerlendirmek lazım işte. Bunun için de önce iyi bir teknik direktör gerekiyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir