29 Mayıs 2022 Pazar

Real Madrid'den aldığımız Süper Kupa, en büyük imzalardan


Dünya'nın 1 numaralı takımı Real Madrid. Bunu da kazanan karakterine borçlu. Ortada bir final varsa, şartlar ne olursa olsun, en büyük favori onlar. Buradan bakınca da, 2000'de başardığımız olay ne kadar büyükmüş diyorum. Galatasaray'ın da en önemli özelliği "kazanan karakteri". Finallerin daimi favorisidir. Bunu da sadece ülke sınırlarında değil, Avrupa'da kanıtlamıştır. Real Madrid'den aldığımız Süper Kupa, en büyük imzalardan.

Fatih Terim ayrılmış, Hakan Şükür ve Arif Erdem gibi futbolcularını kaybetmiş ama Jardel'i transfer etmiş bir Galatasaray vardı. Fatih Terim'in oyunu ile, Lucescu'nun oyunu bambaşka. O dönem rakip kim olursa olsun, baskı ve presten ödün vermezdik. Fatih Hoca'nın oyunu buydu. Rakibe göre kurgu almaz, kendi oyununu rakibe dikte ederdi. Lucescu'nun ise şartlara göre farklı planları olabilir, biraz daha beklemeyi tercih edebilen bir teknik adamdı.

Jardel'le oynamak da farklı bir şey. Hakan Şükür ve Arif Erdem gibi forvetlerin en önemli özelliği, ön alanda yaptıkları baskı. Pres orada başlar ve bu forvetler hareketlidir. Jardel ise net bir bitirici. Belki Dünya'nın en ağır forveti ama ceza sahası çevresinde topla buluştuğu an da affetmezdi. Onu beslemeniz lazım, hücumda tüm odağınız o olmalı. Lucescu'yu farklı bir oyuna iten unsurlardan biri de bu olabilir. Jardel, Avrupa arenasında o odağın hakkını vermişti.

Real Madrid'le oynanan Süper Kupa maçında 2 golü de o atmıştı. Altın gol ondan geldi. Fatih Akyel orada orta mı kesiyor, şut mu atıyor bilinmez de, bitirme anında Jardel vardı. Maçı hatırlıyorum da, gayet dengeli ilerliyordu. Öne de geçmiştik hatta. Belki kayıplarımız vardı da, o Avrupa geni geçen 2 yılda devam etmişti. Aynı Real Madrid'i, Şampiyonlar Ligi'nde de 2-0'dan geri dönüp, 3-2 yenmiştik. Eminim ki Fatih Hoca devam etse, biz Şampiyonlar Ligi'ni de kazanabilirdik. O dönem imkansız değildi.

4 yorum:

  1. Adamlar iyi de oynasa kötü de oynasa final kaybetmiyorlar. Hem de tarihlerinin hiçbir dönemlerinde. Bunu başaran nadir takımlardan biriyiz. O dönemler Galatasaray da kendi içinde büyük bir kazanan ruha sahipti. Hiçbir takıma karşı asla geri adım atmaz rakip kim olursa olsun kazanabiliriz diye düşünürdük.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de kaybetmiyoruz. Bu kazanan özelliğimiz de kıymetli. Kaybetmemek lazım.

      Sil
  2. Istikrar en önemli sey bu mac degil ama en son Galatasaray Madrid macindan beri stoper ikilileri haric Real'in kadrosu neredeyse ayni kalmis Galatasaray'da ise Muslera ve Marco harici kimse kalmamis o kadrodan bu güzel bir tespit umarim artik kemik bir kadro olustururuz biz de bu sene itibariyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarlılar. Bizde ise sürekli bir değişim hali. Ffp bazen bunu mecbur kıldı da, şu an öyle bir durum yoktu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir