29 Mayıs 2022 Pazar

Söz konusu Cenk Ergün olunca, Tudor ihtimalini konuşuyoruz


Her 2 yönetim adayını eleştireceğim nokta, Cenk Ergün'ün paylaşılamaz bir isme dönüşmesi. Benim fikrimi biliyorsunuz. Sportif direktörlük yaptığı dönemde, çok özel bir dokunuş hatırlamıyorum. Büyük paralara, iddialı transferler yapıldı. Yapı, Fatih Hoca sayesinde başarılı oldu da, hoca göreve gelmemiş olsa "maddi enkazı" büyük olacaktı. O bütçelere, bu transferler yapılabilir, özel bir hareket yok burada. Kimya tuttu, bu yönde başarılıydı denir belki.

Şimdi dönüp de, Cenk Ergün'ün paylaşılamayan isim olmasını anlamıyorum. Eşref Hamamcıoğlu, onunla çalışacağını söylüyor. Dursun Özbek'in de kendisini düşündüğü söyleniyor. Düşük bütçelerle, hareket alanı kısıtlı şekilde görmek isterdim. Maharet o zaman ortaya çıkar ama ciddi satışlar yapılacak gibi görünüyor. Yani bütçe oluşacak. Başarı olmazsa olmaz da, yeni bir etiket sevdasına ihtiyaç yok. Bazı kaliteli dokunuşlar gerekiyor.

Cenk Ergün'ü konuşunca, akıllara Tudor geliyor. O da Verona'dan ayrıldı ve dış basında adı çok fazla Galatasaray'la anılır oldu. Cenk Ergün dönemi, Galatasaray'la çalıştığı düşünülünce de, bugün adına da çıkarım yapmak mümkün. Yabancının yerlisi neticede. Galatasaray'ı ve ülke şartlarını biliyor. Son Verona dönemi de gayet başarılıydı. Yine de, büyük bir takımda başarılı olabileceğine hala inanmıyorum. Galatasaray'dan ayrılırken, büyük futbolcularla anlaşmakta zorlanıyordu.

Futbolcu ilişkilerini mutlaka geliştirmek zorunda. Geliştirmiş midir bilmiyorum da, Verona'da her ne kadar başarılı olursa olsun, Galatasaray daha farklı bir yer. Galatasaray'dan ayrılırken, sadece Gomis ve Badou Ndiaye kendisine veda etmişti. Şu an bu yönde nasıl bir gelişim sağladığını bilmiyorum. Taktik bilgisine ya da çalıştırdığı takımların kondisyon seviyesine sözüm yok. 

Bir de Galatasaray'daki diğer hatası, işler iyi giderken, özellikle de büyük maçlardaki "önce durduralım" sevdası. Durduramadığı gibi, çok kötü derbiler yaşamıştık. Aradan zaman geçti tabii. Bu süredeki İtalya macerası başarılı. Udinese'deki başlangıcı iyiydi, Verona'da ise harika sezon yaşadı. Juventus'ta yaptığı yardımcı antrenörlüğü ise hiç anlamamıştım. Şu an İtalya'da da devam edebilir, orası adına kendisini fazlasıyla kanıtladı. Galatasaray konusunda benim çekincelerim bambaşka.

8 yorum:

  1. tudor kadro mühendisliğini yapsın, yaz kampında da takımı o çalıştırsın ama sezona fatih hocayla başlayalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadro mühendisliği değil de, takımın kondisyonunu yüklerken büyük iş çıkarırdı.

      Sil
    2. bence kadro da çok iyi oluşturuldu. sol bek hariç makina gibi bi takım kurulmuştu.

      Sil
    3. Sorun şu ki, o harcanan paraya aynı kadroyu biz de kurardık. Sol beki de eksik kalmazdı.

      Sil
  2. Yıllardır yabancı hocaların şampiyon olamadığı ligimiz var.Okan Buruk ve Nuri Şahin dururken Tudor yeni bir macera demek. Maalesef yabancı hoca sevdası bitmiyor.Umarım takımın başına yabancı hoca gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Buruk, göreve bu kadar istekliyken, benim 2. bir tercihim olmazdı.

      Sil
  3. Medyada sürekli farklı farklı yabancı teknik adam isimleri geziyor. Okan Buruk'ta kesin karar kılınmamasinın özel bir sebebi mi var acaba? Taraftar Okan Buruk'ta ortak bir karar vermişken yönetimler çok da yakın durmuyir gibi Okan Hoca'ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç bilmiyorum. Nedense beğenmeyen, yakıştıramayan bir kesim var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir