21 Mayıs 2022 Cumartesi

Sürekli yeni sezondan bahsediyor da, geleceğe dönük hangi hamleyi yaptı?


Torrent'in Galatasaray kariyeri ile alakalı konuşacak bir şey yok. Başarısız oldu ve kendisiyle yolları ayırmak, yeni yönetimin ilk icraatı olmalı. Yolları ayırırken de "başarılar" dilemek gibi bir hataya düşülmemeli. Kendi istatistiğini düşünüp de, takımın geleceğiyle alakasız hareket eden başka bir teknik adam bulmak zor. Sürekli " yeni sezondan" ve "planlarından" bahsediyor da, o planlara yönelik bugünden yaptığı bir hamle görebilen oldu mu?

Hedefsizleştik, hedefsizleştirildik. Fatih Hoca'nın bıraktığı nokta lig adına elbette başarısızdı. Kötü bir durumdaydık, teknik adam değişikliği yaşandı. Ben bunda değilim. O ortamda günü kurtarman gerekliydi ve o gün günü kurtarmanın tanımı da "Avrupa kupalarıydı". Torrent ise takımı öyle bir noktaya getirdi ki, günün kurtarmanın tanımı bir anda "ligde kalmak" oldu. Koca Galatasaray'ın ligi bitirdiği konuma ve averajına bakın. Benim izlediğim dönemler adına en kötü sezondu.

Futbol anlamında da aşağıdasın. Kötü oynuyordun da teknik adam değişikliği yaşadık diyelim. Yeni gelen seni daha da aşağıya çekti. Bitiremiyordun, hala bitiremiyorsun ama bu sefer pozisyona da giremiyorsun. 1-2 dokunuş sayabilirim ama orada dahi tam anlamıyla verim yok. Hadi ligde kaldın, hedefe ulaştın diyelim. Kalan haftalarda bazı genç futbolcularına şans ver de, gelecek sezon için hangisini kullanabilirim diye düşün.

Her takım bunu yapıyor. Hedefi bitmiş her takımın yeni sezon adına düşündüğü gençler var ve onlara şans verdi. Torrent ise, gelecek sezon kadroda yer almayacak çoğu isme şans verdiği gibi, yaş ortalamasını da bir o kadar arttırdı. Sonra da "yeni sezonun planları" hazır diyor. Hangi planlar olduğunu çok merak ettim. Umarım yeni teknik adama da o planı sunar, bizler de öğrenmiş oluruz. Torrent, Galatasaray adına en kötüler arasına girmeyi garantileyeli uzun zaman oldu.

İlk 7 maçı saymak istemiyorum diyor bir de. Niye saymıyoruz? Galatasaray'ı izlemeye haftalar önce başladın ve bu takımı tanıman lazım. Bilmediğin bir ortama gelmedin ki. Fatih Terim yerine geliyorsun ayrıca, elbette baskı olacak. Her teknik adam, yeni geldiği takıma bir şekilde ateş verir. Torrent ise bizi daha da aşağıya çekti ve küme düşme potasına soktu. Galatasaray, Torrent adına bulunmaz bir nimetti. O etiketi aldı bir kere ve geleceğini bu sayede kurgulayacak. Biz de ona vereceğimiz tazminat ile, yeni sezonun ilk handikabını kendimize oluşturmuş olacağız.

18 yorum:

  1. Sırf Fatih Terim'i mağdur durumuna getirip kör ölür badem gözlü olur dedirtecek kadar kötü performans sergiledi. kim buldu? nerden buldular? kimin aklına geldi? hayatında 1. hoca olmamış 60 yaşına gelmiş birini getirip böylesine bir gayya kuyusunun içine hem de Fatih Hoca'dan sonra atmak bile acemliğin daniskası. Artık iş bilmezlik mi, acemilik mi, parasızlık mı, aymazlık mı... Burak Elmas belki tarihin en kötü değil ama en beceriksiz başkanı olarak adını altın harflerle yazdırdı. Yani bir plan olmadan, bütçe olmadan, berbat ötesi zayıf bir yönetimle, daha baştan helva gibi dağılan bir ekiple nasıl yıllardır bu koltuğa hazırlanmış anlamıyorum.
    Fenerbahçe için neden güçlü başkanlar çıkıyor da bizden gelen adaylar neden zayıf oluyor sorusunun cevabını bence kongrede, GS lisesinde ve tüzükte aramak lazım. Bu inatla kulübü dışarıya kapatma, hevesli istekli katkı yapacak binlerce kaliteli Galatasaraylı'nın gücünden kulübü mahrum bırakma tavrı değişmedikçe biz böylesi düşük seviye yönetimlere mahkum edileceğiz. Adeta ayakbağı ve pranga oldu. Tüzüğü değiştirin, üyelik koşullarını değiştirin bakın bakalım kimler kimler geliyor kulübe. 20 yıldır aynı insanlar aynı yüzleri görmekten sıkıldık.
    Dursun Özbek'in kurtarıcı olarak gelmesini isteyeceğimi hiç ama hiç hayal etmezdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bile bile ladesti Torrent işi, yanılmadık o konuda :(

      Sil
  2. Yıllardır tüm şampiyonlar olan takımlar yerli hocalar ile şampiyon oldu.Maalesef yöneticiler neden bunu görmeyip yabancı hayranlığına kapılıyorlar anlamıyorum.Yabancı hocalar kurulu bir düzen içerisinde çalıştıklarında başarılı olur.Bizim takımlarda bu kurulu düzen yok.Yeni sezonda yabancı hoca gelirse şimdiden geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıca bu dönem iyi ve potansiyel sahibi genç yerli teknik adamlar var. Bu trend fazlasıyla iyiyken, buradan yürümek isterim.

      Sil
  3. Sadece hocalar degil bir de oyuncular acisindan bakmamiz gerekli bence, mesela iki tane ust duzey teknik adam calistirdi (Torrent'in teknik ekibi de gercekten iyiydi) Taylan ve Berkan orta sahasi seneyi sifir gol ile kapatti. Sen bunlari soyledin zaten de genel olarak konusuyorum su an herkes hoca analizi yapiyor ama objektif acidan bakarsak yillar sonra eksi averajla bitiren bu kadronun yaraticiligi, orta sshanin gole katkisi mesela Trabzon'un cok cok gerisinde, istatistikler ortada zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkan Kutlu, Torrent dönemi hücuma yaklaştı ve golü zorladı aslında. Son haftalarda takımın en çok şut atan futbolcusu dahi olabilir. Bu konuda gelişim sağlamak zorunda.

      Sil
    2. Berkan'in yer tutmasi sezgileri de fena degil aslinda pozisyonlarin icinde hep var ama bitiremiyor ya ofsayt oluyor ya farkli disari cikiyor daha iyi olacaksa.bir kiralik gitmesi gerek diye düsünüyorum su anki haliyle bizde oynamaz bana göre. Trabzon ya da Fenerde'de ne Taylan ne de Berkan ilk 11 oynayamaz bizde de oynamamali.

      Sil
    3. Henüz profesyonel olarak 2. sezonunu oynadı. Berkan Kutlu'yu 11 oynatmamak büyük lüks. Takımda zaten kalacaktır. Çok değerli orta saha.

      Sil
    4. Demek istedigim tam da bu yani sampiyon olacak kadronun ilk 11 oyuncusu diyemem Berkan icin bu bitiricikle, begenmedigimiz Belhanda Sneijder gibi kaliyordu bu seneki orta saha oyuncularimizin.yaninda.
      2 pro.sezonu ama.biz de sampiyon olmak zorundayiz, gelecek icin iyi kisa vadeli hedefler icin ideal oyuncum degil ama ikisi arasinda ben de Berkan derim illa birisini koyacaksam, zira Taylan cok kritik hata yapiyor ve yetenek olarak düz oyuncu Berkan'in herkeste olmayan baska özellikleri var.

      Sil
    5. +4 yerli var 11 için. Kimi oynatmayı düşünüyorduk ki :)

      Sil
    6. O konuda haklisin altyapidan kendi yerli alternatiflerimizi yaratmadikca da satin alma oyuncularla derin ve kaliteli kadro yaratmak cok zor, daha iyisi olsa oynatirsin ama yok su an baska hoca da gelse yine Taylan, Berkan ve Babel'e döner bir sekilde, eldeki malzeme bu.

      Sil
    7. Berkan Kutlu'ya dönmesi lazım zaten. Gayet kaliteli yerli.

      Sil
  4. Oyunculari yükseltmeyi başaramadığı gibi takımı neredeyse Gomis, Babel gibi isimlerin üzerine kurarak birkaç oyuncuyu tamamen geri plana attı. Mustafa Muhammed şu süreçte oynasa yazın olası transferinde elimiz daha güçlü olurdu. Barış Alper yeni sezona daha özgüvenli girerdi oynasa. Yine en kötü bu kadar puan toplarsın degisen bir şey de olmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Torrent ile geçen sürede eksi yazdık ve yeni sezona hazırlık yapamadık.

      Sil
  5. Eksi yazmadık, ne kadar şey kattı bilmiyorum ama son maça kadar disiplinli bir şekilde oyun planına sadık bir takım çıkartmayı başardı sahaya. Ama bu bize yetmez, Torrent bir kaç transfer ve yaz kampıyla daha iyi bir takım yaratabilir ama o takım da şampiyon olamaz. Elbette şampiyonluk her şey değil, ama şampiyonluk olamayacaksak Bielsa ile olamayalım, Tudor ile olamayalım veya Okan ya da Nuri'ye şans tanıyalım, en azından Morutan, Cicaldau, Barış gibi oyuncuları kazanabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir teknik adam bu işin olmazsa olmazı..

      Sil
  6. Lap 1 ci gündən dedik Torrent hoca falan deyil
    Galatasarayı idarə edə biləcək səviyyəsi yoxdu
    Nə xoş gəldin dedik indi də xoş getdin deyəsi də deyilik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bile bile lades dedim ama arada öyle anlar oldu ki, sezon sonuna kadar bekleme kararı almıştım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir