5 Mayıs 2022 Perşembe

Satışlar konusunda da yeni yönetimi beklemek gerekiyor


Satışlar konusunda da yeni yönetimi beklemek gerekiyor. Luis Campos'un danışman olarak atanması, özellikle futbolcu satışı tarafında artı sağlayacaktı. O da bunun planlamasını mutlaka yapmıştı. Şu an bu planlar taca çıkmak durumunda. Yeni yönetimlerin, Luis Campos ile devam edeceğini düşünmüyorum. Galatasaray'ın elinde, satış yapıp da ciddi rakamlar kazanabileceği birçok futbolcu var. Futbolcu satılır da, yerini doğru şekilde doldurmak kaydıyla.

Yoksa bu yatırımlar bunun için yapıldı. Satış tarafında ciddi gelir hedeflendi. Galatasaray kötü bir sezon geçirebilir de, elindeki çoğu genç parladı. Avrupa'da ilerleyişin de bunda faydası var. Hatta şu an düşünülmüyor, iyi gitmiyor diye düşündüğümüz çoğu futbolcunun bile ciddi talipleri var. Yeni yönetim ateşten gömlek giyecek derken, bu satışlarla ciddi finans sağlayabilir. Tabii burada soru şu. Satarak ilerlemek mi yoksa tutup, bu isimlerin üstüne hamle yapmak mı?

Şampiyonluk hedeflememiz gerektiğini düşünüyorum. Mevcut yapının da kaliteli 3-4 hamleye ihtiyacı olacak. Orta saha temelli tabii. Satışlar olursa, transfer sayısı artacaktır. Bunun planı ne şekilde yapılıyor bilemem. Bazı futbolcuların satışının yakın olduğuna inanıyorum. Mostafa Mohamed ve Kerem Aktürkoğlu için de Lyon ilgisinden bahsedilmiş. Hatta Kerem Aktürkoğlu için Monaco da yazılmış. 20 milyon avro gibi rakamlardan bahsediliyor ve bağlantıyı da Luis Campos kurmuş.

Bu paraya satılır elbette de, 15 milyon avro'yu şu aşamada geçebileceğimizi düşünmüyorum. Kerem Aktürkoğlu 1 yıl daha kalır, Mostafa Mohamed satılır diye düşündüm. Ondan da 10 milyon avro gibi bir rakam fazlasıyla gerçekçi. Fransa Ligi'nde de fazlasıyla başarılı olacaktır. Kalması halinde burada da büyür. Yeter ki oynatılsın. Adam bir anda kesildi ve Gomis'in arkasına düştü. Oynadığı 5 - 10 dakikada da hareketlilik getirmeye çalışıyor.

10 yorum:

  1. Mevcut adayların hiçbirinde futbolcu satıp yerine muadilini koyacak vizyon yok, hiçbirinin yönetiminde böyle bir isim yok. Kim gelirse gelsin Campos'a sarılsın, yollamasın bence. Hem satış, hemde alış kısmında çok büyük faydası dokunabilir. Aksi takdirde ya satar yerlerini dolduramayız, ya da elimizde tutar fahiş sözleşmeler verir, yıllarca elimizden çıkaramayız. Bizde ortası yok bu işin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Campos konusunda katılıyorum, ben de onunla devam ederdim. Güzel bir düşünceydi o. Özellikle satış tarafında.

      Sil
  2. kerem marcao ve nelsson gibi isimlerden sadece 30 milyon hedefliyormuş metin öztürk. adam başı 10 yani :) bu adam kesinlikle başkan olmamalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satacak herkesi olmadık rakamlara. Sonra yerleri de dolmayacak. İş bugünden de kötü olacak.

      Sil
  3. Kulübün içinde bulunduğu durum her futbolcunun ederini yarı yarıya düşürüyor. Bu kaos biraz daha devam ederse futbolcu beni salın gideyim demeye başlar o zaman 20 milyon beklediğin oyuncuyu 10'a bile satamazsın. Yağmalanırsın Avrupa'nın orta sıra takımlarına

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü yönetirsen bir de süreci, rakam daha da aşağıda.

      Sil
  4. Metin Öztürk'ün kim olduğunu anlama adına hayırlısı oldu bence. Umarım seçimin ertelenmesinin faydası olur. belki güçlü bir yönetim ortaya çıkar bu şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda ben de hayırlı oldu diye bakıyorum. Sürecin belki de tek iyi yanı :(

      Sil
  5. Son açıklamalardan sonra mevcut adaylarla seçim yapıldığı takdirde yeni başkanın sayın Eşref Hamamcıoğlu olacağını düşünüyorum. Ancak, seçimin ertelenme durumu ve tarihine yönelik kafamı kurcalayan bir soru var. Geçen sezon sürekli seçim tarihini eleştiren sayın Burak Elmas, bugün bu tarihi neden ortaya attı? Aklıma iki ihtimal geliyor, ya seçim bir oyunla yapılmayacak yada daha güçlü bir ekiple Burak Elmas seçime girecek. İkinci seçenek daha makul görünüyor sanki. Tabii seçilir mi şüpheli. Başkanın bu dönemde yaptığı iyi işlerden bazıları banka kredisi kullanmaması ve Campos'la çalışması. Ancak, çok büyük bir iletişim sorunu var ne yazık ki. Akıl danışma noktasında da çok büyük problemler yaşadığını düşünüyorum. Ona mantıklı seçenekleri gösterecek kimse yok çevresinde. Kendi adıma mevcut adayların Elmas'tan daha iyi olacağını düşünmüyorum. Kabul ediyorum sayın başkan çok berbat bir dönem geçirdi ama mevcut adaylarla daha iyi bir yönetim yok ne yazık ki. Gençleşme projesi çok doğru bir hamle, kulübün geleceği. Zaten Burak Elmas taraftar desteğini en çok bu konuda arkasına almıştı. Devre arasında sadece birkaç nokta atış gerekiyordu, sabredemediler. Şuan çok kötü durumda kulüp, ne olacağını bilmiyoruz. Kendi adıma bu projenin ve Campos aklının çok şey katacağını düşünüyorum. Yeni başkan da gelse, Elmas da devam etse inşallah bu proje devam eder. Çünkü kulübün kurtuluşu bu projede. Şampiyonluk çok önemli değil artık. Birkaç yıllık süreçte çarkları işler hale getirip Avrupa'ya istikrarlı bir şekilde katılmak gerek. Sürdürülebilir başarı buradan geçiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seçime girse hezimete uğrar. Seçimi erteleme isteği ise olabilir, şaşırtıcı olmaz. Ben de sorguladım bu noktaları ama yanıt yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir