23 Mayıs 2022 Pazartesi

Okan Buruk, Galatasaray adına benim için en büyük teknik direktör adayı


Başkan adaylarının az çok ne tip teknik direktörle çalışabileceğini tahmin ediyoruz. Okan Buruk'un bu süreçteki en önemli aday olduğunu düşünüyorum. Dursun Özbek'in kazanması durumunda, Fatih Hoca belki futbol projesinin içinde olur da, teknik direktör olmasını beklemiyorum. Bence de şu an o zaman değil. Nuri Şahin çok dillendiriliyor ama o da bugün çıkıp da Antalyaspor'u bırakmaz. Bırakacağı zaman geldiğinde de bizi aşar ve Dortmund'da onu bekleyen geleceğe doğru yol alır.

Yabancı teknik direktörün de adı ne olursa olsun "kumar" olacağını düşünüyorum. Daha önce bu ülkede çalışmış ve şartları bilen isimler yine bir derece de, ülke ile alakasız, yeni isimleri bizim için zor görüyorum. Transferde uçup kaçacağımız, derin kadro sirkülasyonu içine gireceğimiz dönemde değiliz. Seçim sonrası zaman da olmayacak. Yeni isim geldi, takımı ve ülkeyi tanıdı, oynatmak istediği futbolu aşılamaya çalışıyor derken yine zaman kaybı.

Okan Buruk, benim için en büyük aday. Galatasaray'da teknik direktörlük söz konusu olduğunda, biraz sıracılığa inanırım. Okan Buruk ismini bir süredir konuşup, nasıl olurdu üzerinden düşünüyoruz. Bu sorunun cevap bulması gerektiğine inanıyorum. Geride bıraktığı kariyerinde de bu seviyeyi hak ettiğini düşünüyorum. Çalıştığı her takımda aşama kaydetti ve bir üst basamakta daha iyisini başardı. Geçmişte yaptıklarını daha önce konuştuğumuzdan, şimdi değinmiyorum.

Galatasaray'ın aradığı teknik adam, biraz da kulüp içi dinamiklerine hakim olmalı. Özellikle de bu dönemde. İyi de bir teknik adam. Son Başakşehir döneminde yaşadığı şampiyonluk, 2 yılda Avrupa'da çıkardığı iyi iş etkileyiciydi. Şampiyonlar Ligi grubunda belki 4. oldu da, o zorlu grupta taş gibi maçlar oynadı. Bir önceki sezon da Avrupa Ligi'nde oldukça ilerledi. Son sezonunda yaşadığı çözülmenin nedeni de doymuş futbolcular ve pandemi nedenli sezonu çok geç kapatıp, hiç tatil yapmadan yeni sezon hazırlıklarına başlamak.

Geçen sürede hiçbir takımla çalışmadı. Ailesi ile alakalı özel bir sağlık durumu vardı, onunla ilgilendi. Kendi açıklamasından yola çıkarsak, yine de x takımla anlaşabilirmiş. Birçok teklif gelmesine rağmen, o ısrarla Galatasaray'ı bekledi. Bence istediğini de alacak. Zamanında Hamza Hamzaoğlu için demiştim ya, hocam en doğru teklifi bekle diye. Okan Buruk bunu yaptı işte. Doğal olarak da seviyesini korudu. Bu görevi çok istediğine göre, geçen sürede buna en iyi şekilde hazırlandığını düşünüyorum.

10 yorum:

  1. Okan hoca tam olarak yeni nesil hocalarla eski nesil hocalar arasında kalmış gibi geliyor bana. Ne Çağdaş Atan, Ömer Erdoğan, Nuri Şahin, Fairoli ne Fatih Terim, Şenol Güneş... Tam arası... Büyük takımda nasıl bir etki yaratacak göreceğiz eğer geçerse Galatasaray'ın başına. Belki de yeni nesil bir teknik adama geçmeden önce köprü misali olur bizim için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir harman bu. Eski nesil hoca diye de, onların her yanına sırt dönmemek lazım.

      Sil
    2. Maddi olarak da baska secenegimiz yok iyi yabanci hoca getirmemiz cok zor bu ortamda.

      Sil
  2. Okan Buruk için artık tam da zamanı denilen an bu dönem. Yine olmazsa bu sefer başka takıma gider. Nedense kendisinden çok umitliyim

    YanıtlaSil
  3. Hoc kötü konusmadi kendisi hakkindaki iddialara da cok efendi cevap verdi, en az Emre Belozoglu kadar kariyeri ve futbol bilgisi var, Galatasaray'in evladiyim maddi manevi karsilik beklemeden calisirim diyor daha ne olsun. Bu maddi kosullarla ya Torrent ile devam edeceksin ya da Toreent'e tazminat verip cok ucuz yerli hoca ule calisacaksin baska secenek zaten yok o secenek de Okan Buruk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşmasını ben de sevdim. Kendisini de severim. Şu ortamda en ideal td o diye düşünüyorum.

      Sil
  4. Maddi manevi beklentim yok diyen ve Galatasaray 'ı bekleyen bir Okan Buruk var. Geçmişteki transferinden dolayı bir öfke var ama geçmişte terinin son damlasına kadar kendini bu formaya adamış bir oyuncu olduğu unutuluyor.Çok başarılı olacağına inanıyorum.Umarım takımın başına geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu görev için de birçok talibi geri çevirdi. Bence bekleyerek de en doğrusunu yaptı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir