21 Mayıs 2022 Cumartesi

İyi bir teknik adamın, Boey'e katabileceği çok şey var


Boey'in düştüğü durum beni düşündürüyor. Sakatlık ve covid süreçlerini atlattı da, performansı oldukça geride. Başakşehir karşısında Trezeguet, Antalyaspor karşısında da Doğukan Sinik karşısında düştüğü durumlar gelecek adına soru işareti oluşturdu. Atletizmi, hızı ve savunmasıyla ön plana çıkıp, bu tarz kanatlar karşısında büyümesini beklerken küçüldü diyebiliriz. Zaten hücumda verebildikleri sınırlı. Elde savunma da kalmazsa, Boey ile alakalı konuşabileceğimiz bir şey yok.

Açık alanda rahat geçiliyor, hızıyla rakibi yakalayamıyor, sürekli çalım yiyor. Hücumda da boşluklar bulmasına rağmen, orta kalitesi kötü kalıyor. İlk izlediğimiz Boey'i bilmesem, şu eleştirinin dozu daha da artardı. Boey'in ilk dönemlerini hatırlıyorum da, "nereden bulduk bu adamı" diyorduk. Fiyat / performans anlamında müthiş işti. Savunmasıyla öne çıkmasını beklediğimiz bir bekti de, hücumuyla da fark yaratabileceğini gösteriyordu.

Sakatlandı, döndü, yine sakatlandı, covid süreçleri yaşadı derken kendisini geriye atmış. Neyse ki o süreçte Omar iyi durumdaydı diyeceğim de, o da son haftalarda yoktu. Şu son 3 haftada sahada kalsa, belki de 9 puan alacaktın. Bir işe yaramayacaktı da, en azından Omar'ı kazanmaya devam edecektik. Belki de Torrent etkisidir, bilemiyorum. Boey'i mutlaka yeni sezonda da kadroda göreceğiz. Vazgeçelim anlamında yazmıyorum. Potansiyeline inanıyorum.

Yeni sezona, Boey'e güvenerek başlayamayız tabii. Omar'ı da takımda görmek gerekecek. İyi dönmüştü. Kamp görmesi durumunda çok daha iyi noktaya gelebilir. Omar / Boey rotasyonu da fazlasıyla yeterli olur. İyi bir teknik adamın, Boey'e katabileceği çok şey var. Bu sezon özelinde ise, çok iyi başladı, geri döndüğünde ise felaket bitirdi. Arada iyi Barcelona serisi var. O odağı lige yayamamak ise tüm takımın sorunlarından sadece biriydi.

10 yorum:

  1. Sağ içte Taylan ve önünde Babel olunca savunma desteğini iyi alamaması ve teke tekte geçilmesi çok normal. Her şey yabancı sınırına bakıyor açıkçası. Takımın gençlerinde çok özgüven sorunu var. Boey de bundan en çok muzdarip olanlardan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kadar da geçilmez ama. Açık alanda dahi hızı düşmüş.

      Sil
  2. Diğer transferler de nispeten daha iyi performans verirken ona rağmen en iyi transferimiz Boey diyorduk. Sakatlık sonrası çok düştü fakat sakatlığın üzerinden çok geçti artık düzelmesi lazımdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O günler adına fiyat performans adına en iyisiydi. Toparlar umarım.

      Sil
  3. Okan Buruk gibi Vedat Muriqi'i bile parlatmış bir hoca Boey ve Halil gibi isimleri de parlatacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum dediğine. Umarım böyle olur :)

      Sil
  4. O eski mucadelesi yok ve tehlikeli sekilde gecilince hemen vazgeciyor, mucadele etmiyor sikinti orada, ilk geldiginde böyle degildi sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değildi tabii. Covid süreci ve sakatlıklar düşürdü gibi ama toparlanmak zorunda.

      Sil
  5. Yeni bir teknik adam ile iyi bir hazırlık Kampı gecirebilirse en önemli oyuncularımız dan biri olacaktır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir