8 Haziran 2022 Çarşamba

Alexis Sánchez & Galatasaray, hayalimde dahi belirmiyor


Sensibile'nin sportif direktörlüğe getirilmesinin ardından, Galatasaray için bu tarz futbolcuların adı daha sık anılır olmuştu. İtalyan bir sportif direktörün olunca, transfer algısı da oraya kaydı. Adı geçen isimler de iddialı ve etiketleri var. İşin maddi ayağını nasıl aşacaklardı bilmiyorum. Burak Elmas'ın söylemi, mevcut genç yapının üzerine, kaliteli ve tecrübeli futbolcuları katmak üzerineydi. Bu mantıkta dahi, Alexis Sanchez gibi bir transferi gerçekleştirmek zor.

Yaş 33 belki de, Inter'in iyi iş çıkaran futbolcularından biri. Satılması halinde talibi bol olur, herkes bu tarz bir garanti katkı peşine düşer. Haliyle de maliyet artacak. Inter ile sözleşme feshi üzerine konuşuluyor deniyor. Niye sözleşmesinin feshi düşünülüyor onu da bilmiyorum. Inter dönemi iyi gidiyor çünkü. 1 yıllık sözleşmesi kaldı ve bunu tamamlayabilirdi. Galatasaray'la adı anılsa da, böyle bir transferi beklemiyorum.

Geçen sezon toplamda 39 maç ve 9 gol 5 asist. Ondan önceki şampiyon oldukları sezonda ise, toplamda 38 maçta 7 gol 8 asist. Inter'e transferi bedelsiz olarak gerçekleşmişti. Barcelona sonrası Arsenal için büyük bir transferdi, hayal kırıklığı oldu. Sonra Manchester United transfer etti, oradaki hayal kırıklığı daha da büyük oldu. Serie A'ya geri döndüğünde yeniden toparladı. La Liga günleri de oldukça başarılıdır. Ayrılacaksa da, tercihi La Liga'ya dönüş olur.

Futbolcuyu anlatmaya gerek yok. Forvet, forvet arkası ya da kanatlarda kullanırsın. Oyun aklı, teknik bilgisi oldukça yüksektir, yaşına rağmen hala hızlı ve hareketli. Ön alanda çalışkan da bir futbolcu. Topsuz oyunu da iyi oynar, bir anda gol noktasında belirir ve tabelası oldukça iyi. Böyle bir ismi Türkiye'de düşünsenize, tek başına takım olur. Bu tarz bir hücumcuyla ön alandaki kaliteyi inanılmaz seviyelere çekebilirsiniz. Galatasaray'ın da bu tarz bir 10 numaraya ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir