30 Mayıs 2022 Pazartesi

Isco & Galatasaray, fırsat değerlendirmek adına risk alacaksın


Isco da, serbest kalan futbolcular arasında. Menajer deryası ülkemiz adına da, gündemin baş tacı olmayı başardı. Menajer deryası diyorum da, kulüpler de bunu istiyor. Maliyet azalsın denilip, iş dönüp dolaşıp bir şekilde "etikete" dayanıyor. Isco'nun da eminim ki ülkemizde talipleri olur. Bunlar arasında Galatasaray adı da beni şaşırtmaz. Orta sahasın dönüşümünden söz ediliyorken, ağırlıklı olarak 6 ve 10 numaraların adı geçiyor.

Galatasaray'daki temel düşünce, iskeleti korumak ve bunun üzerine kaliteli transferler yapmak olmalı. Yine de o temel içinde, mutlaka ayrılıklar yaşanacak. O vakit de hem onların yerini doldurmak, hem de kaliteyi arttırmak gerekiyor. Bazı pozisyonlar net olarak kalite istiyor. Orada fark yaratmalıyız. Son 2 yıla dönüp bakalım, şampiyon takımlar hangi mevkilerde en ciddi farkı yarattı? Haliyle de iş biraz etikete kayacak olsa da, şampiyonluk adına gerekli görüyorum.

Isco, hala değerli bir 10 numara. Yaşı da 30. İdeal yaş diyebilirim. Özellikle de 33 - 34 yaşındaki isimlerin dahi yarattığı farkı gördükten sonra. Isco'nun Real Madrid'den kopması, biraz da yaşadığı irili ufaklı sakatlıkların neticesi. Çok uzun yıllardır Real Madrid forması giyiyor ve her geçen dönem biraz daha düşüş yaşadı. Son sezonu da rotasyonun derinliklerine kadar indi. Geçen sezon toplamda 17 maçı var ve 2 gol atmış. Bu 17 maçta da aldığı dakikalar oldukça kısıtlı.

Son yıllarda biraz ağırlaşmış olsa da, yeteneği, top tekniği ve pas kalitesi hala üst seviyede. Yeter ki sağlıklı tutalım, tabelasını her şekilde yapar. Takımını yönlendirir, kendi de bitirir. Ne kadar ağırlaşsa da, top ayağındayken dripling özelliği, rakip eksiltebilmesi ve gol sezgisini değerli buluyorum. Bir yandan da hücumun hemen hemen her pozisyonunda oynayabilir. Çalışkanlık dozu doğal olarak düştü. Biraz da onu sağlıklı tutup, takım içerisinde özgür kılmak lazım.

Son döneminde yaşadığı düşüş neticesinde tabelası azalmış olsa da, bu tarz futbolcuların ayaklanması adına da Türkiye iyi adreslerden biri. Düşünülebilir transferi, ben çok soğuk değilim. İstenmesi halinde ihtimali de vardır. Mutlaka belli bir maliyeti olur da, bu iş o kadar da üzmez. Bir noktada, fırsat değerlendirmek adına risk alacaksın. Sözleşmesi elinde olan, bu tarz birçok kaliteli futbolcuya ulaşmak mümkün.

27.05.2022 tarihli yazı..

4 yorum:

  1. ah şöyle bi fernando-ndiaye-belhanda gibi bi orta saha kurabilsek ne güzel olurdu. müthiş bi kadro mühendisliği

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce bütçeyi, teknik adamı görmek lazım.

      Sil
  2. Real Madrid'den direkt gelen bir futbolcunun maaşı bizi çok zorlar. En az 2,5 - 3 milyon ister. Bu da bizi zorlar

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir