24 Mayıs 2022 Salı

Kerem Aktürkoğlu'nun yerini herhangi bir yerliyle doldurmak zor


Bazı futbolcularımız "misyonumuz bitti" diyerek, yeni sezon adına Avrupa'ya transferi düşünüyorduk. Bu isimlerin başında da Kerem Aktürkoğlu ve Marcao vardır. Büyük bir sirkülasyon beklemiyorum da, bazı satışlar mutlaka olacak. Marcao olmasa dahi, Kerem Aktürkoğlu'nu takımda tutmak zor görünüyor. Kurulacak takımın iddiası ve başına geçecek teknik direktör de önemli tabii. Gidecek isimlerden ziyade, onların alternatiflerini konuşmak lazım.

Kerem Aktürkoğlu'nun yerini herhangi bir yerliyle doldurmak zor. Barış Alper Yılmaz'ın zamanı var, biraz daha pişmesi lazım. Doğukan Sinik'in de Kerem Aktürkoğlu'nun yerini doldurabileceğine inanmıyorum. Hızlı ve çok teknik bir futbolcu olsa da tabelası o kadar da iyi değil. Kerem Aktürkoğlu ise biraz daha tabelasıyla ön plandaydı. Bu yüzden de iş "yabancıya" kayar. Doğacak boşluk adına 2 adayım var.

Trezeguet ya da Matias Vargas diyorum. Her 2 isim de, ülke sınırlarında kendilerini fazlasıyla kanıtladı ve şu an takımlarına geri döndü. Trezeguet'i konuşmaya gerek yok. Kasımpaşa'da yaptıkları bir yana, Başakşehir'de geçirdiği yarım sezonda dahi takımını taşıdı. Yeri gelir tek başına takım olur. Diagne ile uyumu da beni umutlandırır. Yine de bu işin maliyeti olur ve geri dönüşü olmaz. Trezeguet'i alırsınız ve sonrasında alacağınız katkıya bakacaksınız. Aldık, sonraki transferinden para kazanacağız tarafı olmaz.

Matias Vargas da ligin yeni Visca'sı olacak. Visca yıllarca 10 gol 10 asist bandını kendine en alt limit olarak belirlemiş ve ligin "bug'u" diyeceğimiz bir ismi olmuştu. Vargas'ın bu sezon 5 gol 12 asisti vardı. Çok hareketli, teknik, hızlı ve tabelası olan bir kanat. Yunus Akgün'le uyumları ve futbolcunun 25 yaşında olması değerli tarafı. Alırsınız, biraz daha büyür ve sonraki transferinden de ciddi gelir elde edebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Barış'a şans verilirse çok yararlı olacaktır.Kerem , 3.ligden 1.5 sezonda bu seviyeye geldi.Barış'ın kısa sürede üst düzeye çıkacağını düşünüyorum.Yabancı olarak Onyekuru tekrar dönebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans verilir mutlaka da, direkt yükselir mi bilemiyorum. Onyekuru bambaşka bir tarz. Kerem Aktürkoğlu ile çok alakası yok. Onyekuru ile oynarsan, bambaşka bir futbol gerektirir.

      Sil
  2. Okan Buruk'un geldiği bir senaryoda, geride Emin-Nelsson ikilisi, önde de Trezeguet-Diagne-Yunus üçlüsü şaşırtmaz. En kritik transfer orta saha olacak nihayetinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diagne ile okan buruk uyum sağlar diye düşünüyorum ben de.

      Sil
    2. Beni de şaşırtmaz ama stoper tarafı bir hamle ister sanki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir