19 Mayıs 2022 Perşembe

Temposunun yanında, hücumda da var olmaya başladı


Adana Demirspor karşısında, Berkan Kutlu'nun kendisi adına en iyi performanslardan birini gösterdiğini söyleyebilirim. Temposunun yanında, hücumda da var olmaya başladı. Daha önce de yazdım. Sorumluluk almak isteyen az sayıda futbolcumuz var. Sorumluluk alması gereken futbolcular piyasada yokken, sorumluluk alıp da hata yapan isimleri yerden yere vuramam. Berkan Kutlu da sorumluluk alıp, hata da yapsa geri durmayan, zorlayan bir futbolcu.

van Aanholt'un hakkını yeterince teslim edemiyoruz dedim ya, Berkan Kutlu da bu sezonun en çok hakkını yediğimiz futbolcusu olabilir. Adana Demirspor maçındaki görüntüsüne dönersek, hücumda da vardı. Çok iyi ters toplar attı, ilk yarıda hücum anlamında olmayan Galatasaray'da da, orayı zorlayabilen tek futbolcuydu. İyi şutlar atmaya başladı, bu da rakip kaleyi zorluyor. Rakip ceza sahası çevresinde sürekli ve içeriyi de zorluyor. Bunlar onun oyununun gelişen tarafı.

Temposunu, kesiciliğini, rakibi bozmasını zaten konuşmaya gerek yok. Onun geliştirmesi gereken özellikleri hücum tarafındaydı. Pas, şut, rakip kaleyi zorlayabilmesi gibi. Presini ön alana taşıyınca da, daha değerli bir futbolcu oluyor. Pulgar'ın beli dönmüyor diyoruz da, eli ayağı düzgün bir 6. Onun varlığı dahi Berkan Kutlu'ya artı yazar. Biri arkayı süpürecek ve oyunu oradan kurabilecek ki, Berkan Kutlu'yu hücuma biraz daha yaklaştıralım.

Gelecek sezon orta saha kurgusunu ayarlarken, Berkan Kutlu'nun yerini garanti görüyorum. 11'de +4 yerli derken de, Berkan Kutlu gibi bir ismi düşünmemek zaten lüks. Onun temposu gelecek sezon adına da olmazsa olmazımız. Oyununun da gelişimine inanıyorum. Çalışıyor çünkü, bunun üzerine düşüyor. Eksiklerinin farkında olup, kendini geliştirmek isteyen futbolcu da baş üstüne. Berkan Kutlu'yu seviyor ve değerli buluyorum.

6 yorum:

  1. Çok doğru bir tespit. İleride Avrupa'ya transfer olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir kurgu içinde değeri zaten anlaşılacak.

      Sil
  2. Önümüzdeki sene isler daha iyi gittiğinde ne kadar değerli bir oyuncu olduğunu anlarız. Tabii ki isler daha iyi giderse. Bu sezon da kötü takımın ayakta kalmaya çalışan bir iki oyuncusundan biriydi.

    YanıtlaSil
  3. Arxasında sağlam 1 6 nömrə yanında 8 ya da 8.5 ya da 10 fərq etməz ya da Fatih hocanın 3lü 8 i kimi
    Doğru oyunçularla hər zaman iş görə bilər
    Potensiyalı var daha da yaxşı olacaq
    Gələcək sezon mütləq şəkildə qalmasından yanayam hətta ilk 11 üçün adını yaza biləcəyimiz tək tük isimlərdən 1 i

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir