23 Mayıs 2022 Pazartesi

Pena, Galatasaray'da iyi bir dönem geçirdi


Israrla yazıyorum ya, Torrent göreve gelirken gemiyi karaya yanaştırmanın tanımı Avrupa kupalarıydı. Sonrasında öyle bir başlangıç yaptı ki, o tanım bir anda ligde kalmak oldu. O ligde kalma tanımının yapıldığı zamanlarda da kurtarıcılarımızdan biri Pena oldu. Transfer edilmemiş ve Göztepe / Rizespor serisini eldeki yedek kalecilerle geçsek, çok daha büyük korkulu rüyalar görebilirdik. Torrent'in ekibinin belki de tek doğru işiydi.

Pena transfer edildiği dönemdeki söylemleri de unutmam. Barcelona B kalecisi geliyor, hatta "Barcelona B takımının yedek kalecisi" geliyor diyorlardı. Algı tabii bu. Barcelona B'de forma giymediği dönemde, A takımda olduğunu ve orada yedek olduğunu söylemiyorlardı. Neyse ki durumun farkındayım ve ısrarla bu konuyu yazdım. Pena konusunda yanılmamış olmaktan dolayı da mutluyum. Algı ve direkt olarak yapıştırılan ön yargılar transfer dönemlerinin olmazsa olmazı.

Bonservis bedeli veremiyorsun. Kaleci ihtiyacın da büyük. Bir de elinde Muslera var. Döndüğünde o oynayacak yani. Bu süreci geçmek adına, maliyeti düşük olacak bir yabancı kaleciyle yola çıkmak doğru karardı. Bürki de gelebilirdi ama maliyeti büyük olurdu. Muslera döndükten sonra da büyük sorun yaşardık. Pena ile hem günü kurtardık, hem de Muslera'nın dönüşünün şartlarını hazırladık. Muslera döndükten sonra beklediğimiz gibi oynadı.

Pena, Galatasaray'da iyi bir dönem geçirdi. Barcelona deplasmanını da asla unutmayacağız. Kendisini o maçta vitrine çıkardı. Barcelona'ya dönecek, hatta Ter Stegen ile yolların ayrılması, yola Pena ile devam edilmesi dahi konuşuluyor. En kötü şartta dahi, takımın 2 kalecisinden biri olacak. Galatasaray'da kiralık olarak geçirdiği dönem onun adına da büyük tecrübe. Keşke imkan olsaydı da, kendisiyle bir geleceğimiz olsaydı. Ayakları bu kadar temiz bir kaleciyle, pas oyunu oynamak çok daha rahat.

4 yorum:

  1. Ben Türkiye'de ayakları bu kadar başka bir kaleci görmedim. Az oynadı fakat gereken güveni verdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Kocuk da fena değildir aslında. Bu işin atası ise Oscar Cordoba 'ydı.

      Sil
    2. Topu direkt istediği oyuncunun kafasına veya ayağına atabiliyor. Cordoba bu seviyede miydi hatırlamıyorum belki üzerinden çok zaman geçtiği içindir

      Sil
    3. Cordoba bu işin değil Türkiye, Dünyadaki en iyi 3-4 kalecisinden biriydi oynadığı dönemde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir