13 Mayıs 2022 Cuma

Luis Campos'la yaşanan ayrılığı beklesem de, devam edilmesini isterdim

 


Luis Campos'la yaşanan ayrılığı beklesem de, devam edilmesini isterdim. Burak Elmas'ın gider ayak ya da ucundan kıyısından diyebileceğimiz tek güzel hamlesi. Atanan sportif direktörü tanımadığım için yorum yapamıyorum. Luis Campos ise, Dünya futbolunun kabul ettiği ve saygı duyduğu bir isim. Onun danışmanlığı, futbolun yapılanması açısından değerliydi. Maalesef Burak Elmas, Işıtan Gün uğruna, bu tarz hamlelerini 0 ile çarptı ve yürürlüğe giremiyor.

Yeni başkan adaylarının atanan bu isimlerle devam etmeyeceğini biliyorduk. Kendi düşünceleri var. Sportif direktörlerini de açıkladılar, planları, projeleri az çok belli. Burak Elmas döneminden kalan herhangi bir isimle yola devam edilmeyecektir. Yine Burak Elmas döneminden kalan transfer hareketi de durmuştur. Mayıs ayını kayıp olarak yazıyoruz yani. Transfer hareketinin durması da doğaldır bu arada. Torrent misali, kulübün külfet olacak yeni bir isme daha imza attırılmamalı.

Luis Campos'la her şeye rağmen devam edilmesini isterdim. Transfer konusunda iddialı bir isim. Özellikle de satış tarafımız oldukça zayıftı. Kadroda potansiyel diye baktığımız, ciddi gelir beklediğimiz birçok isim var. Bazı satışlar da olmazsa olmazdı. Luis Campos'un o noktada katkısı büyük olurdu. Luis Campos etiketi diye de bir şey var. Biraz da bu etiket üzerinden anlaşma yapılmıştı. En olmadık ismi dahi pazarlayabilme becerisine sahipti.

Alım konusu ise biraz soru işaretiydi. O konuda da elbette büyük başarıları var. Yine de kendi ağından ya da etiketini eklemek istediği birçok futbolcu da Galatasaray forması giyebilirdi. Bu da mutlaka tartışmalara yol açardı. Çok iddialı isimlerle adımız geçiyordu. Bu futbolcuların olası ücretleri de tartışma konusu olacaktı. Gerçi yeni gelen sportif direktör de aynı şeyi yapmayacak mı derseniz, mutlaka o da tartışılacak. Bu tartışmalar bitmez.

Eşref Hamamcıoğlu kazanacak diye bekliyoruz. Dolayısıyla da Cenk Ergün bu görevi üstlenecek. Geçmiş dönemini konuşmuştuk. Büyük paralar harcadı, iyi de bir kadro kurdu ve  kimya yakalattı. Ama o kadroyu kurmakta hüner yoktu, kurulabilecek bir kadroydu. Şimdi imkanları kısıtlı olacak. Bu kısıtlı imkanlar arasından ne yapacağı merak konusu. Asıl hüner burada işte. Ne denli iyi bir futbol aklı olup olmadığını göreceğiz. O da Galatasaray sonrası menajerlik yapanlardan. Bu taraf da beni biraz korkutuyor.

6 yorum:

  1. Bir önceki dönemle ilgili her şeyi silip atmaktansa doğruları seçip devam etmek daha mantıklı olurdu. Luis Campos doğru bir hamleydi. Oyuncu satma tarafindaki eksiğimizi kapatabilirdik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle olurdu ama Burak Elmas o kadar kötü elektrik verdi ki, her şey silinecek.

      Sil
  2. Eşref Bey seçilirse direktör kim olursa olsun durumumuz çok umutsuz, aylardır alacaklar ödenmiyor, bonservis taksitleri geliyor seçimin hemen ardından, ciddi kasa kolaylığı sağlayacak bir yönetim gelmedikçe sağlam transferler bekleyemeyiz. Bu ortasaha ile de en iyi hocayla bile seneye Avrupa çok zor. Transfer yapamayacak olduktan sonra Cenk Ergün'un yeterliliği de çok önemli değil. Oyuncu satsak bu kadar kısa sürede yerini doldurmak çok zor, bence çok eleştirdiğimiz Dursun Özbek Eşref ve Metin Beylerin (göreve gelmeden falso) toplamından daha iyi başkanlık yapar ikna edilirse. Ne günlere kaldık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu görerek aday oldular. Bu çark dönmek zorunda :(

      Sil
  3. hamamcıoğlu gelirse bence cenk ergün'ün o kadar kısıtlı kaynağı olmayacaktır. elmas+terim projesinin meyveleri olarak 3-4 futbolcudan oluşan 40-50 milyon euroluk bir değer duruyor. pek tabi bu kaynağı kullanıp yüksek bonservis ve/veya yüksek kontratlı orta yaş ve üstü hazır futbolcular getirebilir. bir önceki döneminde yaptığı gibi:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar satarsan sat, o kaynağı olduğu gibi transfere akıtmaz Eşref Hamamcıoğlu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir