24 Haziran 2022 Cuma

Abdülkerim Bardakcı & Galatasaray, galiba başlıyoruz


Marcao'nun satışı bekleniyor. Nedeni de kalmak istememesinden ötürü. 26 yaşına geldi ve bonservis geliri elde etmek adına en ideal zaman. Marcao iddialı bir isim, yerini doldurabilmek lazım. Doğru politikada, böyle bir ismi satarken, alternatifinin de hemen belli olması lazım. Jason Denayer'in olası transferini 2 gündür okuyoruz. Denayer'i, Marcao'nun yerine gelir diye bekliyordum. Bu gece ise, Abdülkerim Bardakcı ihtimali de oluştu.

Abdülkerim Bardakcı, ligin en iyi ve istikrarlı stoperlerinden biri. Sol ayaklı olmasıyla da, yerliler arasında alternatifi çok az. Lider özellikli, defansif aksiyonu güçlü ve çoğu istatistiklerde ilk sırada, hücum artısı da olan, ayağı temiz bir stoper. Marcao atletizmi yok da, Abdülkerim Bardakci da topla çıkar, geriden oyunu iyi kurar. Transferini elbette isterim. Yerli kalitesini arttırmak ve 11 için +3 adına atılabilecek en doğru adımlardan.

Bir yandan da Denayer'le görüşülüyor. Marcao giderken, yerine Denayer geliyor diyordum. Marcao yerine Abdülkerim Bardakcı olsa, Denayer ile birlikte nasıl bir denklem oluşacak? 3'lü savunma oynayacağımızı düşünmüyorum. Oynamamız halinde, Denayer / Nelsson / Abdülkerim Bardakcı 3'lüsü müthiş olur, bu ayrı konu. Denayer'i sağ bek oynatmasına oynatırsın da, Belçika Milli Takım'ının stoperlerinden biriyken, orada oynamaya artık ikna olmaz.

Alternatif olarak da stoper alınmasına karşıyım. Nedeni de, Galatasaray çıkışlı stoperlerin yükselişi. Alternatifleri mümkün olduğu kadar, altyapı çıkışlı kullanmak isterim. Emin Bayram büyüdü, artık takımın 3. stoperi o olmalı. Metehan Baltacı da var, o da denklem içinde olmalı. Işık Kaan Arslan'ı saymadım bile. Sadece lig mücadelesi olacağından, 2 iddialı stoper ve alternatiflerini saydığım bu isimlerden oluşturmak bana mantıklı geliyor.

Acaba Nelsson da mı satılıyor gibi bir soru da sorulabilir. Onun için de teklifler var ama satılacağını düşünmüyorum. Önümüz Dünya Kupası. Milli Takım performansı da büyürken, 1 sezon sonra, çok daha büyük rakamları görmek olası olacak. Bir anda değişime de karşıyım. Tabii reddedilemeyecek bir teklif gelir, o zaman yapacak bir şey yok. Nelsson / Marcao tandeminde 30 milyon avro bandı görüldüğü an da bu satışlar gerçekleşir.

19.06.2022 tarihli yazı..

20 yorum:

  1. İkiliyi oluşturan tandemin ardından üçüncü oyuncu da o ikili kadar kaliteli bir oyuncu olsa güzel olur. Diğer türlü oyunculardan biri sakatlık vs yaşadığı anda kalite düşüyor ve o maç özelinde sıkıntı yaşanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de 3lu oynarız ama çok da zannetmiyorum. Bakalım neler olacak.

      Sil
  2. Denayer/Nellsson, Abdülkerim/Emin; Mert/Boey/PVA/Süleyman ligin en iyi defans hattı olur ama bunun için Marcao dan gelecek tüm parayı kullanmamız gerekir. Elimizde Taylan ve Berkan varken bence orta saha kurgusunu benzer oyuncular üzerinden yapmakta var, Raskin ismi bence çok doğru bir profil, Taylan'ın yerine ilk 11 de oynayabilir, hem geriden hem de ofansif oyun kurulumunda seviyemizi yükseltebilir. Berkan'ın pozisyonuna ise Beka Beka veya pek gerçekçi olmasa da Ruben Loftus gibi bir isim gelirse müthiş bir rotasyonumuz olur, tabii 15-20 milyon euroya yakın bir yatırım yapmamız gerekir. Dzyuba gelse de gelmese de bu takım ligi domine edecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek alternatifi Süleyman Luş bana o kadar güven vermiyor maalesef :(

      Sil
  3. Yerli stoper havuzu içinde önemli ama Dursun Başkan gereksiz uçuk para verir mi korkuyor insan, bence bizde banko oynayacak isim değil, 3 milyon euro üzeri bonservis verirsek üzülürüz. Kaan Ayhan'in elden kaçma hikayesini duydum kahroldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Abdülkerim Bardakcı olmayacak gibi. Daha önce de söyledim. Aynı anda hem Denayer, hem Abdülkerim Bardakcı, 3lu savunma oynanmayan yerde bana lüks geliyordu.

      Sil
  4. 35 e marcao nelsson satıp denayer abdülkerim yapabiliriz.

    YanıtlaSil
  5. İnşallah Abdülkerim Bardakçı gelmez ondan çok daha iyi genç stoperlerimiz var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kim var mesela bu tarzda çok merak ettim?

      Sil
    2. Metehan Baltacı emin bayram ışık kaan arslan bu çocuklar şimdi forma şansı verilmezse ne zaman oynayacaklar soruyorum Abdülkerim Bardakçı ağır stoper bizim gibi hücum eden takımda çok zorlanır sol ayakl

      Sil
    3. Sol ayaklı olmasından başka hiçbir özelliği yok

      Sil
    4. Hadi canım :) sol ayaklı olmasından başka hiçbir özelliği yok demek. Keşke izlemiş, takip ediyor olsan. Saydığın gençlerin de Abdülkerim tarzı ile o kadar alakası yok ki.

      Sil
    5. Ki ben onları da ismen duyduğunu düşünüyorum :(

      Sil
  6. Yeni sezonda Denayer ve Abdülkerim oynayacak galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer'in bu saatten sonra olacağını zannetmiyorum.

      Sil
  7. sol ayağı temiz, özellikle topla çıkışlarını çok beğeniyorum. o anlamda marcao'dan iyi bile olabilir ama savunma anlamında marcao'nun yerini doldurabilir mi ? ben pek emin değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Marcao atletizmini gösteremez elbette. Ama defansif istatistiği, 1'e 1'lerdeki etkisi, temaslı oyunuyla da Marcao'dan kötü durumda değil, çoğu rakamda da iyi.

      Sil
  8. Nelsson-Abdulkerim tandemi yeterli mi sence ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence yeterli, Türkiye Ligi için çok iyi hat.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir