10 Mayıs 2022 Salı

Rakibin de hakkını vereceğiz


Başakşehir de 16 yaşındaki stoper, Galatasaray karşısında 11'deydi. Dediler ki, Kerem Aktürkoğlu'na yanıt veriliyor. Ne alaka onu da anlamadım. Hadi o öyleydi diyeyim. Beşiktaş'ın, Fenerbahçe karşısındaki 11'inde altyapısından gelen 4 futbolcu 11'deydi. Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu uzun zamandır takımla da, Emirhan İlkhan ve Serdar Saatci de sahadaydı. Ne kadar eksik olursan ol. İstesen x ismi devşirir, onu oynatırsın. Avrupa kupası kovalayan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında bu gençleri sahaya sürebiliyor.

Peki hedef dahilinde hareket etmeyen Galatasaray ne yapıyor dersek, gelecek sezon takımında yer almayacak birçok isimle sahada. Bunu ısrarla yazmaya devam edeceğim. Torrrent'le yolların ayrılma ihtimali yazıldığında, kalan 3 hafta için umutlanmıştım. Hakan Balta ile bu 3 haftayı geçireceğimizi, kalan haftalarda da genç, yeni isimleri görmeyi düşünüyordum. Böyle olmadı tabii. Torrent ile sezon tamamlanacak ve kalan 2 haftada acı çekmeye devam edeceğiz.

Bazı isimlerin gelecek sezon olmayacağı belli işte. Ne kadar iyi oynarsa oynasınlar. Ya da ne kadar iyi idman performansları olursa olsun. Yok bu adamlar. Senin yapman gereken, bu takımın gelecek sezonki rotasyonunda yer alabilecek isimleri 11'e yazman. Bu sayede gelecek sezon için rotasyon adımları şimdiden atılacak ve olası kazanımlar halinde de, transfer düşüncene bazı eksiler atacaksın. Babel iyi oynasa ne olur, Pulgar iyi oynasa ne olur. Pena'yı kestin ya, gelecek sezon devam etmeyecek diğer isimleri de kes.

Kendini düşünüyor dedik. Düşündüğü futbolcularla da istediğini alamıyor ki. X ismi kazan, diyelim ki bu futbolcuya Torrent dokundu. Bu da yok. Haliyle de seni iyi anmamız için neden yok. Barcelona serisinin, Beşiktaş derbisinin kredisi kalmadı yani. Cesur değilsin, korkakça hareket ediyorsun. Tazminat peşindesin doğal olarak. Yeni yönetim adına handikap işte. Çöpe atılacak paralar diyelim. Gençlere şans veren teknik adamları gördükçe imreniyorum.

Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz da hedefsiz gibi görünen ortamda piyasaya çıkmadı mı? Karius ve Caner Erkin kesildi, bu çocuklar oynadı. Israr da edildi ve kazanıldılar. O hedefsiz sezonun sonu da önce Avrupa kupalarına, sonra şampiyonluğa çıktı. Bugün de babalar gibi 2 tane altyapı futbolcuları ilk 11'lerinin değişmez parçası. Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan gibi isimler de devreye girdi. Ana rotasyonda yer alacaklar. Bizler de iyi olanı öveceğiz. Rakibin de hakkını vereceğiz.

10 yorum:

  1. Bizim yönetim Torrent hocayı gönderirse yerine hoca getirebilecek maddi durumu olmadığı için o cesareti gösteremiyor. Takımın sene boyunca hocasız kalma ihtimali de var çünkü. Torrent de doğal olarak kendi istatistikleri için çalışıyor. Galatasaray 'i düşünen kimse yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerine hoca getirirsin, onda hiç mesele yok. Bu tazminat işi de niye bu kadar sorun anlamadım.

      Sil
  2. Bide şöyle bi durum var bu oyuncularla alacağı galibiyet dahi çok kafa karıştırmak özellikle bu yapıda ama gençlerin oynadığı bi takım iyi bir oyunla herkesin kafasını karıştırır ve torrentin kalmasını sağlayabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlamaz abi, neden sağlasın. Adamın ne olduğunu herkes biliyor artık.

      Sil
  3. (Emre)
    Tazminat ødemeye karsiyim ama her transfer dønemi tazminat ødeyen yønetcilierin su an tazminati sorun etmelerini anlamiyorim. az da olsa aslinda bonservis kazanabilecegin Yedlin'e 850 bin euro tazminat øduyoruz , lisansiz Diagne'ye maas øduyoruz, kiralik Assuncao'yu bile geri gøndermek icin tazminat verdik. Falcao'su var daha hala ødedigimiz. Torrent'e gelince mi tazminat buyuk sorun oluyor. Hocayla otur, konus, gelecek seneye yay tazminati. Hepsini hemen istiyorum diyecegini sanmiyorum. Ønumuzdeki sene de Babel, Feghouli gibi yuklu søzlesmelerden de kurtuluyoruz. Yil bitmeden Torrent'in tazminati da ødenir. Hic degilse Hakan Balta belki birkac genci oynatip seneye rotasyona dahil eder. Bartug Elmaz vakalarindan kurtulursun. Uzun vadede bonservis kazanma ihtimalin dogar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etmemeliler de, şu kurda cidden handikap oldu. Bile bile lades. Etmemeliler yoksa, Torrent'le devam etmek daha büyük zararlara gebe :)

      Sil
  4. Biz zaman ve kaynak kaybettikçe bir türlü hoca ve kadro istikrarı yakalayamayinca sadece Fener, TS ve BJK ile değil bizden çok daha iyi yönetilen Basaksehir ile de aramız açıldı, mevcut adaylar seçilirse daha güçlü bir aday çıkmazsa da kolay kolay kapanmaz. Bir şeyler çok çabuk değişmezse beşinci olmamız başarı seneye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıldı, o doğru. Herkes bugünden yapıyor hamlelerini, kurgularını oluşturdular.

      Sil
  5. Maalesef son 3-4 yıl yanlış transfer ve kadro yapılanması yapıldı.Burak Elmas yönetimi doğru bir yol izledi ve genç potansiyeli yüksek oyuncular aldı.Ancak eksik bölgelere yeterli takviye yapılmadı. Kadromuz kötü olmamasına rağmen özellikle ortasahada alternatif azlığı bizi zor durumda bıraktı. Rakiplerimizin ortasahada alternatifi çok fazla iken bizde çok az.Genç oyuncu potansiyeli olmasına rağmen oynatmayan bir teknik ekip var. Barış ve Morutan daha fazla süre almalıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kaliteyi bu yaz gidermek gerekiyor. Tabii mevcut yapının korunması halinde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir