17 Haziran 2022 Cuma

Anthony Nwakaeme & Galatasaray, yaş 33 ve son büyük sözleşmesini alacak


Nwakaeme, Trabzonspor'a geldiği günden bu yana ligin en iyi hücumcularından biri. Hatta kendi pozisyonu adına en iyisi de diyebiliriz. Müthiş bir istikrar gösterip, son olarak da kazanılan şampiyonlukla bunu taçlandırdı. 33 yaşına geldi ve tahminen son büyük kontratına imza atacak. Bunu bildiğinden, kazanabileceği en yüksek rakam ve sözleşme süresini istiyor. Trabzonspor'la olan görüşmeleri uzun sürdü ve anlaşamadılar.

33 yaşı fark etmiyor, ligdeki en iyi sol kanat. Biten sezonda, 36 maçta 15 gol 11 asisti vardı. Son dönemi de sözleşme muhabbetleriyle geçti ve performansı sallandı. Buna rağmen böyle istatistik. Bir kanat oyuncusu için müthiş bir fiziği var. Böyle bir fiziğe, teknik özelliği ekleyebilmek de büyük iş. Yürüye yürüye oynuyor diyeceğiz de, yürüyor olan hali de durdurulamıyor ki. Patlayıcı gücü yüksek, şutu ve bitiriciliği güçlü, günü olduğunda da tüm maçı süpürecek bir futbolcu.

Sorun şu ki yaş 33 ve son büyük sözleşmesini alacak. Her geçen zaman da, ne kadar fizik olarak güçlü olsa da, onu biraz daha aşağıya çekecektir. Kontratı alıp, üstüne yatma ihtimalini de görüyorum. Kimi takımı adına "cuk" diyor da, böyle tehlikeleri de düşünmek lazım. Bu tarz kontratlardan da dili yanmış bir takımız. Daha düşük sözleşme süresi ve rakama imza atsa, zaten Trabzonspor formasını giymeye devam ederdi.

Kaliteli hamlelere ihtiyaç olsa da, yaş haddinden kaynaklı risk alınacaksa dahi, bunu orta sahadan yana alırdım. Ya da bir 10 numaradan. Kanatlarında Kerem Aktürkoğlu / Yunus Akgün varken, bu isimlerden 1'i ayrılsa dahi alacağım isim Nwakaeme olmaz. Kendisinin futboluna bayılıyor ve çok seviyorum ama bu bir şey değiştirmez. Yeni sözleşmeyi aldıktan sonra bana pek güven vermiyor. 1 yıl sonra da, yolları ayırmak adına çabalamayalım. Yıllık 2.5 - 3 milyon avro'lardan bahsediliyor.

9 yorum:

  1. Hiç gerek yok.Trabzonspor akıllı davranıp kendisi ile sözleşme yapmadı.Feghouli gibi olacağını düşünüyorum.Oynamadan 3 milyon euro.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapmadı da, transfer ettikleri isimlere verdikleri parayı görünce de, acaba Nwakaeme ne istedi diye düşünüyor insan.

      Sil
    2. Genç oyuncular aldılar.Şampiyonlar liginde Visca ve Nwakaeme ile çok şunları yoktu.

      Sil
  2. trabzon 27 yaşındaki aynı katkıyı alabileceği trezeguet'e gidiyor. biz neden düşünmüyoruz - üstelik elimizde de diagne varken - anlamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru adımlar. Büyük harcıyorlar tabii. Trezeguet'i almak kolay değil. Kerem Aktürkoğlu varken de düşünülmez.

      Sil
    2. Kerem'in gidici olduğunu varsayarak yazdım ki zaten bu yıl gitmeli. şöyle ifade edeyim: benzer yaşlarda şampiyonlar liginde inanılmaz etkili olan ve kariyer sezonunu geçiren cenk 22-23 milyon euro ya gitti. kabul edelim ki Türk pasaportlu bir futbolcunun-haaaland, messi fln değilse-tavanı bu. şimdi kerem'e 15-20 arası bir teklif gelse ki gelmesi muhtemel, hemen satardım. çünkü tavan belli ama diğer tarafta vasat veya vasat altı bir performansta değeri bir anda geriler. Avrupa'nın olmayacağı bir yıl bu bence bir risk.

      Sil
    3. Bence gitmeyip, 1 yıl daha kalmalı. Hala eksiği var, bunu tamamlamalı.

      Sil
  3. Kerem ve Barış Alper ile sol kanadı tamamlayıp önümüze bakmamız daha mantıklı. Önceden Trabzon'un elinden çekip alırdık oyuncuları şimdi onların istemediğini almak için uğraşmaya gerek yok. vizyon bu kadar düşmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barış Alper Yılmaz'ı görmek lazım. Gelişimini merak ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir