15 Mayıs 2022 Pazar

Önümüzdeki başkanlık seçiminin tüm dengeleri orada dönüyordu


Galatasaray adına bu sezonun en özel tarafı "erkek basketbolu". Galatasaray Nef, yaşattığı müthiş sezonun yanında, gelecek adına da bizleri umutlandırıyor. O kadar başarılı bir yapı oluştu ki, artık buradan geriye adım atamazsınız. Bundan sonrası yatırımın artması ve altyapılardan başlayarak büyüyecek bir organizasyon. Erden Timur'un oluşturduğu kaynak, Kerem Tunçeri'nin varlığı, Turgay Zeytingöz'ün basketbol aklı. Andreas Pistiolis gibi gelecek vaat eden ve heyecan veren bir coach'a da sahibiz artık.

Bahçeşehir maçında öyle bir ortam vardı ki, herkesi orada gördük. Başarıyı sahiplenen çok olur derler ya, önümüzdeki başkanlık seçiminin tüm dengeleri orada dönüyordu. Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu, Dursun Özbek gibi isimler maçı izliyordu. Kimi locada, kimi saha kenarında. Okan Buruk dahi oradaydı. Okan Buruk'un Galatasaray'la alakalı bir organizasyonu tribünde izlediğini uzun zamandır görmemiştim.

Dursun Özbek'i ikna çabası var deniyordu. O da, başka aday olmazsa seçime girebilirim diyormuş. Aday olursa kazanır diyorum. Aday olur mu derseniz de, son ana kadar her şey mümkün. Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu, o tabloda da geri çekilmeyecektir. Metin Öztürk, son Levent Nazifoğlu olayında her şeyi kaybetmiş gibiydi. Artık konuşmuyor bile. Eşref Hamamcıoğlu da nasıl olsa kazanacağım diyerek konuşmuyor. Konuşmasına da gerek yok.

Hepsinin ortak noktası, kim seçilirse seçilsin, basketboldaki bu proje devam edecek. Dedim ya, kimse geri adım atamaz. Erden Timur da o heyecanı aldı, imkanı mutlaka arttıracak. Zaten iyi bir proje oluştu. Geçen yaz dönemi işe geç başlanmış olsa da, bugün geldiğimiz nokta ortada işte. Belki başkanlık seçimi ertelendi, yine zamansız oldu ama bunu dert etmeyecek tek şube erkek basketbolu. Bütçe onaylanmamış olsa da, transfer yapabilen tek şube.

Yeni yönetimlerin düşüncesi gereken, erkek basketbolundaki bu projeyi diğer şubelerde de uygulayabilmek. Basketbol AŞ'nin kurulması Burak Elmas'ın vaatlerinden biriydi. Bu gerçekleşse, yapı çok daha güçlenecek. Futbol ve Sportif AŞ'den bu şubeleri ayırabilirsek, her noktada nefes alacağız. Kendi sponsoru ve yöneticileriyle birlikte, şubeler kendilerine yetmeye başlayacak. Galatasaray Nef bu anlamda da iyi bir örnek oldu.

4 yorum:

  1. Basketbol şubesi Erden Timur'a emanet edilmeli kesinlikle gönül rahatlığıyla. Türkiye'de işler o kadar rastgele ilerliyor ki doğru bir şey yaptığınız anda üzerinden çok zaman geçmesine gerek kalmadan meyvelerini almaya başlıyorsunuz. basketbol şubesi bunun en güzel örneği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aş işi gerçek olursa, başına da Erden Timur geçecektir. Her branş için doğru olan bu.

      Sil
  2. Galatasaray erkek basketbol takımı en son 2013'te Ergin Ataman ile şampiyon olmuş. Bu yapılanma devam ederse en geç 2 sene içinde hasret biter diye düşünüyorum ayrıca Euroleague'de de kafa kafaya oynarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sene sonra ne olur bilmiyorum da, doğru temel ve yapılanma sonrası her şey mümkün.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir