24 Mayıs 2022 Salı

Yine de bu durum, Kuntz Hoca için şans olabilir


Şenol Güneş, Milli Takım'ı Uluslar Kupası'nda öyle bir noktaya getirdi ki, içinde olduğumuz grup ortada. Yine de bu durum, Kuntz Hoca için şans olabilir. Galibiyet alışkanlığı kazanmak ve yeni isimleri takıma monte edebilme gibi bir şansı oluştu. Şu ana kadar geçen süreyi kötü geçtiğine inanmıyorum. Zaten böyle bir teknik adamla anlaşıyorsanız, zaman vermeniz ve oluşması gereken yapı için sabretmeniz lazım. Bugün de o doğru yenilenmeyi görebiliyoruz.

Salih Özcan kazanımı başlı başına hocaya yazar mesela. O olmasa, Salih Özcan bu tercihi yapar mıydı bilmiyorum. Geçen sezon, Bundesliga'nın en istikrarlı orta sahalarından biriydi. Ödülünü de Dortmund'a transfer olarak aldı. Şimdi o Salih Özcan, Türkiye için oynayacak. Direkt olarak seviye arttırabilecek bir iş. Salih Özcan / Orkun Kökçü / Hakan Çalhanoğlu 3'lüsünü kurdun bile. Avrupa ayarında, kaliteli bir hat bu.

Cenk Özkaçar, Eren Elmalı ve Tiago Çukur gibi yeni isimler var. Ferdi Kadıoğlu'nu da ilk kez Milli Takım'da izleyeceğiz. Cenk Özkaçar, geçen sezon Belçika'da kiralık olarak geçirdiği dönemde oldukça istikrarlıydı. Yeni isim, hoca da görmek istemiş olabilir. Eren Elmalı, ülkedeki yerli sol bek kıtlığına bir anlamda güneş gibi doğdu. O pozisyonda alternatif sayısı azdı. Tiago Çukur ise beni şaşırttı. İlginç bir futbolcu çünkü.

Ön alanda çok çalışkan, teknik meziyeti ve harika bir fiziği var. Diğer yanda da çok kötü bir bitirici ve gol sayısı düşük. Kullanılabilir bir isim elbette de, gelişim sağlaması gerekiyor. Forvet alternatifleri olsa da, hoca onu görmek istemiş. Abdülkerim Bardakçı, Mert Hakan Yandaş, İrfan Can Kahveci gibi isimler ise bence de Milli Takım'da olmalıydı. Özellikle de Abdülkerim Bardakçı ve Mert Hakan Yandaş. Emre Mor'a ise şu aşamada katılmam. Formda da, şu an kadrodaki isimlerden daha iyi durumda değil.

4 yorum:

  1. Rakipler çok ilginç kunrz için de ciddi bir şans olmuş. Burada bir kadro ve bir oyun oturtabilir bu sayede

    YanıtlaSil
  2. tiago çukur bahsettiğin özelliklere bakarsak halil dervişoğlu gibi bişey mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil. Tiago Çukur, 1.96, çok fizikli bir forvet.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir