24 Mayıs 2022 Salı

Marcao sonrası için ise bazı isimler sayabiliriz


Kerem Aktürkoğlu'nun ayrılığı sonrası olabilecek senaryoyu konuştuk. Marcao'yu da konuşalım. Söylediğim gibi, bu 2 ismin transferi yaz döneminde konuşulacak. Bu futbolcular da sanki yeni sezonda burada kalmayı pek istemeyecek gibi. Maddi anlamda büyük beklentiler var. Sadece 2 isimden oluşabilecek ciddi bütçeyle de iyi transferler yapabilmek mümkün. Tabii işin, ilk 11 için +4 zorunluluğunu unutmadan.

Kerem Aktürkoğlu'nun yerini yerliyle doldurmak zor. Marcao'nun yerini yerliyle doldurmak ise o kadar zor değil. Marcao çok değerli bir stoper. Yerine doldurmak mutlaka zor da, Kerem Aktürkoğlu sonrası yerli alternatif bulmakta zorlanıyoruz. Marcao sonrası için ise bazı isimler sayabiliriz. Abdülkerim Bardakçı mesela. Alabileceğin en iyi yerli ve sol ayaklı stoper o. Ya da ille de gençleşme diyerek, Cenk Özkaçar yatırımı yapacaksın.

Abdülkerim Bardakçı, ligin en iyi stoperlerinden biri. İstikrarı oldukça büyüyor ve lider özelliği var. Sol ayağı kıymetli. Geriden oyun kurabilmesi artı, duran toplardan bulduğu goller de diğer artısı. Böyle bir yerliniz varsa da onu oynatırsınız, kenarda bekletmek lükstür. Tabii talibi çok, o kadar kolay bir transfer değil. Cenk Özkaçar ise Lyon'a geri dönecek. Belçika'da müthiş bir dönem geçirdi ve Milli Takım'a kadar yükseldi. O da sol ayaklı, hızlı, geriden oyun kurabilen bir profil.

Ozan Kabak ve Denayer gibi isimler ise hayalim olur. Denayer, hızlı ve atlet. Geriden oyun kurarken, topla çıkarken elinizi oldukça rahatlatır. Onu birçok pozisyonda da kullanabilirsiniz. Galatasaray sevgisi ve mazisi malum. Ozan Kabak ise kısa zamanda, çok fazla takım değiştirdi ve bu da istikrarını düşürdü. Oynadığı takımlar da maalesef başarısız oluyor. Premier Lig'de küme düştüler, bir noktadan sonra formayı kaybetti. Oysa potansiyeli oldukça büyük. Galatasaray'a geri dönmesini ve yeniden ayağa kalkmasını isterim. Bence buna da ihtiyacı var.

8 yorum:

  1. Ozan Kabak stoper için benim de çok hayalini kurduğum bir isim. Schalke çıkmasa belki kiralayabilirdik, ama artık çok zor. Bardakçı'dan ziyade bence iyi bir yaz kampıyla Emin yada Işık Kaan'i Nelsson'un yanına yerleştirmek riskli ama iyi bir plan olabilir. Nelsson onlara liderlik de yapar, gelişimlerine büyük katkı sağlar. Lyon bırakırsa Cenk'te çok iyi olabilir ama iyi bir sezon geçirdiyse işimiz çok zor. Açıkçası gelecekten fazla umutlu değilim, ama taraftarlık duygusu yine hayal kurduruyor. Stoper hallolur da ortasahaniz kadar varsınız. En az 2 hatta bence 3 tane iyi ortrtasaha oyuncusuna ihtiyaç var. Seri çok iyi olurdu. Hayalim Seri ve Gedson'un beraber oynamasiydi ama olmadı. Üzgünüm. Umarım herşey iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sol ayak üstünden yürüdüm. Marcao üst düzey profil. Alternatif üretmek lazım.

      Sil
  2. Emin Bayram,Işık kaan ve Metehan Baltacı gibi potansiyeli yüksek 3 stoperimiz var. Bu oyuncuları değerlendirmemiz gerek.Denayer gibi tecrübeli bir oyuncunun yanında bu oyuncular iyi iş çıkarabilirler.Denayer 'in Galatasaray sevgisi çok büyük ve bizde seve seve oynayacaktır.Bu durumda Nelsson ve Marcao iyi bir ücret karşılığında ayrılabilir.Tabiki Ozan kabak transferi de çok iyi iş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettigin tandem ne denli güçlü kalır bilmiyorum. Bence Nelsson Marcao da aynı anda ayrılmaz.

      Sil
  3. Marcao giderse savunmaya tecrübeli takımı defansta toparlayıp liderlik yapacak Nelsson'u da yükseltecek bir stoper transferi yapmak daha garanti gibi. O stoperden kazanmasak bile bu sayede Nelsson'u biraz daha parlatıp daha yüksek bonservislere çıkma ihtimalimiz doğar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli olarak tek alternatif var o anlamda. Yabancı bulunabilir tabii.

      Sil
  4. Nelsson kalırsa ki kalmalı, zaten lider profilli bir stoper. Yanında potansiyelli bir gençle bile iş yapabilir. Ama Ozan veya Denayer olursa tadından yenmez dediğin gibi. Üstelik Denayer gerektiğinde sağ bekte oynamıştı bizde ve hiçte fena performans vermemişti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yapar. Yanındaki isim biraz hızlı ve atlet olsa, ideal 2li de oluşur.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir